Tutkimus: kolmannes Ranskan nuorista muslimeista pitää terrorismia "hyväksyttävänä"

Lopullisen raportin julkaisua on lykätty Ranskan presidentin vaalien jälkeen, koska raporttia ei pidetä "poliittisesti korrektina"

Ulkomaat la 08.04.2017 18:43

Findings of the Tutkimukseen haastateltiin 6828 lukio-opiskelijaa Pariisin terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015. Tutkijat Olivier Galland ja Anne Muxel esittelivät tutkimuksensa tulokset lehdistötilaisuudessa Pariisissa.

Tulokset ovat järkyttäviä, mutta eivät yllättäviä, koska asenteet ovat täysin samanlaisia kaikkien Euroopassa elävien muslimien keskuudessa.

– Nuori muslimi omaksuu radikaaleja uskomuksia neljä kertaa todennäköisemmin kuin kristitty nuori.

– 33 prosenttia lukiolaisista muslimeista piti "hyväksyttävänä" "osallistua väkivaltaisiin toimiin ajatustensa edistämiseksi". Toisin sanoen, kolmannes heistä on myötämielisiä terrorismille.

– 20 prosenttia lukiolaisista muslimeista oli samaa mieltä väitteestä, että on "hyväksyttävää kannattaa omaa uskontoaan myös asein".

– 24 prosenttia kyselyyn osallistuneista kieltäytyi tuomitsemasta jyrkästi Charlie Hebdon iskussa tehtyjä murhia.

– 21 prosenttia kyselyyn osallistuneista kieltäytyi tuomitsemasta jyrkästi Bataclanin teatterissa tapahtunutta verilöylyä, jossa 89 ihmistä tapettiin, osana koko laajempaa Pariisin iskua, jossa kuoli 130 ihmistä 13.11.2015.

On syytä painottaa, että prosenttiosuudet nuorista muslimeista, jotka eivät tuominneet Charlie Hebdon ja Marraskuun 13. iskua, ovat todennäköisesti vielä paljon suuremmat, koska esitetyt prosenttiosuudet ovat kaikista kyselyyn vastanneista, joista muslimeja oli vain noin 25 prosenttia. 

“Kysyttäessä vaikuttiko näihin asenteisiin taloudelliset ja sosiaaliset tekijät tai syrjäytymisen tunne, tutkijat vastasivat että "kuuluminen islamilaiseen yhteisöön oli merkittävin tekijä",” mainitsee Westmonster.

Tulokset eivät olleet oikein “poliittisesti korrekteja,” huomautti ranskalainen journalisti Gurvan Le Guellec ja muut lehdistötilaisuuden osallistujat olivat huolissaan ajoituksesta, pyytäen ettei raporttia kokonaisuudessan julkaistaisi ennen presidentin vaaleja.

Vasemmistojulkaisu Le Monde syytti tutkijoita “Pandoran lippaan avaamisesta”, vaikka se ei voinut viitata kuin tutkimuksen julkituomiin tosiasiohin.

Jokatapauksessa tulokset ovat linjassa muiden vastaavien tutkimusten kanssa, kuten 2006 tehty Pew Global Attitudes tutkimus, jonka mukaan 42 prosenttia 18-29 vuotiaista muslimeista ajatteli itsemurhaiskujen olevan joskus oikeutettuja.

Tutkimus osoittaa kuitenkin täysin oikeaksi sen eurooppalaisten enemmistön huolen, jotka haluaisivat lakkauttaa kokonaan maahanmuuton islamilaisista maista, tuoreen Royal Institute of International Affairs kyselyn mukaan.

 

Artikkeli julkaistu 21.3.2017 Infowars-sivustolla.

Jukka Rahkonen la 08.04. 18:43

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 2

Klo 16:33.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

videot