Aivopesty vihaan: "Tämä on uuden kalifaatin alku"

"Heille se on lasten kasvattamista noudattamaan islamia täydellisesti ja asianmukaisesti"

Ulkomaat pe 09.04.2021 22:40

Lähi-idän ja islamin asiantuntija Raymond Ibrahim nostaa esiin 6.4.2021 päivätyssä
Gatestone -instituutin artikkelissaan "Aivopesty vihaan: 'Tämä on uuden kalifaatin alku'" elokuvaohjaaja, dokumentaristi Alan Duncanin äskettäin tekemän lyhyen videon vierailustaan kurdien johtamien Syyrian demokraattisten joukkojen hallitsemalla al-Holin pakolaisleirillä Koillis-Syyriassa.

Helmikuussa 2021 julkaistun raportin videolla 8-10 -vuotiaat pojat näyttävät nostavan yhtä sormea - jihadin symbolina. Kysyttäessä mitä ele tarkoittaa, yksi poika vastaa:

"Tämä on merkkinä siitä, että Islamilainen valtio elää ja voi hyvin." Kysymykseen, eivätkö he halua olla aikuisina lääkäreitä tai opettajia, yksi poika sanoo:

"Emme halua olla lääkäreitä. Haluamme olla veljessotureita. Haluamme taistella uskottomia vastaan."

Mustaan burkhaan pukeutunut nainen puolestaan ilmoittaa haluavansa yks'kantaan lapsistaan tulevan "mujahidinejä, jotka taistelevat Allahin tiellä" - "vääräuskoisia vastaan".

Oikea Media esitteli lähes neljä vuotta sitten Isisiin liittyneitä naisia lännestä ja kertoi heidän olevan aivan yhtä verenhimoisia kuin heidän aviomiehensä.

Naiset kutsuivat itseään "Allahin naarasleijoniksi” ja seuraavan sukupolven terroristeja ”kalifaatin pennuiksi".

Toisin kuin edellä mainitut "Allahin naarasleijonat" ja dokumentaristi Alan Duncanin kohtaamat pojat ja nainen, jotka vakuuttivat vakaasti taistelevansa "vääräuskoisia" vastaan, Suomen Ylen ulkomaan toimittaja Antti Kuronen treffasi henkilökohtaisesti viisi suomea puhuvaa naista al-Holin leirillä Syyriassa vuonna 2019, josta synnytettiin myöhemmin huhtikuussa 2020 julkaistu lämminhenkinen ja tunteisiin vetoava dokumentti nimeltä "Vuosi al-Holissa".

Yle hehkutti minikalifaattiin hurmioituneita "suomalaisnaisia", jotka inttivät, etteivät ole tehneet Syyriassa mitään väärää. He sanoivat olleensa kotiäitejä ja haluavansa palata Suomeen "normaaliin arjen pyöritykseen".

Jokainen sanoi tuomitsevansa Isisin toiminnan tietäen samalla visusti, että Yle uskoo heidän kaikki keksimänsä tarinat, kun he vakuuttelivat olleensa vain kotona kasvattamassa lapsia, haluavansa "elää rauhassa, opiskella ja tehdä töitä" sekä toivovansa päästä yhdessä takaisin ja pikkuhiljaa yhteisöön.

"Ruisleipää ja sellaista", naiset mankuivat.

"Me olemme ihan oikeasti äitejä. Miksi me lähtisimme johonkin ramboiluun?" yksi heistä väitti Ylen toimittajalle.

Siitä lähtien on käyty kiivasta keskustelua puolesta ja vastaan Suomen suunnitelmista kotiuttaa suomalaislapsia ja heidän äitejään. Leirillä on uutisoitu olleen alun perin 11 suomalaisnaista ja noin 30 lasta. Jos julkisuudessa olleet tiedot pitävät paikkansa, Suomeen on heistä palannut nyt 27, yhteensä kuusi naista ja 21 lasta.

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Koillis-Syyrian leireillä on edelleen viitisentoista suomalaislasta ja puolenkymmentä äitiä.

Oikea Media uutisoi kesäkuussa 2019 Euroopan unionin poliisiviraston, Europolin julkaisemasta raportista, jossa oli tutkittu naisten roolia Isisissä vuosina 2014–2018.
34-sivuisessa raportissa, jonka otsikkona on ”Naiset Islamilaisen valtion propagandassa”, ("Women in Islamic State Propaganda") Europol toteaa, että ”naisjihadistit ovat yhtä motivoituneita ideologisesti kuin heidän mieskollegansa ja heidän vaikutusmahdollisuutensa selittyy sillä, että he edistävät Islamilaisen valtion rakentamista”.

Raportissa todetaan, että "lukuisat esimerkit" naisista, jotka joko tekivät ääri-islamistisia hyökkäyksiä tai pidätettiin ennaltaehkäisevästi, osoittavat naisten olevan innokkaita käyttämään väkivaltaa, jos ideologia vain sallii heidän tehdä niin.

"Toistaiseksi se ei ole vielä heidän roolinsa, mutta tämä tasapaino voi helposti muuttua organisaation strategisten tarpeiden ja paikan päällä tapahtuvan kehityksen mukaan”, raportissa huomautettiin.

Raportin johtopäätöksissä sanotaan lisäksi, että Islamilainen valtio pyrkii esittämään itsensä organisaationa, joka on kiitollinen sen naispuolisille jäsenilleen heidän panoksestaan jihadiin.

"Naisia arvostetaan äiteinä seuraavalle sukupolvelle, IS-ideologian suojelijoina ja - yhä useammin - itsenäisinä toimijoina."

Al-Holin leirillä olevat ovat siis Isis-taistelijoiden vaimoja ja lapsia sekä henkilöitä, jotka ovat paenneet Isisiä. Tammikuussa 2021 al-Holissa asukkaita oli kaikkiaan noin 62 000.

Yli 80 % leiristä on naisia ja lapsia (27 000), ja leiri tunnetaankin nimellä "Isisin kohtu".

Dokumentaristi Alan Duncan kertoo, että al-Holiin on perustettu harjoitusleirejä, joissa opetetaan lapsille Islamilaisen valtion sairasta ideologiaa.

"Siellä on harjoitusleirejä - he kouluttavat lapsille ISIS-ideologioita. He eivät opeta heille A, B ja C - he opettavat heitä vihaamaan. Vihaamaan länttä .... He kouluttavat heitä tulevaisuuden jihadiin."

Duncan pitää lapsia "Isisin ja heidän vanhempiensa uhreina":

"He ovat ääri-islamisesti valvotun leirin sisäpuolella. Heille ei kerrota, kuinka valmistua lääkäreiksi ja sairaanhoitajiksi - pienet tytöt ovat siellä palvellakseen ja synnyttämistä varten.
Pojat ovat siellä tullakseen tulevaisuuden taistelijoiksi ja itsemurhapommittajiksi. Tämä on uuden kalifaatin alku. Olen varma siitä."

Duncan aisti paikan päällä käydessään moraalipoliisin synnyttämän pelon ilmapiirin.
"He yrittävät pitää siellä yllä kalifaatin rakennetta - (sharia) lakeja ja rankaisemista. Se on kuin kävelisi kalifaatissa. Ihan kuin menisi suoraan toiseen maailmaan." Leirin virkamies on samaa mieltä ja kertoo, että väkivalta al-Holissa on lisääntynyt huomattavasti syyskuusta lähtien.

Vuoden 2021 alusta huhtikuuhun mennessä 47 ihmistä on tapettu.

Virkamiehen mukaan jotkut näistä teurastuksista ovat todella hirvittäviä:
"Joiltakin heistä on hakattu pää irti, toisten tappamiseen taas on käytetty äänenvaimennettuja aseita ja muihin veitsiä."

"Naiset ja lapset ovat radikalisoituneet - avustustyöntekijöiden ajoneuvojen kimppuun jopa hyökätään kivillä. Vartijat tuntevat olonsa turvattomaksi partioidessaan leirillä. Siitä huolimatta, että he ovat aseistettuja ja koulutettuja."

Hyökkäykset heitä vastaan ovat yleisiä - se ei ole kuin normaali "leiri". "Henkilöstö on yhä varovaisempaa - ja keskittynyttä koko ajan."

Raporttien mukaan Islamilaisen valtion kuolemankultti on jälleen rakentumassa.

Vuoden 2019 tappion jälkeen kymmenen tuhatta muslimikiihkoilijaa on tiettävästi valmiina Pohjois-Irakissa päästämään valloilleen uuden terrorin aikakauden.

Koronavirusp(l)andemiaa hyväksi käyttäen joukkoja on ollut hyvä koota ja rakentaa uudeksi sekä järjestää rivit uudelleen nopeammin.

Lähi-idän ja islamin asiantuntija Raymond Ibrahim muistuttaa, että yhtä lailla Nigeriassa muslimit ovat julkistaneet 17 minuuttia kestävän videon lapsista, jotka saavat "uskonnollista koulutusta ja asenteenmuokkausopetusta".

28. helmikuuta 2021 julkaistun raportin mukaan "pelättyjen Boko Haram -terroristien" julkaisemalla videolla jopa 10-vuotiaita lapsia nähtiin koulutettavan taistelu- ja kapinataidoissa, mikä on tunnistettu nimellä "Next Generation Fighters", "Uuden sukupolven taistelijat".

"Koulutusvideossa lapsisotilaita nähdään koulutettavan pitkälle kehitetyillä aseilla, kuten AK-47-kiväärit ja Zastava M21, joka on erittäin voimakastehoinen ase ... Videon kuvista nähdään, että suhteellisen pienet taistelutyyliseen vaatetukseen pukeutuneet, kommandopipoiset lapset osallistuvat taistelulajien harjoitteluun, aseenkäsittelykoulutukseen ja uskonnonopetuksen kurssille."

"Islamin modernisoinnin haaste" -kirjastaan tunnettu Christine Douglass-Williams huomauttaa Jihad Watchin artikkelissaan, että jihad ja lasten värvääminen jatkuu Afrikassa YK:n ja jokaisen "rauhan uskontoa" ylistävän, niin kutsutun ihmisoikeuksia puolustavan maan, silmien alla.

"Lasten kouluttaminen marttyyreiksi on länsimaisen mittapuun mukaan lasten kaltoinkohtelua. Lasten jihadikoulutusta harjoitetaan myös palestiinalaisalueilla, samoin kuin Islamilaisen valtion jihadistien, al-Qaidan ja käytännössä kaikkien muiden jihadiryhmien keskuudessa. Heille se on lasten kasvattamista noudattamaan islamia täydellisesti ja asianmukaisesti."

Raymond Ibrahim alleviivaakin, että vihantäyteinen aivopesu ja väkivaltavalmennus eivät rajoitu vain Isisin tai Boko Haramin "kouluihin". Julkisille kouluille ympäri muslimimaailmaa on yhteistä juuri tällainen samanlainen aivopesu.

Maaliskuussa 2021 julkaistu "Erdoğanin vallankumous opetussuunnitelmassa Turkin oppikirjoissa" -niminen tutkimus (engl. The Erdoğan Revolution in Turkish
Curriculum Textbooks) paljasti, kuinka myös Turkin - joka on ollut vuosikymmenien ajan yksi muslimimaailman maallistuneimmista maista - koulun opetussuunnitelma on enenevässä määrin täynnä jihadpropagandaa.

Kansainvälisen tutkimus- ja politiikkainstituutti IMPACT-se:n (Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education) yhdessä Henry Jackson Society -ajatushautomon kanssa julkaiseman tutkimuksen mukaan Erdoğanin Turkissa koulukirjat on kirjoitettu uudelleen siten, että niissä viitataan juutalaisiin ja kristittyihin "vääräuskoisina".

Aikaisemmissa turkkilaisissa oppikirjoissa näiden kahden uskonnon edustajia kutsuttiin "kirjan kansoiksi". "Koulukirjoja on käytetty aseena Erdoganin yrityksissä islamisoida turkkilainen yhteiskunta ja palata turkkilaisen herruuden nostalgiseen aikakauteen", kirjoittaa
IMPACT-se:n pääjohtaja Marcus Sheff.

Kulttuurin suvaitsevaisuutta valvova IMPACT-se tutkii koulujen oppikirjoja, opettajien oppaita ja opetussuunnitelmia arvioidakseen, koulutetaanko nuoria hyväksymään muita - olivatpa he naapureita, vähemmistöjä ja jopa oman maansa vihollisia - ja ratkaisemaan konflikteja
vuoropuhelun ja kompromissien avulla hylkäämällä viha ja väkivalta.

Tuoreesta IMPACT-se:n tutkimuksesta voidaan havaita, että Turkin opetussuunnitelma on radikalisoitunut merkittävästi viime vuosina.

Hyvin kiistanalainen käsite "jihad" esitellään oppikirjoissa keskeisenä arvona ja on muutettu "uudeksi normaaliksi", jossa marttyyrikuolemaa taistelussa ylistetään.

Neo-ottomanismin ja panturkkilaisuuden etno-nationalistiset uskonnolliset päämäärät tuodaan opetukseen vahvasti esille. Islamia luonnehditaan poliittiseksi asiaksi, ja tiedettä ja teknologiaa käytetään tavoitteiden edistämiseen. Opetuksessa painotetaan käsitteitä, kuten "Turkin maailmanherruus" ja "turkkilainen tai ottomaaninen ihanne maailmanjärjestyksestä".

Opetussuunnitelma vahvistaa Amerikan-vastaista asennetta, osoittaa myötätuntoa Isisiä ja al-Qaidaa kohtaan, demonisoi sionismia ja lähentelee antisemitismiä.

Israelilainen tutkija ja tohtori Hay Eytan Cohen Yanarocak selostaa IMPACT-se:n raportissa, että Israelin ja Palestiinan konflikti on edelleen keskeisessä asemassa Turkin koulutusjärjestelmässä, jossa Israel esitetään ainoana rauhan esteenä, jättämällä täysin huomiotta Palestiinan terroristitoiminta.

"Turkin opetussuunnitelman takia on syytä huoleen, sillä 20-30 vuoden kuluttua näistä opiskelijoista tulee päätöksentekijöitä, eikä heillä ole mitään myönteistä tietoa Israelista, vain negatiivista", Cohen Yanarocak painottaa Israel Hayom -lehdelle.

Lisäksi huomionarvoista on se, että kouluihin Erdoğanin aikana on ilmestynyt turkkilaista valtaa osoittavia karttoja. Niissä viitataan "Turkin perintöön Adrianmerestä Kiinan muuriin".

"Olemme 300 miljoonan ihmisen suuri perhe Adrianmerestä Kiinan muuriin", Erdoğan julisti Moldovassa pitämässään puheessa jo lokakuussa 2018.

Italialainen kulttuurituottaja ja kirjailija-toimittaja Giulio Meotti pohtiikin, saattaisiko Eurooppaa, Yhdysvaltoja, NATO:a ja vapaata maailmaa alkaa yhtään huolestuttamaan.

"Erdogan näyttää pyrkivän olemaan uusi islamistisusi lammasten vaatteissa", Meotti kiteyttää 28.3.2021 päivätyssä Gatestone -institutin artikkelissaan "Erdoganistan: Uusi islamilainen suurvalta?".

Lähi-idän ja islamin asiantuntija Raymond Ibrahimin mielestä ei pidä kuitenkaan unohtaa sitäkään tosiasiaa, että jopa lännessä muslimilapsia aivopestään "käytännössä", ja se tapahtuu verkossa -- myös COVID-19 -p(l)andemian aikana.

4. maaliskuuta 2021 julkaistun raportin mukaan "lapset altistuvat ISIS-terrorismille netissä karanteenin aikana, mikä herättää pelon aivopesusta".

Näin on todennut Britannian ulkoministeri Dominic Raab ja kertonut parlamentille, että tämä "väkivaltaisen verkkoindoktrinaation" lisääntyminen tapahtuu "kriittisellä hetkellä", kun viime vuonna verkossa ilmi tulleen terroristipropagandan määrä on kasvanut 7 prosenttia:

"Tämä johtuu siitä, että terroristeilla on digitaalinen yhteys niihin, jotka ovat todennäköisesti kaikkein alttiimpia ääriliikkeiden propagandalle. Ja voimme nähdä huolestuttavasti lisääntyneen niiden lasten ja nuorten osuuden, jotka pidätetään nyt terrorismirikoksista."

Raab kantaa erityisesti huolta siitä, että nuoret ovat joutuneet "myrskyn silmään" ja hän tarkoittaa sillä "ikävystyneitä nuoria, jotka ovat jumissa sisätiloissa karanteenin aikana", missä heihin "kohdistuu internetissä leviävää ääriryhmien propagandaa".

Raymond Ibrahim näkee tähän kokonaisuuteen yhdistyvän vielä toisenkin ongelman.
Samaan aikaan kun pojista kaikkialla muslimimaailmassa ollaan kasvavassa määrin tekemässä huippujihadisteja: ISIS 2.0, länsimaiset pojat ovat kaikki aivopesty muuttumaan tytöiksi - ellei heitä ole kirurgisesti silvottu, niin ainakin henkisesti kuohittu, Ibrahim muotoilee.

Tällaisia uutisia Ibrahim kertoo tulevan "nopeaan tahtiin useista eri lähteistä".

"Kaikki tämä ennennäkemätön musliminuorten radikalisoituminen jihadi-vihaan ja väkivaltaan tapahtuu juuri sellaiseen aikaan, jolloin länsimaisille pojille ennenkuulumattomalla tavalla saadaan tuputettua ajatus miehisyyden luopumisesta ja omaksumaan epämiehekkyys.

Mitä tapahtuu muutaman vuosikymmenen kuluttua, kun kaikista näistä ehdottomaan vihaan ja väkivaltaan sekä absoluuttiseen suvaitsevaisuuteen ja väkivallattomuuteen kasvatetuista pojista tulee maailman päättäjiä?" Ibrahim peräänkuuluttaa.

 

 

Tytti Salenius pe 09.04. 22:40

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Mikko Paunio

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08. 14:07

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23

videot