Ranska valitsi Emmanuel Macronin -globalistin ja Hollanden kopion

Ranska haluaa tilanteensa muuttuvan samaan suuntaan ja samalla tavalla kuin Hollandenkin kaudella. Seuraavaksi tulevat Ranskan parlamenttivaalit.

Ulkomaat ma 08.05.2017 07:19

Emmanuel Macron sai 66,06 prosenttia äänistä, kun Euroopan unionia ja haittamaahanmuuttoa vastustavan Le Penin osuus oli 33,94 prosenttia. 

Macron edustaa samaa poliittista jatkumoa kuin presidentti François Hollande, mutta Macron aikoo tiukentaa Euroopan unionin liittovaltiokehitystä entisestään. Macron on ajamassa unionille yhteistä taloushallintoa ja budjettia sekä puolustusvoimia. Macron on myös uhkaillut kovilla rangaistuksilla jäsenvaltioita, jotka eivät ota Euroopan unionin määräämiä siirtolaisten taakanjakoja vastaan.

Ranskan Presidentti Emmanuel Macron on kommenteissaan ollut erittäin passiivinen Ranskassa riehuvaa terrorismia ja siirtolaisten rikosaaltoa sekä mellakointeja kohtaan. Hänen mielestään se on osa tätä päivää ja siihen tulee kaikkien vain tottua.

Ranskan talousvaikeudet ja vaikea työttömyystilanne ovat olleet ratkaisemattomia ongelmia Macronin itse ollessa Hollanden talousministerinä, joten hyvin todennäköisesti samat ongelmat jatkuvat ja yhä vaikeutuvat Macronin jatkaessa samaa linjaa kuin Hollande. Vallitsevasta tilanteesta ongelmineen hyötyvät aina jotkut eturyhmät ja heille aito muutos ei olisi hyvä uutinen.

Jos ja kun Macron ei kykene tuomaan korjauksia Ranskan vaikeisiin siirtolais- ja talousongelmiin, se kasvattaa Le Penin ja Front Nationalin suosiota kesäkuun parlamenttivaaleissa. Presidentti tarvitsee vahvan edustuksen parlamenttiin voidakseen vaikuttaa maansa politiikkaan käytännössä.

Jukka Rahkonen ma 08.05. 07:19

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Terrorismista, viher- ja demarihulluudesta sekä kokoomuslaisesta tragikomiikasta Suomen Nato-matkalla

ke 25.05. 13:12

Tapio Puolimatka

Christiaan W.J.M. Allting von Geusau: Totalitarismi ja epäinhimillistämisen viisi vaihetta

ke 25.05. 11:04

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05. 17:31

Juha Ahvio

Suomi liittyy ylpeästi NATO:n jäseneksi

ti 17.05. 23:26

Mikko Paunio

WEF:n Klaus Schwabin ja Yuval Hararin humpuukiajattelu esti terveysviranomaisia saavuttamasta korkeaa koronarokotuskattavuutta ympäri maailmaa

su 15.05. 13:00

videot