Eläkeläiset kivienheittelyn ja solvausten kohteena Ruotsissa - "Eivät näytä Kallelta, Ollelta tai Pelleltä"

SVT:n Morgonstudion -aamulähetyksessä yritettiin syyllistää eläkeläisiä ja vihjailtiin, että 80-90 -vuotiaiden eläkeläisten on itse pysäytettävä kiviä heittävät musliminuoret

Ulkomaat ke 02.10.2019 00:11

Bingosalistaan poistuneet eläkeläiset joutuivat viime torstaina muslimimaahanmuuttajajengin ahdistelemaksi Kronogårdenin kaupunginosassa Trollhättanissa Ruotsissa.

Kyseisestä välikohtauksesta uutisoivat muun muassa Fria Tider, P4 Väst, Nyheter I Dag, SVT Nyheter ja Aftonbladet.

SVT Nyheter ja Aftonbladet unohtavat jälleen tyystin mainita, että tekijät olivat ulkomaalaistaustaisia.

PRO-Trollhättan Södra järjestää bingon joka torstai tiloissaan Kronogårdenissa ja tapahtumat saivat alkunsa, kun noin 80-90 -vuotiaiden eläkeläisten ryhmä oli poistumassa viime torstaina PRO:n bingotalosta Trollhättanin Kronogårdenissa klo 17 aikoihin.

Aggressiiviset maahanmuuttajalapset seisoivat bingosalin ulkopuolella valmiina kivien kanssa ja huusivat alapään herjauksia eläkeläisille.

Kivienheittotilanne saatiin tallennettua ja se levisi sosiaaliseen mediaan, mutta Facebook on luonnollisesti poistanut videon.

"He eivät näytäkään Kallelta, Ollelta tai Pelleltä", oli huomioinut eräs henkilö ja naputellut sen kommenttikenttään.

"Näin äsken Facebookissa videon eiliseltä, jossa nuorisojengi hyökkäsi eläkeläisten kimppuun Kronogårdenissa heidän bingo-salinsa ulkopuolella. Mielipuolista, yhdellä lapsista oli ketju mukana. Facebook poisti videon nopeasti rikoksentekijöiden suojelemiseksi? Miksi?" eräs henkilö kirjoittaa Twitterissä, joka kertoo nähneensä tilanteesta kuvatun videon.

Yhdistyksen puheenjohtaja Lars-Ove Blomryd kertoo, että häirintä on jatkunut useita vuosia. Hänen mukaansa muslimimaahanmuuttajanuoret ovat rikkoneet yli 20 ikkunaa pelkästään tänä vuonna.

"Tuntuu ikävältä. Haluamme heidän vain lopettavan tuhoamisen ja häirinnän", hän sanoo SVT:lle.

"Meitä on herjattu kauan, se on hyvin surullista, sillä me olemme veronmaksajia, joiden on kannettava vastuu, mutta kuitenkaan asiassa ei tehdä mitään", Lars-Ove Blomryd huomauttaa puolestaan Aftonbladetille.

PRO:lla on ollut useita tapaamisia kunnan kanssa tapahtumista ja muun muassa valvontakameroita on pyydetty niitä kuitenkaan saamatta.

"On vain todettava, että se on hyvin valitettavaa. Tässä tapauksessa saamme tietoja lapsista, joista on olemassa riski, niin nuoret tunnistetaan ja otamme yhteyttä vanhempiin", selittää Trollhättanin kaupungin viestintäpäällikkö Vivian Komstadius.

SVT on myös puhunut poliisin tiedottajan, Christer Fuxborgin kanssa, joka "ei ole koskaan aiemmin kuullut vastaavasta tilanteesta".

"Kauheaa. Pelkkä ajatus kiven nostamisesta ja heittämisestä sillä toista ihmistä. He eivät ymmärrä, että se voi olla kohtalokasta", Fuxborg sepittää.

Aftonbladetille samainen poliisin tiedottaja tietää kuitenkin kertoa, että lapset ovat iältään 12-13 -vuotiaita ja koska he ovat alaikäisiä, siitä ilmoitetaan myös sosiaalipalvelulle.

Fria Tider ja Samhällsnytt kertovat, että maanantaiaamuna aihe otettiin esille myös SVT:n Morgonstudion -ohjelmassa, jossa oli päätetty kuitenkin keskittyä kiviä heittäneiden lasten yhteiskunnalliseen tilanteeseen maahanmuuton sijaan.

SVT oli kutsunut aamustudioonsa yhden eläkeläisistä, nimenomaan PRO-yhdistyksen puheenjohtajan Lars-Ove Blomrydin ja akateemisen "asiantuntijan", sosiaalityön apulaisprofessori Michael Tärnfalkin selittämään ja analysoimaan lasten käyttäytymistä Trollhättanissa viime viikolla.

SVT:n juontaja vihjaili, että 80-vuotiaiden eläkeläisten on itse pysäytettävä kivien heittäjät.

"Ajattelen asian näin. Lapset ovat tehneet tämän. Sanotte, että tämä on jatkunut jo hyvän aikaa. Olette kuitenkin aikuisia, ettekö voineet estää heitä?" SVT:n lähetyksen juontaja ihmetteli ja yritti syyllistää hyökkäysten kohteeksi joutuneita eläkeläisiä.

"Ei, emme voi pysäyttää heitä, koska he juoksevat nopeasti", vastasi Lars-Ove Blomryd ja jatkoi, että alueella on jo kauan tapahtunut autojen tulipaloja, ilkivaltaa ja niin edelleen.

SVT:n juontaja mainitsi lisäksi, että vastaava tapaus tapahtui äskettäin Värmlannin läänissä Grumsissa, missä lapset muun muassa häiritsivät ja uhkasivat raiskata ruotsalaisia. Jo silloin kyse oli muslimimaahanmuuttajalapsista, jota SVT:ssä ei kuitenkaan mainita.

Kun Tärnfalkilta kysytään, mistä tässä kasvavassa ongelmassa Ruotsissa on kysymys, hän vastaa, että "on vaikea sanoa" tietämättä tarkemmin, mitkä "tietyt nuoret" ovat tässä tilanteessa.

Lars-Ove Blomrydin saadessa viimeisen sanan hän osoittaa, että SVT:n "asiantuntija" ei vakuuta häntä analyyseillään. Blomryd ei ole tyytyväinen yliopistonlehtorin lausuntoihin.

"Tämä tiedemies, hän puhuu. Olemme kuulleet sen kahdeksan vuoden ajan, kun olemme olleet tässä huoneistossa. En tiedä, höpinää on paljon ja monia sanoja, mutta mitään ei tapahdu koskaan."

Toimittajan vihjaileva ja eläkeläisiä syyllistävä kysymys on kiinnittänyt huomiota myös sosiaalisessa mediassa ja useat ovat kommentoineet aamuista Morgonstudion -haastattelua.

"Tämä on todella hämmästyttävää. Juontaja ihmettelee, miksi 80-90 -vuotiaat eläkeläiset, jotka tarvitsevat rampin päästäkseen huoneeseen, eivät vastusta Kärpästen herra -jengiä alueella, jolla autoja poltetaan. Tapahtunutta pidetään Anderssonskan Kallen 'kepposena'", tykittää KD:n Johan Ingerö Twitterissä ja kutsuu sitä "uskomattomaksi faktojen yhteentörmäykseksi SVT:ssä".


 


 

Tytti Salenius ke 02.10. 00:11

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Haloo, Li Andersson: Kytöpuiston pahoinpitelijät koulun vaihtoon

Klo 01:19.

Vieraskynä

Euroopan islamisaatio ei ole näennäistieteellinen salaliittoteoria

ma 21.09. 22:51

Juha Ahvio

Valheellisen valkoinen Jeesus hävitettävä ja tilalle nynny queer?

ma 21.09. 22:49

Jukka Hankamäki

Hallitus tuhlaa ja tekee senkin väärin

ma 21.09. 22:46

Arto Luukkanen

Päivi Räsäsen maalittaminen uskonnon yo-kokeessa

ma 21.09. 22:45

videot