Saksan Vihreät menettämässä viimeisetkin kannattajansa

Saksan Vihreiden kannatus on romahtamassa ja puolue saattaa menettää kaikki paikkansa liittopäivillä ja liittoneuvostossa

Ulkomaat ke 17.05.2017 22:58
The Daily Caller artikkeli 15.5.2017

Saksan Vihreiden kannatus on romahtamassa ja puolue saattaa menettää kaikki paikkansa liittopäivillä ja liittoneuvostossa, maanantaina julkaistun artikkelin mukaan Der Spiegelissä.

Vihreät ovat menestyneet erittäin heikosti syyskuussa pidettävien liittopäivävaalien tuloksia ennakoivissa mielipidekyselyissä. Puolueella ei näytä olevan mitään suunnitelmaa tilanteensa korjaamiseksi, Der Spiegelin mukaan. Artikkelissa mainitaan puolueen olemassaolon olevan jo uhattuna, kirjoittaa The Daily Caller.

Vihreillä on vielä 63 paikkaa 630 paikkaisessa parlamentissa, mutta lukumäärän romahtamista pidetään jo lähes varmana. Jos puolue ei saa vähintään viittä prosenttia annetuista äänistä, se ei saa yhtään paikkaa liittotasavallan hallinnossa.

“Vihreät ovat katoamassa useimmilta alueilta kokonaan”, kirjoittaa Der Spiegel

Vihreät hävisivät kaikki paikkansa osavaltiovaaleissa maaliskuussa. Puolue ei saanut kokoon vaadittua viiden prosentin kannatusta. Myös sosiaalidemokraatit kokivat romahduksen kannatuksessaan kevään vaaleissa.

Äänestäjät saattoivat rankaista vihervasemmistopuolueita, koska Saksan sähköntuotanto ja jakelu lähestulkoon romahtivat tammikuussa huonosti tuottavien tuulimyllyjen ja aurinkopanelien vuoksi. Poikkeuksellisen pilviset säät ja epänormaalit tuulet aiheuttivat pitkiä sähkökatkoja. Koko valtakunnan verkko olisi pimentynyt tammikuun 24. ellei koko maan kaikkia varavoimaloita olisi otettu käyttöön, viimeisenä epätoivoisena keinona, kertoi Michael Vassiliadis, energialaitosten yhdistyksen johtaja. 

Saksan oli pakko ottaa hiilivoimalat takaisin käyttöön vain pitääkseen valot päällä. Maan vihreässä energiasuunnitelmassa on kolmenkymmenen sellaisen voimalan sulkeminen vuoteen 2019 mennessä.

Saksan muodikas ja tehoton energiapolitiikka aiheutti viime vuonna yli puolen miljardin dollarin maksut sähköverkkoa vaurioittavien tuulipuistojen alasajosta.

Vihreä energian tuotanto on nostanut sähkön keskihinnan kuluttajille 39 senttiin kilowattitunnilta. Normaali perinteisempi energia amerikassa maksaa kuluttajille vain 10.4 senttiä kilowattitunti.

Jukka Rahkonen ke 17.05. 22:58

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Avoin kirje Suomen medialle

su 26.11. 21:40

Olli Pusa

Totuus murtautuu esiin

la 25.11. 20:22

Heikki Porkka

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Mikko Paunio

HSY juhlii järjen vastaisen biojätteen erilliskeräyksen 30 vuotistaivalta

to 16.11. 17:38

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09. 00:24

videot