Äärivasemmistolaiset haavoittaneet jo kahta sataa poliisia Hampurissa

Mellakoiksi yltyneissä äärivasemmistolaisten mielenosoituksissa Hampurissa on pidätetty 19 mielenosoittajaa ja kymmeniä on otettu kiinni.

Ulkomaat la 08.07.2017 12:55

Hampurissa G20-maiden huippukokousta vastustavissa äärivasemmiston mielenosoituksissa on loukkaantunut ainakin 197 poliisia. Hampurin poliisi kertoo twitterissä, että noin sata mielenosoittajaa on otettu kiinni. Poliisi on käyttänyt kyynelkaasua ja vesitykkejä hajottaessaan väkijoukkoja myös perjantai-iltana, kertoo Yle.

Vahvasti varustautuneet poliisijoukot lähtivät liikkeelle sen jälkeen kun vasemmistoaktivistit olivat suurimman osan päivästä yrittäneet saada kadut haltuun yli 15 000 poliisilta. Äärivasemmistoa edustavat mielenosoittajat olivat sytyttäneet tulipaloja, ryöstelleet ja rakentaneet esteitä kaduille.

Poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksia mielenosoittajien hillitsemiseksi, kertoo Yle.

Mielenosoittajat ovat myös tuhonneet henkilö- ja kuorma-autoja, rikkoneet pankkien ikkunoita, ryöstäneet vähittäiskauppoja, sytyttäneet raketteja ja heittäneet poliiseja katukivilla sekä muilla esineillä.

 

EDIT 9.7. 22:20 Hampurin mellakoiden yhteenveto: 476 poliisia loukkaantunut äärivasemmistolaisen mellakoissa. Poliisi on julkistanut helikopterista otettuja kuvia, joissa näkyy, kuinka mustiin asuihin pukeutuneet äärivasemmistolaiset valmistautuvat iskemään talon katolta poliisien kimppuun polttopulloilla ja teräskuulia tappavalla voimalla ampuvilla ritsoilla.

 

 

Jukka Rahkonen la 08.07. 12:55

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Äärioikeistolainen, laitaoikeistolainen

Klo 16:53.

Henna Kajava

Pakkoruotsi vahvistuu ja karkottaa erityisosaajia

la 24.09. 13:42

Juha Ahvio

Ruotsin vaalit uranaukaisijana

pe 16.09. 19:52

Olli Pusa

Ruotsin hallitusneuvottelut

to 15.09. 11:34

Tapio Puolimatka

Abortin laillistaminen murentaa ihmisoikeusjärjestelmän

ti 13.09. 13:49

videot