Eu aloittaa oikeusprosessin niitä maita kohtaan, jotka eivät ole ottaneet vastaan "riittävää määrää" siirtolaisia

Komissio käyttää kovia sanoja julkilausumassaan ja väittää, että nämä kolme jäsenvaltiota ovat käyneet sotaa laillisia velvollisuuksiaan vastan .

Ulkomaat la 17.06.2017 13:15

Euroopan komissio on aloittanut oikeudellisia toimenpiteitä kolmea jäsenmaataan, Puolaa, Unkaria ja Tsekkejä vastaan siksi, että nämä eivät ole suostuneet ottamaan vastaan "riittävää määrää" Euroopan alueelle päästetyistä siirtolaisista, raportoi RT. Maita syytetään siitä, että nämä eivät täytä velvollisuuksiaan asiassa.

Komissio käyttää kovia sanoja julkilausumassaan ja väittää, että nämä kolme jäsenvaltiota ovat käyneet ”sotaa laillisia velvollisuuksiaan vastan”.

Euroopan unionin sisäisen sopimuksen mukaan turvapaikanhakijoina esiintyvät siirtolaiset täytyy jakaa jäsenvaltioiden kesken. Puola, Unkari ja Tsekit ovat kuitenkin päättäväisesti kieltäytyneet hyväksymästä päätöstä ja he eivät ole näin ollen ottaneet vastaan ainoatakaan turvapaikanhakijaa. Maat katsovat, että erityisesti islamilainen maahanmuutto johtaa liian suuriin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Siksi komissio aloittaa nyt niin kutsutun käskynrikkomisasian maita vastaan ja asian käsittely ratkaistaan Eu tuomioistuimessa.

-Nämä maat eivät ole tehneet mitään yli vuoteen asialle, sanoo Eu komissaari Dimitris Avrampoulos.

Tähän mennessä noin 21 000 siirtolaista on jakosopimuksen puitteissa jaettu kaikkialle Eurooppaan, noin 14 000 Kreikasta ja loput Italiasta.

Vielä on noin 160 000 jakosopimukseen kuuluvaa siirtolaista jakamatta Euroopan unionin jäsenmaiden kesken.

Ruotsin hallitus on suostunut ottamaan vastaan noin 2000 syyrialaista ja afrikkalaista siirtolaista, jotka saapuivat Kreikkaan ja Italiaan 2015. Heidät lähetetään suorilla lennoilla pohjoisruotsiin ja tällä viikolla laskeutui ensimmäinen lentokone Luulajan lentokentälle. Joka kolmas viikko aina lokakuuhun saakka tulee Luulajaan laskeutumaan uusia koneita mukanaan sadoittain siirtolaisia.

 

Asiasta uutisoi Fria Tider.

Jukka Rahkonen la 17.06. 13:15

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 2

Klo 16:33.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

videot