Republikaaniklubin puheenjohtajan avoin kirje New Yorkin johtajille: Miksi poliiseja tarvitaan?

"Suurin osa newyorkilaisista kunnioittaa poliisiamme, ovat kiitollisia poliiseillemme ​​ja jopa rakastavat poliisiamme. He ovat meitä. Kummalla puolella te olette?"

Ulkomaat ma 10.08.2020 22:29

"Oletteko unohtaneet T-paidat, lippalakit ja kahvimukit vuoden 2001 syyskuun 11. päivän tapahtumien jälkeen, joissa luki: 'Emme koskaan unohda'?

Me newyorkilaiset emme ole unohtaneet."

Näillä rohkeilla alkusanoilla Amerikan vanhimman republikaaniklubin, vuonna 1875 perustetun Queens Village republikaaniklubin puheenjohtaja Phil Orenstein tervehtii avoimessa kirjeessään New Yorkin johtajia.

Front Page Magazinen 16. kesäkuuta 2020 julkaisema avoin kirje on Phil Orensteinin mukaan viesti "New Yorkin huolestuneilta kansalaisilta" ja hän osoittaa sen kansan valitsemille virkamiehille, liittovaltion johtajille, yritysjohtajille sekä uskonnollisille että maallisille johtajille.

Phil Orenstein luettelee kahdeksan kohdan listan asioita, joita newyorkilaiset eivät voi olla muistamatta.

- New Yorkin poliisilaitos (NYPD) on viimeisen 25 vuoden ajan tehnyt New Yorkista turvallisimman suurkaupungin Amerikassa, joka on voinut kasvaa ja menestyä.

- Terrori-iskujen päivänä 11. syyskuuta NYPD:n poliisit yhdessä kaikkien ensimmäisten auttajien kanssa olivat valmiita antamaan henkensä pelastaakseen heille tuntemattomia ihmisiä rynnäten World Trade Centerin palaviin torneihin.

- 11. syyskuuta seuraavina iltoina NYPD suojeli kaikkia lähiöitä ja kaikkia rukoushuoneita, myös moskeijoita.

- Myöhempinä vuosina he turvasivat meitä katastrofaalisilta terrori-iskuilta. Jotkut niistä, joista emme edes kuulleet, estettiin.

- Joutuessamme hirmumyrsky Sandyn murjomaksi, NYPD otti vastaan ulkona yhden pahimmista luonnonkatastrofeista, joka on koskaan koetellut aluettamme, meidän ollessamme sisätiloissa huolissamme ja peloissamme.

- Me kaikki surimme, kun julma murhaaja ampui lähietäisyydeltä kaksi New Yorkin hienointa poliisia, Wenjian Liun ja Rafael Ramosin, heidän istuessa partioautossaan.

- Vain kuukausi sitten kiitimme ja kunnioitimme joka ilta kello 19 urhoollisia pelastustyöntekijöitämme, mukaan lukien New Yorkin poliisia, pelottomasta taistelusta kauheaa virusta vastaan.

- NYPD muodostuu meistä kaikista. Hyökkäys heitä vastaan on hyökkäys meitä vastaan. He ovat naapureitamme, sukulaisiamme, ystäviämme, vanhempiamme, poikiamme ja tyttäriämme. He tekevät ostoksia samoissa kaupoissa, käyvät usein samoissa ravintoloissa, kouluissa ja kirkoissa. He vetävät treeniohjelmia ja valmentavat urheilujoukkueita heikossa asemassa oleville nuorille (PAL). He ohjaavat lapsiamme pihakaduilla, koulunjälkeisissä ohjelmissa ja kesäleireillä. He vierailevat lukioissamme pelaamassa kori- ja lentopalloa lastemme kanssa.

Phil Orensteinin mielestä "aivan liian usein" on nähty kaupungin johtomiesten, uskonnollisten, liike-elämän ja poliittisten johtajien osoittaneen heikkoutta, oman edun tavoittelua tai väkijoukkojen liehittelyä.

"Meidän kaikkien on torjuttava raivoisa väkijoukko, joka ryöstää ja tuhoaa, ja viskelee tiiliskiviä, jäädytettyjä vesipulloja ja polttopulloja poliisiamme kohti.

Meidän on vastustettava mielenvikaista laumaa, joka käyttää halpa-arvoista kieltä ja arveluttavia pilkkanimiä poliiseista puheissaan ja kirjoituksissaan.

Emme saa hyväksyä vastuuntunnotonta joukkiota, joka vähät välittää pandemian turvatoimista ja voi tartuttaa poliisiin viruksen levittääkseen sen perheensä, ystäviensä ja sen jälkeen meidän kaikkien keskuuteen."

Phil Orenstein lisäksi huomauttaa, että poliisi vannoo virkavalansa, joka on samanlainen kuin kaikkien vaaleilla valittujen edustajien, noudattaakseen Yhdysvaltojen perustuslakia, New Yorkin osavaltion perustuslakia, New Yorkin kaupungin peruskirjaa ja suojellakseen ihmisiä kaikilta ulkomaisilta ja kotimaisilta vihollisilta.

Hän vakuuttaa, että New Yorkissa poliisipiirien käytävillä koko New Yorkin osavaltiossa ja poliisiasemilla kaikkialla Yhdysvalloissa keskustelu kansalaisoikeuksien suojelemisesta ja lain valvomisesta on jatkuvaa päivittäistä ponnistelua.

"Poliisit ymmärtävät helposti horjuvan tasapainon lain valvomisen ja jokaisen kansalaisen perustuslaillisten oikeuksien puolustamisen välillä.

Olemme yksi kaupunki yhtenäisenä. Suurin osa newyorkilaisista kunnioittaa poliisiamme, ovat kiitollisia poliiseillemme ​​ja jopa rakastavat poliisiamme. He ovat meitä.

Kummalla puolella te olette?" vetoaa Amerikan vanhimman republikaaniklubin, Queens Villagen puheenjohtaja Phil Orenstein.


 

Tytti Salenius ma 10.08. 22:29

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

YK:n punavihreän ympäristösadun loppu - Oranssimies oli oikeassa? - Suursota uhkaa

ti 22.06. 16:41

Olli Pusa

Elokapina- Moskovasta kajahtaa?

ti 22.06. 12:14

Juha Ahvio

Bidenin USA radikaalin kumouksen kourissa

la 19.06. 09:03

Laura Huhtasaari

Jonkinlainen huimaus meitä vaivaa, kun emme itsenäisyyttä puolusta

ke 16.06. 18:19

Henna Kajava

Terveyskeskuskokemuksia Espoossa ja lääkärituonti ulkomailta

to 10.06. 13:37

videot