Ruotsin entinen tasa-arvoministeri: "Monikulttuurisuus on haudattava"

Alkoi kuitenkin heti muutaman tuntien kuluessa korjailla sanomisiaan Expressenin julkaistua haastattelun

Ulkomaat ti 11.06.2019 23:23

Perhe on yleisin syy saada oleskelulupa Ruotsissa ja Ruotsin sosialistihallitus helpottaa sitä entisestään. Poliitikkojen suunnitelma on ollut vuosikymmenien ajan luoda monikulttuurinen Ruotsi.

Oikea Media kertoi marraskuussa 2017 siitä, miltä yksi viikko monikulttuurista rikollisuutta näyttää Ruotsissa. Uutinen perustui norjalaisen Eurooppaan, islamiin ja monikulttuurisuuteen perehtyneen asiantuntijan ja historioitsijan, Fjordmanin kirjoittamaan Gatestone -instituutin artikkeliin "Yksi viikko Ruotsissa".

Artikkelissa valaistaan elävin esimerkein monikulttuurista rikollisuuden aaltoa viikon ajalta Ruotsissa, jonka päätteeksi Fjordman arvioi Ruotsin hallituksen aikovan majoittaa 100 000 maahanmuuttajaa lisää vuonna 2018.

Vuonna 2018 oleskeluluvan sai 68 015 henkilöä, koska he olivat "sukua" yhdelle henkilölle Ruotsissa - yhteensä 132 696:sta myönnetystä oleskeluluvasta.

Samat luvut vuodelle 2015 olivat 45 143 henkilöä yhteensä 109 235:stä myönnetystä oleskeluluvasta.

Fjordmanin ennuste toteutui siis odotettuakin synkempänä.

Fria Tider kirjoittaa melko osuvasti, että maahanmuuton kritisoinnista on tullut trendikästä, "ainakin tietyissä poliittisissa johdoissa".

Tällä todennäköisesti lehti viittaa aiemmin tänä vuonna Maltillisen kokoomuksen johtaja Ulf Kristerssonin ulostuloon hänen tuomitessa monikulttuurisen yhteiskunnan "petolliseksi" ja "virheelliseksi".

Lisäksi nyt myös Ruotsin entinen tasa-arvoministeri ja Liberaalipuolueen johtajuutta havitteleva Nyamko Sabuni on tullut "samanlaiseen johtopäätökseen".

Ulf Kristersson kirjoitti huhtikuun alussa Dagens Nyheterin DN Debattissa, että hän aikoo perustaa "integrointikomission" Ruotsin surkean kotoutumisen korjaamiseksi. Poliitikkojen ja asiantuntijoiden avulla hän laatii "konkreettisen toimintasuunnitelman" kotoutumisen toteuttamiseksi.

Painopisteen tulisi olla hänen mukaansa "integroitumisessa", jossa maahanmuuttajat sopeutuvat Ruotsiin, eikä päinvastoin.

"Pitkään ollut hallitseva ajattelutapa siitä, että integraatio on 'kaksisuuntainen prosessi', jossa maahanmuuttajat ja syntyperäinen väestö integroidaan uuteen monikulttuuriseen yhteiskuntaan, on ollut petollinen ja virheellinen", Kristersson vakuuttaa ja kertoo näkevänsä integraation nyt Ruotsin "suurimpana yksittäisenä kohtalonkysymyksenä".

"Jos se epäonnistuu, Ruotsista tulee sosiaalisesti ja taloudellisesti köyhempi maa", hän summaa.

Ruotsin tasa-arvoministerinä vuosina 2006–2013 toiminut, Liberaalipuolueen johtajaehdokas Nyamko Sabuni puolestaan sanoo, että monikulttuurinen haave on "haudattava", koska se on johtanut sekä Ruotsissa että muissa maissa täysin väärälle tielle.

Se on synnyttänyt hänenkin mukaansa maahan eristäytyneitä erillisalueita, jotka puolestaan ​​ovat aiheuttaneet suuria ongelmia ja tehneet toimivan "integraation" mahdottomaksi.

"Monikulttuurisuus ei ole tavoittelemisen arvoista. Päinvastoin, tarvitsemme yhteenkuuluvuuden tunteen luomista ja jotain, joka pitää meitä koossa", hän totesi Expressenin haastattelussa torstaina.

Sabuni ajattelee, että Ruotsi tulisi muodostaa tasa-arvon, sukupuolten tasa-arvon ja selkeän toinen toisensa kunnioittamisen perustalle.

Ruotsin Liberaalit valitsevat uuden puoluejohtajansa 28. kesäkuuta ja Jan Björklundin seuraajaksi, seuraavaksi Liberaalien johtajaksi on kolme ehdokasta: Erik Ullenhag, Johan Pehrson ja Nyamko Sabuni.

Sabuni on viime päivinä kohdistanut jyrkän kritiikkinsä kovimpaan kilpailijaansa, Erik Ullenhagiin, joka Sabunin mukaan tulee jatkamaan monikulttuurista utopiaansa ja johtamaan sekä puolueen että Ruotsin väärään suuntaan.

Erik Ullenhag tuli tunnetuksi Reinfeldtin hallituksen integraatioministerinä ja edelleen hän ylistää monikulttuurisuutta ja Ruotsiin suuntautuvaa jatkuvaa maahanmuuttoa.

Ullenhag väittää muun muassa, että Ruotsi ei olisi "koskaan" selviytynyt ilman maahanmuuttajia ja hän uskottelee, että maahanmuuttajat ovat olleet mukana rakentamassa maata.

"Meitä tulee muistuttaa siitä, että tällainen monimuotoisuus tekee Ruotsista paremman", Erik Ullenhag mahtaili viime perjantaina Expressenille.

Puoluejohtajaehdokas kannattaa myös hallituksen avokätistä perheidenyhdistämistä, jonka odotetaan johtavan uuteen maahanmuuttoaaltoon Ruotsissa.

Yli neljä kuukautta syyskuussa järjestettyjen valtiopäivävaalien jälkeen https://oikeamedia.com/o1-96503 sosiaalidemokraattien johtaja Stefan Löfven muodosti vähemmistöhallituksen jälleen ympäristöpuolueen (MP) kanssa ja toisessa hallituksessa istuvat samat puolueet, sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue.

Sosiaalidemokraattisen hallituksen ja sitä tukevien puolueiden välisen 18. tammikuuta solmitun sopimuksen mukaan Ruotsi ottaa uudelleen käyttöön oikeuden perheenyhdistämiseen niille henkilöille, joille on myönnetty turvapaikka Ruotsissa, joilla ei ole pakolaisasemaa. Tämä tarkoittaa, että he voivat tuoda puolisonsa ja lapsensa Ruotsiin, kun taas "ilman huoltajaa olevat lapset" voivat saada vanhempansa Ruotsiin.

Tällaisen "paluumuuton" arvioidaan kasvattavan Ruotsin maahanmuuttoväestöä vähintään 8 000 ihmisellä kolmen seuraavan vuoden aikana.

Malmön yliopiston kansainvälisen maahanmuuton tohtorin, Henrik Emilssonin mukaan muutos vaikuttaa turvapaikkamaahanmuuttoon:

"Perheiden yhdistäminen on erittäin tärkeää turvapaikanhakijoille. Tiedot siitä, millä maalla on mitkäkin säännöt, leviävät nopeasti ja vaikuttavat siihen, mihin halutaan hakea."

"Tammikuun sopimus" koostuu 73 kohdan poliittisesta ehdotuksesta ja siinä mainitaan maahanmuutto toiseksi viimeisellä, 15. sivulla sen 16:sta sivusta. Siinä ei kuitenkaan viitata mihinkään, millä maahanmuutto on rikastanut Ruotsia - puhumattakaan sen tuomista ongelmista. Sen sijaan siinä kyllä esitetään ideoita saada lisää maahanmuuttajia työmarkkinoille ja oppia Ruotsin kieltä, sekä ehdotuksia käsitellä kunniamurhia. Suojaa, turvallisuutta ja demokratiaa koskevat kysymykset mainitaan vain sopimuksen viimeisellä sivulla, mikä ehkä ilmaisee ensisijaiset tavoitteet, sillä verrattuna ilmastonmuutokseen ja ympäristöön - niistä on kaksi sivua.

Ullenhagin mielestä perheidenyhdistämisessä on kysymys "inhimillisyydestä". Kaiken lisäksi hän väittää "integraation" paranevan perheidenyhdistämisten myötä ja sanoo jopa olevansa "ylpeä" hänen ja Fredrik Reinfeldtin harjoittamasta maahanmuuttopolitiikasta edellisen liittoumahallituksen aikana:

"Voimme olla ylpeitä siitä, mitä silloin teimme."

Kuten PT-media kirjoittaa, Liberaalipuolueen Erik Ullenhagin ministeriaikana "luotiin hyvät pohjat jättimäisille maahantulijoiden määrille koko 2010-luvun aikana".

Sabuni myöntää, että Ruotsiin on päästetty "valtavan paljon" ihmisiä, joilla ei ole perusteita turvapaikkaan. Vain sellaisten, jotka pakenevat sotaa tai vainoa, pitäisi hänen mielestä saada jäädä.

Sabuni itse saapui Ruotsiin vuonna 1981 vanhempiensa ja viiden sisaruksensa kanssa 12-vuotiaana, oppi ruotsia, menestyi hyvin koulussa ja yliopistossa, lopulta hänet valittiin parlamenttiin ja aina hallitustasolle asti Ruotsin hallituksen tasa-arvoministeriksi.

Hän oli ensimmäinen afrikkalaissyntyinen henkilö, joka nimitettiin Ruotsin hallituksen ministeriksi.

Nyamko Sabuni syntyi Bujunburassa Burundissa, jossa hänen zairelainen vasemmistolaispoliitikko-isänsä asui maanpaossa. Hänen äitinsä on muslimi ja isä kristitty - perhe sai poliittisen turvapaikan Ruotsissa vuonna 1981 ja Sabuni kasvoi Kungsängenissä Tukholman pohjoispuolella.

Hän huomauttaakin, että elintasosiirtolaisia ei pitäisi houkutella Ruotsiin ja että ne, joilla ei ole turvapaikkaperusteita, pakotetaan lähtemään maasta "välittömästi".

"Joten antakaa palaa!" hän sanoo Expressen -lehden mukaan.

Hän lyttää myös perheidenyhdistämistä koskevat anteliaat säännöt ja uskoo, että siitä voi seurata vuoden 2015 kaltainen samanlainen turvapaikanhakijoiden hyökyaalto.

Nyamko Sabuni kertoo myös haluavansa muuttaa Ruotsin koulujen toimintaa. Siellä olisi hänen mielestä noudatettava kuria ja opettajilla pitäisi olla ylin käskyvalta suhteessa opiskelijoihin, eikä päinvastoin.

Vuonna 2006 Sabuni ehdotti alle 15-vuotiaiden tyttöjen hunnun kieltämistä ja koulutytöille suoritettavia pakollisia lääkärintarkastuksia, joilla voitaisiin todistaa sukupuolielinten silpominen. Hän on tuominnut maahanmuuttajaryhmien "kunniakulttuurin" ja kritiikkinsä Nyamko Sabuni esitti heinäkuussa 2006 julkaistussa kirjassaan Flickorna vi sviker ("The Girls We Let Down"), joka koskee kunniaväkivallan uhan alla eläviä naisia ​​Ruotsissa.

Niin ikään Sabuni on esittänyt pakkoavioliittojen kieltämistä ja vaatinut valtiota lopettamaan uskonnollisten koulujen rahoituksen.

Vaikka maahanmuuttaja- ja vähemmistöryhmät ovat olleet raivoissaan, hän on kuitenkin pitäytynyt perustavanlaatuisessa lähtökohdassaan: maahanmuuttajien on yritettävä kovemmin sopeutua heidät vastaanottaneeseen maahan.

”Monet ihmiset ymmärtävät väärin heidän oikeuksiaan. He uskovat uskonnonvapauden tarkoittavan sitä, että he voivat tehdä mitä vain uskonnon nimissä, tai että ihmisoikeudet merkitsevät sitä, että he voivat halutessaan toimia toisia vastaan kuinka tahansa.

Jos he haluavat asua täällä, saada lapsia ja lapsenlapsia, heidän on pyrittävä sopeutumaan yhteiskuntaan, jossa he asuvat", Nyamko Sabuni totesi vuonna 2007 New York Timesille.

Hän myös korosti, ettei ole koskaan tuntenut itseään uhriksi, vaan täysin hyväksytyksi ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Mikä kuitenkin kummallisinta, Sabuni alkoi heti muutaman tuntien kuluessa korjailla sanomisiaan ja tiukkaa lähestymistapaansa maahanmuuttopolitiikkaan Expressenin julkaistua torstaina haastattelun. Hän päätti tehdä sen Facebookissa ja sanoo nyt, ettei hän usko Expressenin artikkelin heijastavan täysin hänen näkemyksiään maahanmuutosta.

"Puolustan turvapaikkaoikeutta ja kaikkien pakolaisten mahdollisuuksia päästä takaisin yhteen perheensä kanssa", hän ilmoittaa Facebookissa julkaistulla videollaan.

"Pidän huolta jokaisen oikeudesta kulttuuriinsa ja uskoonsa."

Lisäksi hän kiistää syyttäneensä monikulttuurisuuden ja maahanmuuton puolestapuhujaa, kollegaansa Erik Ullenhagia siitä, että hän olisi tehtävissään Fredrik Reinfeldtin hallituksen integraatioministerinä osasyyllinen Ruotsin nykyiseen tilanteeseen.

"Olen hyvin, hyvin pahoillani. Se ei ollut tarkoitukseni."

Liberaalipuoluejohtajaehdokkaan "näkemysten muuttuminen" on oikeutetusti saanut jotkut epäilemään Nyamko Sabunin uskottavuutta ja sitä, voiko häntä ottaa lainkaan vakavasti.

Sabunia on kutsuttu myös Ruotsin "Ayaan Hirsi Aliksi", mutta Hirsi Ali ei ole koskaan osoittanut pelkuruutta ja perääntynyt antamistaan lausunnoista.

 

Tytti Salenius ti 11.06. 23:23

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot