Lontoossa jihad-isku - pakettiautolla päälle ja puukotuksia sen jälkeen

Lontoossa on myöhään lauantai-iltana tapahtunut jälleen islamilainen uskontunnustus rikoksen merkeistä päätellen

Ulkomaat su 04.06.2017 10:32

London Bridgellä terroristit ovat ajaneet pakettiautolla jalankulkijoiden päälle hieman kymmenen jälkeen illalla paikallista aikaa. 

Sky Newsin mukaan Lontoossa silminnäkijät ovat raportoineet, että pakettiauton pysähdyttyä terroristit hyökkäsivät useisiin pubeihin Boroughin alueella ja puukottivat ihmisiä. 

Hyökkäys noudattaa tarkasti Isiksen jakaman ohjekirjan neuvoja islamilaisen jihad-iskun tekemiseksi. Kymmenet tuhannet muslimit Lontoon alueella ovat tiedustelutietojen mukaan ladanneet Isiksen ohjekirjan netistä.

Brittien viranomaiset ovat tiukentaneet tiedottamiskäytäntöjään Manchesterissä aiemmin tapahtuneen jihad-iskun jälkeen. Viranomaiset julkaisevat hyvin niukasti tietoa tekijöistä tutkinnan ollessa kesken.

Viranomaiset kertovat että 48 iskussa loukkaantunutta ihmistä on toimitettu sairaalahoitoon. Kuuden ihmisen kerrotaan kuolleen iskussa. Kuolleista osa oli Ranskan kansalaisia.

TAUSTAA:
Väkivaltainen jihad on olennainen osa islamin oppia ja noudattaa Mohammedin esimerkkiä, kertoo David Wood

Klo 19.11. Kuolleiden lukumäärä noussut yhdeksään. 21 haavoittunutta kriittisessä tilassa sairaalassa.

 

Jukka Rahkonen su 04.06. 10:32

Kommentit: 2

Saara su 04.06.2017 11:24 0

Lontoossa tiedustelupalvelulla ilmeisesti riittää seurattavaa ja saattaa olla vaikeus valita, keihin keskittää resurssinsa, kun kerran alueen muslimeista kymmenet tuhannet ovat ladanneet itselleen Isiksen ohjekirjan.

Sekin fakta kertoo karua kieltään siitä, kuinka kovaa kannatus tai ainakin kiinnostus jihadisti-iskujen suorittamiseen muhamettilaisten joukossa on.

Juha. su 04.06.2017 14:13 1

"Pyykkäreillä" pitää nyt kiirettä Ramadadin kunniaksi. Tällähän ei ollut mitään tekemistä Islamin kanssa. Ja Pää(öö)ministeri Juha Sipilä on taas shokissa ja sydänkin on taas "kulun päällä". Petturi Orpo pelkää tämän lisäävän rasismia, muttei tämä sanottavasti häiritse emännän liiketoimintaa. YLE:llä ei ole vielä "varmaa tietoa" iskun tekijöistä, mutta eräs silminnäkijä kertoi kyseessä olevan vaalean punaisia norsuja. Toiset lähteet puhuvat vimmastuneista rollaattori mummoista, jotka olivat saaneet eläkerahansa aamupäivällä ilman ettei hunsvotit niitä heti pankkiautomaatilla vohkineet. Tai tapahtuma sai alkunsa Donald Trumphin törmäilystä etiketin vastaisesti ovaalissa huoneessa.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvaltain ja Meksikon rajan ylittäneistä häkkilapsista, Trumpista ja valemediasta

Klo 20:01.

Matti Viren

Wir schaffen das!

ma 25.06. 01:52

Timo Vihavainen

Kansalaistottelemattomuus

su 24.06. 22:00

Professorin Ajatuksia

Li Anderssonin usko Homo sovieticukseen

su 24.06. 21:59

Reijo Tossavainen

Kansallinen päätöksenteko ottaa niskalenkin EU-uskoisista

su 24.06. 19:04

videot