Terroritekojen uutisointi alkaa muistuttaa tavanomaista sään kertomista

Miten lopettaa terroriteot, jos yhteiskuntamme salaa islamin pahuuden?

Ulkomaat ma 10.04.2017 20:18
Ayaan Hirsi Ali, yhteiskuntatieteiden maisteri, kirjailija, poliitikko, tutkija, islam kriitikko

Miksi Länsi tekee yhteistyötä terroristien kanssa, kysyy Gatestone Institute.

Viime viikon tapahtumilla on järkyttävää symmetriaa keskenään.

Viikko alkoi uutisilla, kun Somaliassa syntynyt kirjailija ja ihmisoikeusaktivisti, ex-muslimi Ayaan Hirsi Ali pakotettiin perumaan puhekiertueensa Australiassa. Syyksi ilmoitettiin vain "turvallisuushuolet" ja islamofobian estäminen. Merkittävää tässä oli se, että paikkaan jossa Hirsi Alin oli määrä puhua, uhattiin tuoda 5000 protestoijaa. Tämä muistuttaa samankaltaisuudellaan vuoden 2009 tapahtumaa, kun 10 000 brittiläistä muslimia kerrottiin laitettavan liikkeelle protestoimaan Westminsterin parlamenttitaloon, jos hollantilaisen poliitikon Geert Wildersin annetaan siellä puhua. Siinäkin tapauksessa tapahtuma peruttiin. Tuhansilla vihaisilla muslimeilla näyttää olevan sellainen puhumistilaisuuksia peruuttava vaikutus.

On kokonainen selvä joukko syitä, miksi muslimit haluavat lopettaa näiden asioiden puhumisen julkisesti ja nostattaa esteitä. Hirsi Ali ynnä muut "vääriä" asioita ajattelevat ja sanovat pitää pysäyttää läntisessä demokratiassa.

Yhteiskuntiemme todellinen ongelma on kohdata totuus.

Vain kaksi viikkoa väliä ja hyökkäys Westministerissä Lontoossa, toinen samanlainen Tukholmassa Ruotsissa. Yhdellä kaupungin pääostoskaduista, kuorma-autolla jälleen kerran iskeytyminen yleisön joukkoon. Aivan kuten Nizzassa, Ranskassa, Berliinissä. Ja monta kertaa Israelissa.

Näiden säännöllisten uutisten vallitessa ilmoilla näyttää olevan antautumismieliala - järkyttävä politiikan ja ratkaisujen puute.

Kuinka hallitukset voisivat lopettaa ihmisiä ajamasta kuorma-autoilla jalankulkijoiden päälle? Onko kysymyksessä jotakin sellaista, johon meidän pitää vain yksinkertaisesti tottua, kuten Ranskan entinen pääministeri Manuel Valls ja Lontoon pormestari Sadiq Khan ovat molemmat otaksuneet? Alkavatko terroritekojen uutisointikin muistuttaa tavallista sään kertomista? Vai onko olemassa jotakin, miten voisimme edes rajoittaa tällaista tapahtumasta?

Jos on, mistähän voisimme aloittaa. Yksi ratkaisu voisi olla yleisökeskustelu näistä kauhistuttavista veriteoista, mutta helpommin sanottu kuin tehty.

Voisiko keskustelussa sallia islamistisen osuuden? Voiko kukaan sallia sanottavan ääneen, että hyökkääjät toimivat islamin nimessä ja esitellä jihadistiterroristeja, kun ihmiset kärsivät tuskaa näiden sekopäiden takia?

Mikä esimerkiksi voisi motivoida vuokraamaan auton ja ottamaan sen Birginhamista Brightoniin ja Lontooseen ja sitten ajamaan sen nopeasti ihmisten päälle, kuten Westminsterissä kävi? Tehdä näin ihmisille, joita kohtaan ei pitäisi ollla mitään kaunaa tai närää, ei mitään syytä vihata heitä ja sitten juosta katuja pitkin aiheuttaakseen lisää kuolemia? Vaikuttaa olevan niin, että me emme koskaan tule tietämään.

Yhteiskuntamme ovat ymmällään ja sekaisin. Ongelmat ovat nyt edessämme, koska olemme tahallaan sulkeneet korvamme varoituksilta ja tällaisten tyrmistyttävien iskujen todellisilta syiltä, joita esimerkiksi juuri Hirsi Ali ja Geert Wilders kertoisivat islamin pahuudesta.

Maailman tarvitsee kuulla juuri heidän kaltaisiaan tällä hetkellä. Vaientaminen ja mielipiteiden tukahduttaminen on väärä tie.

Mutta kun hyökkäykset aina uudelleen tapahtuvat, tekevätkö yhteiskuntamme ministeritkin salaa yhteistyötä keskenään pitääkseen meidät tietämättömänä kaikesta?

Tytti Salenius ma 10.04. 20:18

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 2

Klo 16:33.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

videot