Ruotsidemokraatit todennäköisesti suurin puolue Ruotsissa seuraavissa vaaleissa - EU kriittisyys kasvussa

Ruotsin ainoa EU-kriittinen puolue - Ruotsidemokraatit - on vihdoin saamassa valtaa myös hallituksessa, kansansuosion yhä kasvaessa.

Ulkomaat to 01.06.2017 23:36

Paula Bieler Ruotsidemokraateista kertoo SVTn Agenda ohjelmassa, että valtaapitävien on tälläkertaa pakko antaa paikka hallituksessa parlamenttivaalien jälkeen, elleivät halua että seuraava pääministeriehdokas syrjäytetään, kertoo Express.

Hän sanoi, että ei tule kysymykseenkään tukea pääministeriehdokasta, mikäli Ruotsidemokraateille ei luvata vaikutusmahdollisuutta hallituksessa.

“On täysin järjetöntä tukea pääministeriehdokasta ilman neuvotteluja, mikäli olemme suurin puolue”, Paula Bieler sanoo.

SVT:n ohjelman juontaja kysyi tarkoittiko Paula puheillaan Maltillisen kokoomuksen johtajan ja pääministeriksi pyrkivän Anna Kinberg Batran mahdollista syrjäyttämistä. Bieler totesi, että Anna syrjäytetään jo ennen virkaanastumistaan, mikäli Ruotsidemokraatit eivät saa jo viimein ääntä hallituksessa.

“Mikäli meillä ei ole mitään neuvotteluja tai jos emme saa mitään tietoa millaista hallitusta hän on suunnittelemassa, olisi täysin järjetöntä tukea häntä pääministerinä”, EU-kriittinen Paula Bieler toteaa.  

Ruotsidemokraatit saattavat tehdä historiaa ensi vuoden vaaleissa tuoreiden mielipidetutkimusten näyttäessä heidän olevan suurin tai toiseksi suurin puolue Ruotsissa.

Huhtikuussa tätä EU:ta vastustavaa puoluetta mielipidemittausten mukaan olisi äänestänyt jopa 27.2 prosenttia ruotsalaisista, mikäli vaalit olisi pidetty silloin huhtikuussa.

Eräs puolueen tärkeimmistä tavoitteista on varmistaa kansanäänestyksen toteutuminen Ruotsin EU-jäsenyydestä. Mattias Karlsson kertoi, että ruotsalaisten EU-kriittisyys on kasvamassa, koska ihmiset kokeavat maansa itsenäisyyden olevan uhattuna.

Karlsson, joka on puolueen valtiopäiväryhmän puheenjohtaja, sanoi: "Mielestäni Ruotsista on tulossa yhä kriittisempi Euroopan unionia kohtaan, koska olemme nähneet sekä Euroon liittyviä ongelmia että yleisempiä jäsenyyteen liittyviä ongelmia ihmisten huomatessa ettemme enää johda oman maamme päätöksentekoa." 

"Luulen, että alussa kaikki pidimme jäsenyyttä hauskana asiana. Voisimme ylittää valtioiden rajoja miten haluaisimme ja mennä ostoksille sekä opiskelemaan toisiin maihin vapaasti." 

“Nyt ihmiset ovat kuitenkin saaneet jo kokea myös asian haittapuolia, järjestäytynyttä rikollisuutta ja sen tosiasian, että Ruotsi maksaa jäsenyydestään suuria summia rahaa eikä saa kuin hyvin vähän siitä takaisin.”

Karlsson jatkaa, että Brexit on nyt avannut oven myös Ruotsille ulos jäsenyydestä. Britit ovat osoittaneet, että on mahdollista jättää Bryssel. 

“Uskon, että EU-kriittinen liike kasvaa ja uskon että Brexitillä oli siihen erittäin suuri vaikutus”, oikeistopoliitikko Karlsson toteaa. 

“Ihmiset alkavat viimein uskoa, että Euroopan unionista eroaminen on mahdollista."

“Puolueeni kanta on, että haluamme Swexitin niin pian kuin mahdollista, koska koemme Euroopan unionin jäsenyyden vahingoittavan meitä."

“Se vahingoittaa sekä taloudellista vakauttamme että kulttuuriamme. Se tekee maastamme vähemmän turvallisen ja alttiimman järjestäytyneelle rikollisuudelle. Haluamme Swexitin niin pian kuin mahdollista.”

 

Jukka Rahkonen to 01.06. 23:36

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

Olli Pusa

Suomi ja korruptio

to 24.11. 23:32

Mikko Paunio

Hups, Maailman Talousfoorumin (WEF) dystooppinen Suuri Resetti taisi juuri sortua omaan näppäryyteensä?

su 20.11. 14:41

videot