Ruotsin vihreä opetusministeri Gustav Fridolin ratkaisisi terroriuhan jalkapannoilla

Vielä kaksi vuotta sitten hän räppäsi laittomien maahanmuuttajien puolesta

Ulkomaat ma 17.04.2017 10:45
Gustav Fridolin, Ruotsin opetusministeri

Vihreällä puolueella on muuttunut melkoisesti ääni kellossa ja se ottaa kovemman linjan laittomia maahanmuuttajia vastaan, kertoo Fria Tider.

Opetusministeri Gustav Fridolin sanoi viime torstaina, että laittomat maahanmuuttajat olisi poistettava Ruotsista ja että kielteisen turvapaikka- ja oleskelulupapäätöksen saaneita pitäisi voida tarvittaessa valvoa jalkapannan avulla. Näillä toimilla hän haluaa torjua terroriuhkaa.

Vielä kaksi vuotta sitten Fridolin oli kriittinen sulkemaan rajoja turvapaikanhakijoilta ja räppäsi reggaeryhmän musiikkivideollakin oman osuutensa: "Pinsamt!" liian tiukkoja turvapaikkasääntöjä ja sen seuraamuksia vastaan.

Silloin hän piti nolona ja kiusallisena, että turvapaikanhakijoiden laittomuutta maassa kyseenalaistetaan ja hänen mielestään "pakenevilla ei ole valinnanvaraa".

Nyt Gustav Fridolin on valmis antamaan enemmän rahaa ja resursseja turvallisuuspalvelu Säpolle, että se voisi seurata keskustelupalstoja, jossa terroristit hääräävät ja päivittää jatkuvasti siellä ilmeneviä erilaisia varoitusmerkkejä.

Hänen toiveissa on myös poistaa viranomaisten välillä oleva salassapitovelvollisuus.

Tämän päivän luottamuksellisuutta koskevat säännöt eivät salli viranomaisia ​​jakamaan tietoja keskenään. Ennen Tukholman terrori-iskua Säpo ei antanut tietoja epäillystä rikoksentekijästä muille viranomaisille ja siihen Fridolin haluaa myös nyt muutoksen.

Hän on kuitenkin kriittinen "laajoille massatarkkailulle" ja huomauttaa, ettei pidä suurien ihmisryhmien demonisoimisesta. Hän laajentaisi mieluummin niin sanotun "salaisen tiedon sieppaamista" ja haluaisi Säpon ensisijaisesti seuraavan avoimia lähteitä.

Ensi viikolla pääministeri Stefan Löfven on pyytänyt kaikkia osapuolia paitsi Ruotsidemokraatteja ja vasemmistoa keskustelemaan Tukholman iskun jälkeisistä toimenpiteistä.

Tytti Salenius ma 17.04. 10:45

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Terrorismista, viher- ja demarihulluudesta sekä kokoomuslaisesta tragikomiikasta Suomen Nato-matkalla

ke 25.05. 13:12

Tapio Puolimatka

Christiaan W.J.M. Allting von Geusau: Totalitarismi ja epäinhimillistämisen viisi vaihetta

ke 25.05. 11:04

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05. 17:31

Juha Ahvio

Suomi liittyy ylpeästi NATO:n jäseneksi

ti 17.05. 23:26

Mikko Paunio

WEF:n Klaus Schwabin ja Yuval Hararin humpuukiajattelu esti terveysviranomaisia saavuttamasta korkeaa koronarokotuskattavuutta ympäri maailmaa

su 15.05. 13:00

videot