Vainotut kristityt Lähi-idässä ja Afrikassa: "auttakaa meitä auttamaan itseämme ja asumaan kotimaissamme"

Unkarilainen malli - avun vieminen suoraan kriisialueille - toimii sekä lyhyellä tähtäimellä, että tarjoaa kestävän ratkaisun tulevaisuutta varten.

Ulkomaat su 22.10.2017 19:40
Jo yli 11 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen toimivamman auttamisen puolesta. Kuva: Citizen Go

Viime viikolla Budapestissä järjestetty International Consultation on Christian Persecution tapahtuma toi yhteen vainottujen seurakuntien edustajia ja hallituksen ministereitä.

Konferenssin päätarkoitus on tuoda päättäjien tietoon sitä sotaa ja vainoa, joka kohdistuu kristittyihin Lähi-idän ja Afrikan musilimimaissa.

Konferenssin otsikoiminen nimellä "International Consultation on Christian Persecution", oli nykyisessä ilmapiirissä rohkea askel oikeaan suuntaan - kiinnittäen huomion siihen tosiasiaan, että meidän Euroopassa tulisi muistuttaa itseämme että suurimmat ja julmimmat vainot kohtaava ryhmä muslimimaissa ovat meidän omat kristityt veljemme ja sisaremme.

Itse asiassa juuri nyt, kritityt ovat maailman vainotuin ihmisryhmä: 80 prosenttia kaikista maailman vainotuista ilmoittaa olevansa kristittyjä. Se tarkoittaa yli 200 miljoonaa vainottua kristittyä, joista suurin osa on Lähi-idän ja Afrikan muslimimaista.

Niinpä konferenssi keskitti kaiken tarmonsa löytääkseen kestäviä pitkän tähtäimen ratkaisuja vainottujen kristittyjen auttamiseksi. Konferenssissa painotettiin paikallisia ratkaisuja paikallisiin ongelmiin - jossa apu ohjataan tiettyihin nimettyihin kriisipesäkkeisiin ja -kohteisiin sen sijaan, että ehdotettaisiin pakenemista ja turvapaikanhakua ratkaisuna.

Vainottujen kristittyjen seurakuntien johtajien viesti oli selvä: "Auttakaa meitä auttamaan itseämme, niin että voimme asua kotimaassamme!". He kertoivat konferenssissa päättäjille, että he tarvitsevat apua sinne missä he ovat, että he voisivat pysyä siellä.

Myös hallituksen ministereillä oli selvä viesti: "Unkarilainen malli - avun vieminen suoraan kriisialueille - toimii sekä lyhyellä tähtäimellä, että tarjoaa kestävän ratkaisun tulevaisuutta varten."

Tähän mennessä "Unkarin avustus aloite" on lahjoittanut yli 2 miljoonaa euroa erilaisiin paikallisiin projekteihin jotka tarjoavat suoraa apua tarvitseville Lähi-idässä ja Afrikassa kriisialueilla.

Unkari käyttää pääasiallisina avun jakelukanavina paikallisia kristillisiä kirkkoja ja seurakuntia.

Viktor Orban totesi: "Apu täytyy toimittaa sinne missä ongelma on, eikä tuoda ongelmaa meidän kattomme alle."

 

Voit allekirjoittaa vetoomuksen kaikkien Euroopan maiden johtajille sitoutua Unkarin malliin avoimien rajojen politiikan sijaan!

Jukka Rahkonen su 22.10. 19:40

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

Klo 11:57.

Mikko Paunio

Hussein Al Taee, Taqiya ja muslimipoliitikkojen perimmäiset lojaliteetit

Klo 09:12.

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

Klo 04:14.

Matti Viren

Väärään suuntaan

la 17.08. 22:11

Arto Luukkanen

Toverien valkopesu

la 17.08. 22:10

Timo Vihavainen

Vaikea tapaus

la 17.08. 22:07

Professorin Ajatuksia

Rinteen hallitus on marokkolaisen enon ja turkkilaisen espoolaismiehen kaltaisten asialla

la 17.08. 22:06

videot