Uusi kysely: Donald Trump johtaa nyt Joe Bideniä

Kysely ennustaa Trumpin voittavan 320 valitsijamiesääntä verrattuna Bidenin 218 ääneen - vuonna 2016 Trump päihitti Clintonin valitsijamiesäänillä 304 Clintonin 227:ää vastaan

Ulkomaat to 08.10.2020 22:41

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump johtaa nyt demokraattien presidenttiehdokas Joe Bideniä yhdellä prosenttiyksiköllä.

Tämä selviää Sunday Expressin ja Democracy Instituten sunnuntaina julkaisemasta kyselystä, josta uutisoi Breitbart.

Mielipidetutkimuksessa todettiin 46 prosenttia todennäköisistä äänestäjistä kaikkialla maassa kannattavan Trumpia, kun taas 45 prosenttia tukisi Bideniä.

On huomattava, että vaikka muiden kyselyjen mukaan Biden on edellä, Democracy Institute - joka aivan oikein ennusti Brexitin ja Trumpin voiton vuonna 2016 - ottaa huomioon vain ne henkilöt, jotka on havaittu "todennäköisiksi äänestäjiksi" kaikkien rekisteröityneiden äänestäjien sijaan, ja kysyy myös niin kutsutuilta epävarmoilta äänestäjiltä.

Tämä osoittaa, että 77 prosenttia Trumpin kannattajista ei myöntäisi sitä ystäville tai perheenjäsenille.

1 500 äänestäjää käsittänyt kysely tehtiin 30. syyskuuta ja 2. lokakuuta välisenä aikana, jossa virhemarginaali oli 2,5 prosenttia.

Tutkimuksessa kartoitettiin äänestäjiä Trumpin ja Bidenin välillä 29. syyskuuta pidetyn ensimmäisen presidentinvaaliväittelyn jälkeen. Trump ilmoitti saaneensa positiivisen koronavirustestituloksen varhain perjantaiaamuna 2. lokakuuta, kyselyn viimeisenä päivänä.

Saman mielipidetutkimuksen tehneen yrityksen kuukautta aiemmin 29. elokuuta julkaisema kysely osoitti Trumpille kolmen prosentin etumatkaa Bideniin nähden - 48 prosenttia verrattuna Bidenin 45 prosenttiin - mikä osoittaa kahden prosentin laskua Trumpille, vaikka Bidenin kannatus ei ole lisääntynyt.

Merkille pantavaa on, että kannatuslukemista vaalikausina ja vaalien alla tietoja yhteen koostavan, amerikkalaisen poliittisen uutissivuston ja kyselytietojen kerääjän, Real Clear Politicsin tuottama "kyselyjen keskiarvo" (average of polls) ei sisällä kuitenkaan Sunday Expressin ja Democracy Instituten mielipidetutkimusta eikä sitä esitettyjen kyselyjen joukossa näin ollen oteta huomioon.

Real Clear Politics julistaa tällä hetkellä silti Bidenin johtavan presidentti Trumpia 7,6 prosenttiyksiköllä koko kansan antamilla äänillä.

Perjantaina julkaistu IBD / TIPP -kysely, joka on mukana kyselyistä muodostetussa "keskiarvossa", osoittaa Bidenillä olevan kolmen prosentin etumatka Trumpiin nähden.

Lauantaina julkaistu Zogby-kysely, joka myös on jätetty ulkopuolelle "keskiarvoa" laskettaessa, osoittaa Bidenille (49 %) kahden prosentin johtoasemaa Trumpia (47 %) vastaan - jossa neljä prosenttia on kahden vaiheilla. ​​

Sunnuntaina julkaistussa Sunday Expressin ja Democracy Instituten kyselyssä havaittiin, että 18 prosenttia mustista äänestäjistä tukee Trumpia, ja se on merkittävä kasvu häntä vuonna 2016 kannattaneeseen kahdeksaan prosenttiin verrattuna.

Democracy Instituten johtaja Patrick Basham kutsui mustien äänestäjien keskuudessa ilmenevää "vähäistä tukea ja innostusta" Bidenin puolesta hänen kampanjansa "akilleenkantapääksi".

"Trumpin voittamiseksi Biden tarvitsee yhdeksän kymmenestä mustasta äänestä ja paljon mustia äänestäjiä äänestämään. Tällä hetkellä hänen oletetaan voittavan vain kahdeksan kymmenestä ja kaksi kymmenestä mustasta äänestäjästä on valmis tukemaan Trumpia.

Kaiken kaikkiaan mustien äänestysaktiivisuus näyttää parhaassakin tapauksessa olevan laimea”, Bashman huomautti Sunday Expressille.

Trump menestyy hyvin useissa keskeisissä vaa'ankieliosavaltioissa.

Floridassa Trump johtaa Bideniä neljällä prosentilla, Minnesotassa Trumpin johto Bideniin on kaksi prosenttia ja New Hampshiressa Trump johtaa Bideniä niin ikään kahdella prosentilla.

Kysely ennustaa tällä hetkellä, että Trump on voittamassa 320 valitsijamiesääntä verrattuna Bidenin 218 ääneen. Se on 50 valitsijamiesääntä enemmän kuin 270, joka tarvitaan vaalien voittamiseen ja minkä Trump tarvitsee voittaakseen vuonna 2020 tullakseen uudelleen valituksi.

61 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että Trump valitaan uudelleen, kun taas 39 prosenttia on eri mieltä.

32 prosenttia kyselyyn vastanneista pitää lakia ja järjestystä tärkeimpänä asiana, jonka jälkeen nähdään talous ja työpaikat kaikkein tärkeimpänä teemana, 30 prosenttia. Koronaviruspandemia ja koulutus, molemmat sen sijaan saivat 15 prosenttia ja olivat vastaajien mielestä seuraavaksi kaikkein merkittävimpiä kysymyksiä.

12 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoo, että Trumpin ehdottama tuomari Amy Coney Barrett korkeimpaan oikeuteen saa heidät todennäköisemmin äänestämään presidenttiä, yhdeksän prosentin mielestä Barrettin nimittämisen vuoksi presidentille äänen antaminen on epätodennäköisempää, ja 79 prosentille sillä ei ole merkitystä.

87 prosenttia Bidenin kannattajista sanoi "sukulaisten, ystävien ja työtovereiden hyväksyvän tietäessään kuinka sinä äänestät", mutta vain 22 prosenttia Trumpin kannattajista oli samaa mieltä.

Yhdeksäntoista prosenttia kyselyyn vastanneista katsoi, että Trumpin positiivinen koronavirustestitulos saa heidät todennäköisemmin äänestämään presidentin puolesta, kun taas 13 prosentin mielestä se on vähemmän todennäköistä. 68 prosenttia oli sitä mieltä, että sairaus ei vaikuta heidän äänestämiseen.

Sunday Express / Democracy Institute -kyselyn tulokset sen suhteen, kuka voitti 29. syyskuuta pidetyn presidentinvaalikeskustelun, poikkesivat useimpien muiden kyselyjen tuloksista.

Kysyttäessä "Kuka voitti TV-väittelyn?", 32 prosenttia kyselyyn vastanneista oli Trumpin kannalla ja 18 prosenttia Bidenin. Viisikymmentä prosenttia vastaajista piti keskustelua tasapelinä.

20 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi, että keskustelu saa heidät todennäköisemmin tukemaan Trumpia, kun taas kahdeksan prosenttia oli Bidenin puolella. 72 prosentin mielestä väittelyllä ei ollut mitään merkitystä.

Perjantaina julkistetussa IBD / TIPP -kyselyssä selvisi se, kuinka sitoutuneita Bidenin ja Trumpin äänestäjät ovat.

Presidentti Trumpille on pieni etulyöntiasema mitä tulee äänestäjien intohimoon. Niistä rekisteröidyistä äänestäjistä, jotka aikovat äänestää Trumpia, 74 % tukee häntä voimakkaasti, kun vastaavasti Bidenin äänestäjistä 66 %.

Kysymykseen koskien vaaliväittelyä ja "kuka voitti", todettiin keskustelun kääntäneen enemmän empivien äänestäjien kelkkoja Trumpille kuin Bidenille:

"Rekisteröityneet äänestäjät, jotka katselivat tai kuuntelivat tiistain väittelyä, ajattelivat Bidenin menestyneen paremmin, Bidenin 44 prosenttia vastaan Trumpin 33 prosenttia. Puolueettomat näkivät voittajana Bidenin, 43 prosenttia vastaan 20 prosenttia.

Keskustelun jälkeen 19 % rekisteröidyistä äänestäjistä kertoi muuttaneensa mieltään, 11 % kannatti Trumpia ja 8 % siirtyi kannattamaan Bideniä. Lähes kaikki, jotka sanoivat vaihtaneensa tukemaan Trumpia, olivat äänestäneet häntä vuonna 2016.

Puolet niistä, jotka siirtyivät kannattamaan Bideniä, olivat äänestäneet Clintonia vuonna 2016. Muihin kuului Trumpin äänestäjiä, äänioikeudettomia ja ulkopuolisia äänestäjiä."

Lauantaina julkaistussa Zogbyn kyselyssä ei kysytty, kumpi ehdokas "voitti" ensimmäisen vuoden 2020 presidentinvaaliväittelyn.

Zogby-kyselyn johtaja John Zogby sanoi kuitenkin:

"Toisin kuin omat havaintoni, näyttää siltä, ​​että presidentille ei ole ollut haittaa esiintymisestään väittelyssä eikä myöskään sairaalaan joutumisesta. Hänen 47 prosentin suorituksensa on itse asiassa yhden prosentin korkeampi kuin hänen saamansa prosenttiosuus äänistä vuonna 2016.

Toistaiseksi hän näyttää vahvistaneensa kannatusta valkoisten, vanhempien, konservatiivien, miesten ja oman puolueensa äänestäjien joukossa.

Joe Bidenin kohdalla näyttää ikään kuin tapahtuvan samoin hänen omien kannattajiensa parissa. Hänen kannatuksensa latinalaisamerikkalaisten joukossa on kunnioitettava, mutta ei aivan 66–67 prosentissa, mitä hän todella tarvitsee. Sama pätee mustiin. Hänen 86 % on parempi kuin viimeinen kyselymme, mutta hänen on saavutettava 90 %, etenkin niissä keskeisissä vaa'ankieliosavaltioissa Pennsylvaniassa, Michiganissa, Wisconsinissa, Pohjois-Carolinassa ja Georgiassa.

Hänen 60 prosentin kannatuksensa nuorten äänestäjien keskuudessa Trumpin 35 prosenttia vastaan on suunnilleen sitä, mikä hänen täytyykin saada."

Demokraattiehdokas Hillary Clintonin ja republikaaniehdokas Donald Trumpin välisen ensimmäisen presidentinvaalikeskustelun jälkeen vuonna 2016 tehdyt kyselyt osoittivat, että Clinton "voitti" kyseisen keskustelun Trumpin kanssa jopa 30 prosentin marginaalilla.

On hyvä tietää, että noilla silloisilla ensimmäisillä väittelyä koskevilla kyselytuloksilla ei kuitenkaan ollut juurikaan vaikutusta vuoden 2016 presidentinvaalien lopputulokseen.

Valitsijamiesäänistä seitsemän meni muille ehdokkaille kuin joille äänet olisivat kuuluneet kansalaisten antamien äänten perusteella. Washingtonin ja Havaijin osavaltioissa viisi demokraattia äänesti muuta ehdokasta kuin Clintonia ja Texasin osavaltiossa kaksi republikaania muuta ehdokasta kuin Trumpia.

Trump päihitti Clintonin valitsijamiesäänillä 304 Clintonin 227:ää vastaan huolimatta häviämisestä kahdella prosentilla äänestäjien antamissa kokonaisäänissä - 46 prosentin kannatuksen ollessa Trumpille ja 48 prosenttia Clintonille.


 

Tytti Salenius to 08.10. 22:41

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot