Ihmissalakuljetusta järjestänyttä naista uhkaa 20 vuoden tuomio Italiassa

Saksalaisnainen toimi kahden laittomia maahantunkeutujia kuljettaneen aluksen kapteenina.

Ulkomaat la 15.06.2019 11:27

Italian valtio on nostanut syytteen saksalaista Pia Klempea vastaan laittomien maahantunkeutujien salakuljetuksesta. Mikäli hänet tuomitaan syylliseksi, hän voi saada enimmillään jopa 20 vuoden vankeustuomion sekä suuret sakot.

Asiasta kertoi Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Welle.

Klemp on toiminut kahden laittomia maahantunkeutujia salakuljettaneen aluksen, Iuventan ja Sea-Watch 3:n kapteenina. Myös laivojen miehistölle voidaan langettaa rangaistuksia.

Aluksilla on salakuljetettu yli tuhat ihmistä, jotka ovat ensin ihmissalakuljettajien organisoimina keikkuneet kumiveneissä aivan Afrikan rannikon läheisyydessä ja josta Klempen meritaksina toiminut salakuljetuslaivue on heidän salakuljetustaan jatkanut kohti Eurooppaa. Koko toiminta on alusta loppuun saakka sovittua, aikataulutettua ja organisoitua ihmissalakuljetusta. Ketään ei ole "pelastettu" merestä, vaan heidät on sovitusti otettu meritaksin kyytiin sovitusta paikasta sovittuna aikana.

Iuventa-alus on ollut Italian viranomaisten takavarikoimana kesästä 2017 alkaen. Klemp väittää käyttäneensä satoja tuhansia euroja omia rahojaan salakuljetustyön organisointiin, mutta todellisuudssa hänen tiedetään vastaanottaneen paljon maksusuorituksia salakuljetusta tukevilta ja organisoivilta tahoilta. Ihmissalakuljetusta on markkinoitu yleisesti myös "pelastustoimintana" ja tällä tavoin on huijattu ihmisiltä varoja rikolliseen toimintaan.

Italia on onnistuneesti tehostanut puuttumistaan ihmissalakuljetukseen osallistuvien meritaksien laittomaan toimintaan Välimerellä. Italian nykyisen hallituksen linja ihmisten salakuljetukseen on edellistäkin hallitusta ankarampi.

Klemp uhoaa Deutsche Wellen artikkelissa, että jos hänet tuomitaan ihmissalakuljetuksesta Italiassa, aikoo hän valittaa tuomiosta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle.

Jukka Rahkonen la 15.06. 11:27

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Viranomaiset tukevat vanhemmilta salaa nuoren suunnitelmia sukupuolen vaihtamiseksi

ma 17.02. 21:34

Reijo Tossavainen

Somaleille rahaa, suomalaisille ei!

ma 17.02. 21:25

Juha Ahvio

Kristillisyys ja arvokonservatismi totalitaarisen aggression kohteina EU:ssa

ma 17.02. 21:16

Arto Luukkanen

Neuvostoliitto, KGB ja oppineuvottelut

ma 17.02. 21:10

Timo Vihavainen

Maailman napojen siirtyminen

ma 17.02. 21:09

Professorin Ajatuksia

Elintasopakolaisen tarina

ma 17.02. 21:08

Olli Pusa

Huijaus ankkurilapsilla?

su 16.02. 22:05

videot