Iranilainen krakkeriryhmä toimii globaalisti

Tietomurtojen kohteena ovat olleet Yhdysvallat, Israel, Saksa, Turkki ja Saudi Arabia.

Ulkomaat su 30.07.2017 11:12

Iraniin sidoksissa oleva tietoverkoissa toimiva krakkeriryhmä CopyKittens kohdistaa hyökkäykset hallitusten ja instituutioiden tietoverkkoihin.

Japanilainen monikansallinen ohjelmistofirma Trend Micro Inc ja israelilainen tietoturvayhtiö CrearSky ovat julkaisseet raportteja, joiden mukaan tietomurtojen kohteena ovat olleet Yhdysvallat, Israel, Saksa, Turkki ja Saudi Arabia.

CopyKittens-ryhmä kohdistaa iskunsa kohteisiin käyttämällä haittaohjelmia, jotka leviävät sähköposteissa olevien linkkien ja liitetiedostojen avulla.

Myös Facebook profiileja on käytetty levittämään haitallisia linkkejä. Lisäksi kohteina ovat olleet online-uutissivustot. CopyKittensin tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon tietoa, henkilödataa, tietokantoja ja saastuttaa verkkosivustoja.

Maaliskuussa 2017 ClearSky raportoi ryhmän vahingoittaneen useita verkkosivustoja, joiden joukossa oli myös Jerusalem Post, Maariv ja IDF:n kotisivut.

Vuonna 2013 krakkeriryhmä käytti useita tekaistuja Facebook profiileja esiintymällä muun muassa Haaretz-uutissivuston toimittajina, joilla oli tuhansia seuraajia.

Raportin mukaan Saksan liittopäivien sivut ovat olleet myös iskujen kohteena, samoin kuin Turkin diplomaattiorganisaation käyttämät sivut.

Tietoturvayhtiö ClearSky on seurannut CopyKittens-ryhmän toimintaa yhdessä Trend Micro Inc:n kanssa jo neljä vuotta.

 

Lähde: The Times of Israel:”Israel firm says Iran-linked hackers spin global web of deceit”/by Shoshanna Solomon, July 25, 2017.

Jukka Rahkonen su 30.07. 11:12

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot