Lontoossa jihad-isku - pakettiautolla päälle ja puukotuksia sen jälkeen

Lontoossa on myöhään lauantai-iltana tapahtunut jälleen islamilainen uskontunnustus rikoksen merkeistä päätellen

Ulkomaat su 04.06.2017 10:32

London Bridgellä terroristit ovat ajaneet pakettiautolla jalankulkijoiden päälle hieman kymmenen jälkeen illalla paikallista aikaa. 

Sky Newsin mukaan Lontoossa silminnäkijät ovat raportoineet, että pakettiauton pysähdyttyä terroristit hyökkäsivät useisiin pubeihin Boroughin alueella ja puukottivat ihmisiä. 

Hyökkäys noudattaa tarkasti Isiksen jakaman ohjekirjan neuvoja islamilaisen jihad-iskun tekemiseksi. Kymmenet tuhannet muslimit Lontoon alueella ovat tiedustelutietojen mukaan ladanneet Isiksen ohjekirjan netistä.

Brittien viranomaiset ovat tiukentaneet tiedottamiskäytäntöjään Manchesterissä aiemmin tapahtuneen jihad-iskun jälkeen. Viranomaiset julkaisevat hyvin niukasti tietoa tekijöistä tutkinnan ollessa kesken.

Viranomaiset kertovat että 48 iskussa loukkaantunutta ihmistä on toimitettu sairaalahoitoon. Kuuden ihmisen kerrotaan kuolleen iskussa. Kuolleista osa oli Ranskan kansalaisia.

TAUSTAA:
Väkivaltainen jihad on olennainen osa islamin oppia ja noudattaa Mohammedin esimerkkiä, kertoo David Wood

Klo 19.11. Kuolleiden lukumäärä noussut yhdeksään. 21 haavoittunutta kriittisessä tilassa sairaalassa.

 

Jukka Rahkonen su 04.06. 10:32

Kommentit: 2

Saara su 04.06.2017 11:24 0

Lontoossa tiedustelupalvelulla ilmeisesti riittää seurattavaa ja saattaa olla vaikeus valita, keihin keskittää resurssinsa, kun kerran alueen muslimeista kymmenet tuhannet ovat ladanneet itselleen Isiksen ohjekirjan.

Sekin fakta kertoo karua kieltään siitä, kuinka kovaa kannatus tai ainakin kiinnostus jihadisti-iskujen suorittamiseen muhamettilaisten joukossa on.

Juha. su 04.06.2017 14:13 1

"Pyykkäreillä" pitää nyt kiirettä Ramadadin kunniaksi. Tällähän ei ollut mitään tekemistä Islamin kanssa. Ja Pää(öö)ministeri Juha Sipilä on taas shokissa ja sydänkin on taas "kulun päällä". Petturi Orpo pelkää tämän lisäävän rasismia, muttei tämä sanottavasti häiritse emännän liiketoimintaa. YLE:llä ei ole vielä "varmaa tietoa" iskun tekijöistä, mutta eräs silminnäkijä kertoi kyseessä olevan vaalean punaisia norsuja. Toiset lähteet puhuvat vimmastuneista rollaattori mummoista, jotka olivat saaneet eläkerahansa aamupäivällä ilman ettei hunsvotit niitä heti pankkiautomaatilla vohkineet. Tai tapahtuma sai alkunsa Donald Trumphin törmäilystä etiketin vastaisesti ovaalissa huoneessa.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

Klo 10:41.

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

Klo 10:38.

Professorin Ajatuksia

Antoiko Yle tahallaan väärän vaikutelman?

Klo 10:35.

Heikki Porkka

Turvapaikanhakija sai kymmenen vuoden tuomion Virossa

pe 22.09. 23:26

Reijo Tossavainen

Hallituksen arvoton arvopohja

pe 22.09. 21:14

videot