Trumpilta nerokas siirto: Käytännössä tunnusti Taiwanin itsenäisyyden

Beijing Bidenin on hyvin vaikeaa kiemurrella tästä tilanteesta irti todistamatta samalla olevansa Kiinan omistama kätyri.

Ulkomaat ma 11.01.2021 00:55

Yhdysvaltojen presidentti Donald J. Trump viritti juuri nerokkaan maamiinan samaan aikaan sekä Kiinalle että Kiinan omistamalle "Beijing" Bidenille. Vasemmistomedia ei asiasta tule uutisoimaan tapansa mukaan kuin kenties pienin otsikoin.

9.1.2021 Ulkoministeri Mike Pompeon julkaisema Trumpin hallinnon lehdistötiedote on käytännössä Taiwanin itsenäisyyden tunnustaminen.

Kiinan hirmuhallinto on jatkuvasti painostanut ja uhkaillut Taiwania samaan tyyliin kuin
Hong Kongiakin "Yksi Kiina" retoriikallaan ja sotilaallisella pullistelullaan.

USA:n aiemmat hallinnot ovat Kiinan kommunistista tyrannihallintoa mielistelläkseen asettaneet monimutkaisia sisäisiä sääntöjä ja ohjekirjoja haitatakseen normaalien diplomaatti- ja kauppasuhteiden rakentamista Taiwanin kanssa. "No more", todetaan tiedotteessa.

Tiedotteessa julistetaan kaikkien aiemmin laadittujen sääntöjen ja ohjekirjojen olevan nyt
mitätöityjä tästä päivästä lähtien. Se tarkoittaa täysin rajoittamatonta diplomaattisten ja kaupallisten suhteiden avaamista USA:n ja Taiwanin välillä. Käytännössä se on itsenäisyyden tunnustaminen, joka vain odottaa enää virallista sanallista ilmoitusta.

"Taiwanin ja meidän demokratiamme jakavat samat yhteiset arvot yksilön vapaudesta, oikeusvaltioperiaatteesta ja ihmisarvon kunnioittamisesta", tiedote juhlallisesti toteaa ja kohtelee Taiwania itsenäisenä demokratiana - vastakohtana Kiinan tyrannialle.

"Beijing" Bidenin on hyvin vaikeaa kiemurrella tästä tilanteesta irti todistamatta samalla olevansa Kiinan omistama kätyri - ja toisaalta Kiina, jolle tämä tilanne on raivostuttava, tulee vaatimaan Beijing Bidenilta sitä mistä ovat hänelle maksaneet.

Nerokas ja ennenkaikkea oikeudenmukainen siirto Trumpilta jälleen. Maailma on taas hieman parempi paikka tämän Trumpin päätöksen jäljiltä, joka on vain jatkoa hänen vertaansa vailla olevalle ulkopolitiikalleen neljän vuoden aikana.
 

 

Jukka Rahkonen ma 11.01. 00:55

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot