Jälleen murskaava kyselytutkimus median luotettavuudesta

YouGov tutkimus paljasti, että 70 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että uutistoimistot raportoivat puolueellista tietoa.

Ulkomaat la 24.06.2017 10:54

Tuore YouGov kyselytutkimus median luotettavuudesta toi lisää huonoja uutisia perinteisille uutismedioille, joita joskus vuosia sitten pidettiin lahjomattomina totuuden kertomiseen pyrkivinä instituutioina, mutta joiden uskottavuus on nyt muuttunut laajalle levinneeksi epäilyksi.

YouGov tutkimus paljasti, että 70 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että uutistoimistot raportoivat puolueellista tietoa. Sama näkemys on tutkimuksen mukaan vallalla molemmissa puolueissa, vaikkakin republikaanit ovat paljon kriittisempiä kuin demokraatit.

YouGovin kyselytutkimus julkaistiin 20.6. ja sen mukaan peräti 85 prosenttia republikaaneista oli samaa mieltä väitteestä "uutistoimistoilla on tapana kertoa vain toinen puoli tapahtumista ja taustoista riippuen siitä, kuka ne omistaa tai rahoittaa niitä". Enemmistö demokraateista (52 prosenttia) oli myös samaa mieltä. Vain 21 prosenttia kaikista kyselyyn osallistuneista oli eri mieltä tästä väitteestä.

Tutkimuksen johtopäätösten mukaan erityisesti juuri luotettavina pidettyjen ja hyvämaineisten uutistoimitusten räikeän näkyvä puoluellisuus vasemmistolaista ideologiaa kohtaan on murentanut luottamusta nopeasti, myös demokraattien keskuudessa.

 

Jukka Rahkonen la 24.06. 10:54

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Mikko Paunio

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08. 14:07

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23

videot