Italian Salvini varoittaa Macronia: Lähetämme kansalaisjärjestöjen laivat Ranskaan

Koska Ranskan presidentti Macron on julistanut satamien olevan auki, Italian sisäministeri Salvini uhkaa lähettää kansalaisjärjestöjen laivat siirtolaisineen Ranskan satamiin Marseilleen ja Korsikaan.

Ulkomaat ke 03.07.2019 23:30
Matteo Salvini ja Emmanuel Macron

Sea Watchin kapteenin pidättämisen ja erityisesti aluksen takavarikoimisen jälkeen Italian sisäministeri Matteo Salvini lähettää Il Giornalen mukaan selkeän viestin koko EU:lle, joka jätti siirtolaiset kahdeksi viikoksi Sea-Watch 3 -alukselle ja syytti sitten Italian hallituksen olevan ”epäinhimillinen”.

Nyt Italian sisäministeriöltä avstaa Euroopan merkittävimmille hallituksille, mukaan lukien Ranska ja Macronin hallinto, joka ryhtyi moralisoiden arvostelemaan Italian hallituksen toimia.

–  Tästä päivästä lähtien on saatu uusi määränpää: Ranskan hallitus on ilmoittanut avaavansa kaikki porttinsa, joten tulemme antamaan ohjeen lähettää nämä alukset Korsikaan tai Marseilleen, Salvini totesi.

Tämän jälkeen sisäministeri puhui vasemmistolaisista, jotka olivat menneet Sea Watchille ja olivat ryhtyä puolustamaan avoimesti saksalaista kapteenia, joka yritti ruhjoa Guardia di Finanzan moottoriveneen Lampedusan satamassa.

– Sosiaalidemokraattien (Pd) käytös oli ennenkuulumatonta ja anteeksiantamatonta, mutta se on samaa myös heidän äänestäjiään kohtaan, jotka eivät ole nähneet heidän koskaan tulevan ulos tehtaiden edustalle osoittaakseen mieltään irtisanottujen italialaisten työläisten takia, Salvini suomi vasemmistolaisia.

Suuri osa Italian vasemmistosta on kritisoinut äänekkäästi sisäministeriötä ja hallitusta humanitaarisen laivan Lampedusan edustalle jättämisen takia. Salvinin on syytetty olevan tunteeton, mutta vasemmiston muisti on kuitenkin ilmeisen lyhyt.

Vuonna 1997 Prodin (sosiaalidemokraatit, Pd) hallitus määräsi ruhjomaan albanialaista venettä, jolloin 81 henkilöä kuoli.

– Silloin kaikki pysyivät vaiti, koska suvereenilla valtiolla on oikeus puolustaa omia rajojaan, totesi Salvini näpäyttääkseen häntä kritisoineita.

 

Kansalainen.fi

 

 

Jukka Rahkonen ke 03.07. 23:30

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot