Yhdysvaltojen vasemmisto toimii kuin Talebaanit tuhotessaan historiaa

"Mihin muuhun amerikkalaisen vasemmiston tuhovimma kohdistuu? ... milloin kirjat? Aikovatko he polttaa myös kirjoja?"

Ulkomaat pe 18.08.2017 10:04
Kuva Breitbartissa 17.8.2017

Kun amerikkalainen vasemmisto tuhoaa historiallisia muistomerkkejä, kuten Robert E. Leen patsaan, se muistuttaa Talebanien tavoista tuhota vuosisatoja vanhoja buddistien patsaita sekä islamilaisen valtion jatkuvan väkivallan kristittyjen kirkkoja ja muistomerkkejä kohtaan.

Lyhyesti, amerikkalaisella vasemmistolla, talebaneilla ja ISISillä on kaksi merkittävää yhtäläisyyttä. Ensinnäkin kyvyttömyys arvostaa ja tunnustaa koko historiaa sellaisena kuin se on tapahtunut, historiaa johon kuuluvat hyvät ja huonot aikakaudet. Ja toiseksi taipumus käyttää väkivaltaa ja tuhoamista tämän arvostuksen puutteen ilmaisuna.

Esimerkiksi maaliskuun 12. 2001, Telegraph raportoi “maailman kaksi suurinta Buddha patsasta - toinen yli 50 metriä korkea - räjäytettiin ilmaan Afganistanissa talebanien toimesta.” Patsaat olivat 1,700 vuotta vanhoja. Silti talebanit “porasivat reikiä kahden patsaan jäännöksiin ja laittoivat niihin dynamittia ja räjäyttivät ne ilmaan.”

Talebanien "ulkoministeri" Wakil Ahmad Muttawakil sanoi, “Me emme hyväksy, että nämä historialliset jäänteet olisivat Afganistanin perinnettä, koska ne ovat ristiriidassa meidän islamin uskomme kanssa ja emme halua niiden säilyvän enää.”

Samanlaisessa hengessä, seuratessaan North Carolinessa Robert E. Leen patsaan tuhoamista, Maailman Työväenliikkeen jäsen Qasima Wideman sanoi, “Jos ihmiset haluavat tuhota sellaisen patsaan, heillä täytyy olla siihen oikeus,” raportoi CNN.

Ja National Geographic osoittaa, että historian tuhoaminen on ollut tärkeä ISISin toimintamalli. ISIS tuhosi Palmyran muinaiset rauniot joihin lukeutui “pylväiden reunustamat tiet ja upeat temppelit.” Tuhottuihin kohteisiin kuului temppeli, joka oli säilynyt 1,900 vuotta tullakseen vain räjäytetyksi palasiksi elokuussa 2015.

Nämä samanlaiset motiivit vasemmiston ja islamistien tuhovimmassa - jotka kohdistuvat historiaan ja jopa kirjastoihin - herättävät tärkeän kysymyksen, jonka radiossa talkshowta pitävä Laura Ingraham on jo kysynyt. Real Clear Politics lainasi Ingrahamia sanoen, “Mihin muuhun amerikkalaisen vasemmiston tuhovimma kohdistuu? ... milloin kirjat? Aikovatko he polttaa myös kirjoja?”

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen pe 18.08. 10:04

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Sulaako Bidenin "voitto" laittomien äänien myötä?

ma 23.11. 00:04

Olli Pusa

EU:n liittovaltio vaikeuksissa

su 22.11. 21:27

Juha Ahvio

Olivatko vaalit USA:n historian turvallisimmat?

to 19.11. 23:34

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11. 17:19

Matti Viren

Gallupit eivät äänestä, vai äänestävätkö?

ke 18.11. 17:06

videot