Lontoossa jihad-isku - pakettiautolla päälle ja puukotuksia sen jälkeen

Lontoossa on myöhään lauantai-iltana tapahtunut jälleen islamilainen uskontunnustus rikoksen merkeistä päätellen

Ulkomaat su 04.06.2017 10:32

London Bridgellä terroristit ovat ajaneet pakettiautolla jalankulkijoiden päälle hieman kymmenen jälkeen illalla paikallista aikaa. 

Sky Newsin mukaan Lontoossa silminnäkijät ovat raportoineet, että pakettiauton pysähdyttyä terroristit hyökkäsivät useisiin pubeihin Boroughin alueella ja puukottivat ihmisiä. 

Hyökkäys noudattaa tarkasti Isiksen jakaman ohjekirjan neuvoja islamilaisen jihad-iskun tekemiseksi. Kymmenet tuhannet muslimit Lontoon alueella ovat tiedustelutietojen mukaan ladanneet Isiksen ohjekirjan netistä.

Brittien viranomaiset ovat tiukentaneet tiedottamiskäytäntöjään Manchesterissä aiemmin tapahtuneen jihad-iskun jälkeen. Viranomaiset julkaisevat hyvin niukasti tietoa tekijöistä tutkinnan ollessa kesken.

Viranomaiset kertovat että 48 iskussa loukkaantunutta ihmistä on toimitettu sairaalahoitoon. Kuuden ihmisen kerrotaan kuolleen iskussa. Kuolleista osa oli Ranskan kansalaisia.

TAUSTAA:
Väkivaltainen jihad on olennainen osa islamin oppia ja noudattaa Mohammedin esimerkkiä, kertoo David Wood

Klo 19.11. Kuolleiden lukumäärä noussut yhdeksään. 21 haavoittunutta kriittisessä tilassa sairaalassa.

 

Jukka Rahkonen su 04.06. 10:32

Kommentit: 2

Saara su 04.06.2017 11:24 0

Lontoossa tiedustelupalvelulla ilmeisesti riittää seurattavaa ja saattaa olla vaikeus valita, keihin keskittää resurssinsa, kun kerran alueen muslimeista kymmenet tuhannet ovat ladanneet itselleen Isiksen ohjekirjan.

Sekin fakta kertoo karua kieltään siitä, kuinka kovaa kannatus tai ainakin kiinnostus jihadisti-iskujen suorittamiseen muhamettilaisten joukossa on.

Juha. su 04.06.2017 14:13 1

"Pyykkäreillä" pitää nyt kiirettä Ramadadin kunniaksi. Tällähän ei ollut mitään tekemistä Islamin kanssa. Ja Pää(öö)ministeri Juha Sipilä on taas shokissa ja sydänkin on taas "kulun päällä". Petturi Orpo pelkää tämän lisäävän rasismia, muttei tämä sanottavasti häiritse emännän liiketoimintaa. YLE:llä ei ole vielä "varmaa tietoa" iskun tekijöistä, mutta eräs silminnäkijä kertoi kyseessä olevan vaalean punaisia norsuja. Toiset lähteet puhuvat vimmastuneista rollaattori mummoista, jotka olivat saaneet eläkerahansa aamupäivällä ilman ettei hunsvotit niitä heti pankkiautomaatilla vohkineet. Tai tapahtuma sai alkunsa Donald Trumphin törmäilystä etiketin vastaisesti ovaalissa huoneessa.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Faeebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Iran koettelee Israelia Syyriassa

Klo 12:42.

Arto Luukkanen

Satu Sotesta

Klo 11:29.

Timo Vihavainen

He söivät mitä saivat

Klo 11:25.

Professorin Ajatuksia

Kiina nousee tutkimuksen ja talouden välisen positiivisen kierteen varassa

Klo 11:20.

Heikki Porkka

There is no business like VOK-business

ke 22.11. 00:12

videot