Muslimien jokapäiväisestä vainosta kristittyjä kohtaan ei uutisoida - islam on vihan "moottori"

Islamilainen fundamentalismi sortaja numero yksi

Ulkomaat ma 17.04.2017 10:53

Monissa osissa maailmaa kristittyjen kokoontuessa juhlimaan Kristuksen ylösnousemusta he tietävät, että minä päivänä tahansa heidän uskonsa voi maksaa koko heidän elämänsä, kuten niin monille heidän tuhansille veljilleen ja sisarilleen on jo käynyt, kertoo Breitbart.

Palmusunnuntaina jihadistien pommitukset kahdessa egyptiläisessä kirkossa tappoivat ainakin 45 ja haavoittivat yli 100 viimeisimmissä kristittyihin kohdistuvissa jatkuvissa hyökkäyksissä kautta maailman.

Iskut kohdistuivat nimenomaan kristittyihin ja heidän jumalanpalveluksiinsa. Ne olivat ja ovat aina suunnattuja nimenomaan kristittyjä kohtaan, "koska he ovat kristittyjä".

Pääsiäissunnuntaina vuonna 2016 islamistinen militantti tappoi yli 70 ihmistä ja yli 320 loukkaantui, kun itsemurhapommittaja kantoi liiveissään pommia ja räjäytti itsensä Lahoressa Gulshan-e-Iqbalin puistossa. Puisto oli täynnä kristittyjä perheitä juhlimassa ja uhrien joukossa oli yli 30 pientä lasta, jotka olivat urheilemassa ja pelaamassa ulkopelejä.

Viimeisen kalenterivuoden aikana noin 90 000 kristittyä on julmasti surmattu heidän uskonsa takia ympäri maailmaa. Kristityt ovat ylivoimaisesti vainotuin ryhmä maailmassa tutkimuskeskus the Center for Studies on New Religionsin mukaan (CESNUR).

CESNURin johtaja, tohtori Massimo Introvigne kertoo ateististen kommunistihallintojen olleen suurimmat kristittyjen vainoajat viime vuosisadalla, mutta nyt ”islamilainen fundamentalismi” on ottanut sen paikan olemalla sortaja numero yksi.

Tutkimuskeskuksen tulokset vahvistavat ja tukevat muiden tutkijoiden ja ihmisoikeusjärjestöjen havaintoja. Esimerkiksi vuonna 2016 Open Doors -järjestön julkaisema World Watch List kertoo vuonna 2016 yhdeksässä maassa kymmenestä kristittyjen kärsivän äärimmäistä vainoa. Juuri niissä maissa, joissa väkiluvultaan vähintään 50 prosenttia on muslimeja.

World Watch List -raportti paljasti, että 40:ssä maassa 50:stä kristityt ovat vainotuimpia nykymaailmassa ja ääri-islamilaisuus on ylivoimaisesti merkittävin vainon "moottori”.

Vuoden aikana lähes kolmasosa kristityistä surmataan heidän uskonsa vuoksi ja teloittajina toimivat islamilaiset ääriryhmät, kuten islamilainen valtio tai Boko Haram.

Vaikka kymmeniä tuhansia kristittyjä tapetaan, se on vain jäävuoren huippu ja paljon vainoa tapahtuu päivittäin, joista ei koskaan uutisoida, Introvigne sanoo.

Surmattujen lisäksi monia kristittyjä, peräti 600 miljoonaa estettiin harjoittamasta uskoaan vuonna 2016.

Tytti Salenius ma 17.04. 10:53

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 2

Klo 16:33.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

videot