NY Times: ISIS käyttänyt kemiallisia aseita vähintään 52 kertaa

Todennäköisin kemiallisten aseiden käyttäjä edelleenkin alueella on islamilainen terroristijärjestö Isis

Ulkomaat to 06.04.2017 17:49
Artikkeli NY Timesissa Marraskuussa 2016

Marraskuussa 2016 The New York Times kirjoitti, että tuoreimpien raporttien mukaan islamilainen terroristijärjestö ISIS on käyttänyt kemiallisia aseita vähintään 52 kertaa taisteluissa Syyriassa ja Irakissa päästyään valtaan 2014. Kemiallisissa aseissa on käytetty muunmuassa klooria ja sinappikaasua.

Yli kolmasosa näistä kemiallisten aseiden käytöstä on tapahtunut Mosulin läheisyydessä. Mosul on ollut Isisin linnoittama ja hallitsema alue pohjois-Irakissa. Tiedot perustuvat lontoolaisen tietojen keruu- ja analysointipalvelun IHS Conflict Monitorin raportteihin.

Yhdysvaltojen ja Irakin sotilasjohto on ilmaissut kasvavan huolensa kemiallisten aseiden vaaraan liittoutuneiden operaatioissa Mosulissa ja Raqqassa, joka on Isisin pääkaupunki Syyriassa.

Todennäköisin kemiallisten aseiden käyttäjä edelleenkin alueella on islamilainen terroristijärjestö Isis.

Kuva: raportoidut kemiallisilla aseilla tehdyt iskut

 

Dailywiren videolla Ron Paul perustelee, miksi tuorein kemiallisen aseen käyttö on todennäköisesti "false flag" harhautus, josta Assad ei ole vastuussa:

"PAUL: Who would benefit? It makes no sense, even if you were totally separate from this and take no sides of this and you were just an analyst, it doesn’t make sense for Assad under these conditions to all of a sudden use poison gasses. I think it’s zero chance that he would have done this deliberately, and he's doing this now."

 

Jukka Rahkonen to 06.04. 17:49

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Virolaisen päihderiippuvaisen tarina

Klo 01:44.

Heikki Porkka

Aluevaalit, rahoitus, maahanmuutto ja kehitysapu

pe 21.01. 12:50

Mikko Paunio

Paljon deltaa vaarattomampi omicron leviää nyt kulovalkean tavoin ilmateitse - Torjuntatoimilla ei voida enää vaikuttaa epidemian kulkuun

to 20.01. 17:36

Timo Vihavainen

Modernin maailman syntysijoilta

ti 18.01. 23:48

Olli Pusa

Ylen ilmastohätätila?

ma 17.01. 22:28

videot