Ajatusrikos: Saksan poliisi rynnäköi koteihin, joissa oli syyllistytty vihakirjoituksiin internetissä

Tiistaina Saksan poliisi rynnäköi 36 sellaisen ihmisen kotiin, joita syytettiin vihakirjoittelusta sosiaalisessa mediassa.

Ulkomaat pe 23.06.2017 15:03

Tiistaina Saksan poliisi rynnäköi 36 sellaisen ihmisen kotiin, joita syytettiin 'vihakirjoittelusta' sosiaalisessa mediassa. Kyseessä olevia sisältöjä pidettiin "rasistisina" ja uhkauksia sisältävinä, kertoo Daily Wire.

Rynnäköt kohdistuivat pääasiassa henkilöihin, joilla oli kytköksiä oikeistolaisiin nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vastustaviin ryhmittymiin.

“Mutta rynnäköt kohdistuivat myös kahteen henkilöön, joilla oli äärivasemmistolaista taustaa ja sisältöä netissä sekä yhteen henkilöön joka oli uhkaillut tai häirinnyt toista henkilöä seksuaalisen suuntautumisen vuoksi”, raportoi The New York Times.

Vaikka suoria väkivallalla uhkailuja voidaan pitää rangaistavina tekoina myös Yhdysvaltojen kaltaisissa vahvan sananvapauden maissa, Saksa on huomattavan vahvan sensuurin maa länsimaissa, kun kysymyksessä on niinkutsuttu etnisiin vähemmistöihin kohdistuva "vihapuhe".

“Yhä jatkuvat tapaukset rangaistavista vihakirjoituksista edellyttävät poliisin toimia”, selitti Holger Münch, rikospoliisin johtaja lausunnossaan, jonka tarkoitus oli perustella maan aggressiivista hyökkäystä ajatusrikoksia vastaan. “Vapaan yhteiskuntamme ei tule hyväksyä pelon ilmapiiriä, uhkailua eikä rikollista väkivaltaa kaduilla tai internetissä.”

Vertaamalla pelkkiä sanoja fyysiseen väkivaltaan ja käyttämällä tarkoituksella epämääräisiä fraaseja kuten "pelon ilmapiiri", Munhen näytti esimerkkiä siitä kuinka valtion valtaa käytetään valvomaan ihmisten ajattelua.

Saksan oikeusministeriö ei ole rajoittamassa ajatuspoliisin rooliaan vaan päin vastoin, se on lisäämässä sensurointia merkittävästi.

Parlamentin keskustelussa maanantaina saksalaiset väittelivät "luonnoksesta sosiaalisen median laiksi, jonka tarkoitus on poistaa vihapuhe, jopa sellaisin keinoin, joita asiantuntijat luonnehtivat perustuslain vastaisiksi ...” The Timesin mukaan.

“Oikeusministeri Heiko Maas ajoi vihapuheen kitkemiseksi tässä kuussa massiivisia sakkoja Facebookille ja Twitterille jopa 53 millionaan dollariin saakka mikäli ne eivät onnistu poistamaan vihapuhetta ja muuta laittomaksi katsottua sisältöään”, The Times huomauttaa.

Kiristämällä sosiaalisen median jättejä sensuroimaan "vihapuhetta" ja rynnäköimällä "vihapuhetta" julkaisseiden koteihin, Saksan hallinto sabotoi omat demokraattiset ihanteensa.

 

Jukka Rahkonen pe 23.06. 15:03

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot