Jälleen murskaava kyselytutkimus median luotettavuudesta

YouGov tutkimus paljasti, että 70 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että uutistoimistot raportoivat puolueellista tietoa.

Ulkomaat la 24.06.2017 10:54

Tuore YouGov kyselytutkimus median luotettavuudesta toi lisää huonoja uutisia perinteisille uutismedioille, joita joskus vuosia sitten pidettiin lahjomattomina totuuden kertomiseen pyrkivinä instituutioina, mutta joiden uskottavuus on nyt muuttunut laajalle levinneeksi epäilyksi.

YouGov tutkimus paljasti, että 70 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että uutistoimistot raportoivat puolueellista tietoa. Sama näkemys on tutkimuksen mukaan vallalla molemmissa puolueissa, vaikkakin republikaanit ovat paljon kriittisempiä kuin demokraatit.

YouGovin kyselytutkimus julkaistiin 20.6. ja sen mukaan peräti 85 prosenttia republikaaneista oli samaa mieltä väitteestä "uutistoimistoilla on tapana kertoa vain toinen puoli tapahtumista ja taustoista riippuen siitä, kuka ne omistaa tai rahoittaa niitä". Enemmistö demokraateista (52 prosenttia) oli myös samaa mieltä. Vain 21 prosenttia kaikista kyselyyn osallistuneista oli eri mieltä tästä väitteestä.

Tutkimuksen johtopäätösten mukaan erityisesti juuri luotettavina pidettyjen ja hyvämaineisten uutistoimitusten räikeän näkyvä puoluellisuus vasemmistolaista ideologiaa kohtaan on murentanut luottamusta nopeasti, myös demokraattien keskuudessa.

 

Jukka Rahkonen la 24.06. 10:54

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot