Vainotut kristityt Lähi-idässä ja Afrikassa: "auttakaa meitä auttamaan itseämme ja asumaan kotimaissamme"

Unkarilainen malli - avun vieminen suoraan kriisialueille - toimii sekä lyhyellä tähtäimellä, että tarjoaa kestävän ratkaisun tulevaisuutta varten.

Ulkomaat su 22.10.2017 19:40
Jo yli 11 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen toimivamman auttamisen puolesta. Kuva: Citizen Go

Viime viikolla Budapestissä järjestetty International Consultation on Christian Persecution tapahtuma toi yhteen vainottujen seurakuntien edustajia ja hallituksen ministereitä.

Konferenssin päätarkoitus on tuoda päättäjien tietoon sitä sotaa ja vainoa, joka kohdistuu kristittyihin Lähi-idän ja Afrikan musilimimaissa.

Konferenssin otsikoiminen nimellä "International Consultation on Christian Persecution", oli nykyisessä ilmapiirissä rohkea askel oikeaan suuntaan - kiinnittäen huomion siihen tosiasiaan, että meidän Euroopassa tulisi muistuttaa itseämme että suurimmat ja julmimmat vainot kohtaava ryhmä muslimimaissa ovat meidän omat kristityt veljemme ja sisaremme.

Itse asiassa juuri nyt, kritityt ovat maailman vainotuin ihmisryhmä: 80 prosenttia kaikista maailman vainotuista ilmoittaa olevansa kristittyjä. Se tarkoittaa yli 200 miljoonaa vainottua kristittyä, joista suurin osa on Lähi-idän ja Afrikan muslimimaista.

Niinpä konferenssi keskitti kaiken tarmonsa löytääkseen kestäviä pitkän tähtäimen ratkaisuja vainottujen kristittyjen auttamiseksi. Konferenssissa painotettiin paikallisia ratkaisuja paikallisiin ongelmiin - jossa apu ohjataan tiettyihin nimettyihin kriisipesäkkeisiin ja -kohteisiin sen sijaan, että ehdotettaisiin pakenemista ja turvapaikanhakua ratkaisuna.

Vainottujen kristittyjen seurakuntien johtajien viesti oli selvä: "Auttakaa meitä auttamaan itseämme, niin että voimme asua kotimaassamme!". He kertoivat konferenssissa päättäjille, että he tarvitsevat apua sinne missä he ovat, että he voisivat pysyä siellä.

Myös hallituksen ministereillä oli selvä viesti: "Unkarilainen malli - avun vieminen suoraan kriisialueille - toimii sekä lyhyellä tähtäimellä, että tarjoaa kestävän ratkaisun tulevaisuutta varten."

Tähän mennessä "Unkarin avustus aloite" on lahjoittanut yli 2 miljoonaa euroa erilaisiin paikallisiin projekteihin jotka tarjoavat suoraa apua tarvitseville Lähi-idässä ja Afrikassa kriisialueilla.

Unkari käyttää pääasiallisina avun jakelukanavina paikallisia kristillisiä kirkkoja ja seurakuntia.

Viktor Orban totesi: "Apu täytyy toimittaa sinne missä ongelma on, eikä tuoda ongelmaa meidän kattomme alle."

 

Voit allekirjoittaa vetoomuksen kaikkien Euroopan maiden johtajille sitoutua Unkarin malliin avoimien rajojen politiikan sijaan!

Jukka Rahkonen su 22.10. 19:40

Kommentit: 1

Juha. ma 23.10.2017 10:20 0

Euroopan ns. "johtajat", jotka ovat puolikuutamolla eivät korviaan lotkauta vetoomuksille (valitettavasti), sillä jos näin olisi. Eurooppa ei olisi tälläisessä tilanteessa, jossa EU:n globalistit ja ylikansallisten yhtiöiden lahjomat poliitikot kävelevät Euroopan kansallisvaltioiden kansalaisten yli harjoittamalla äärivahingollista maahanmuuttopolitiikkaa mukamas "humanismin" nimissä joka on loppupäässä pelkkää ihmiskauppabisnestä ja veronmaksajien kuppaamista turvapaikkabisneksellä, jossa ovat mukana useat johtavat politiikot suoraan tai bulvaanin kautta ja heidän sidosryhmänsä sekä sukulaisensa. Kuten ei ole muotia huolehtia oman maan kansalaitten hyvinvoinnista ja menestyksestä. Ei sitä ole myöskään kristittyjen etujen ajaminen tai heidän suojelemisensa muslimimaissa kokemiensa raakojen vainoamisiensa ja murhaamaksi joutumisen vuoksi. Ruotsi ja Saksa on esimerkiksi evännyt islamistisissa maissa sortoa kokeneiden kristittyjen turvapaikkahakemuksia, mutta sitävastoin kurkunleikkaajien elintasopakolaisten luvat kyllä hoituvat kädenkäänteessä kuin irvokkaaana pyllistyksenä todella hädänalaisten ihmisten suuntaan. Mutta kuten Isossa Kirjassakin sanotaan (vapaasti referoituna) . Maailaa hallitsee vääryys ja kavaluus sekä valhe, jossa heikkoa sorretaan ja rikkaat sen kuin porskuttavat.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Timo Vihavainen

Legioonien aika

la 13.10. 23:03

Professorin Ajatuksia

Australian ilmastohistoria meni uusiksi

la 13.10. 23:02

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

videot