Koulutyttö ei suostunut ilmastolakkoon - nöyryytettiin luokan edessä

Sanna ei halunnut olla mukana joukkohysteriassa, jolloin tilanteesta suuttunut opettaja nöyryytti häntä koko luokan edessä.

Ulkomaat ti 28.05.2019 23:08
Ilmastoaktivistivanhempien kouluttama 15-vuotias Greta Thunberg

Daily Mail uutisoi ruotsalaisesta Det Goda Samhälletin  julkaisemasta kirjoituksesta koulutyttö ”Sannasta”.

15-vuotias Sanna ei halunnut osallistua maaliskuiseen ”ilmastolakkoon” ja mielenosoitukseen. Sannan kerrotaan sen vuoksi tulleen leimatuksi ilmastonmuutoksen kieltäjäksi ja joutuneen kiusatuksi koulussa, jopa oman opettajansa toimesta. Sannan äiti luonnehtii tilannetta noitavainoksi ja massahysteriaksi.

Koulun johto oli kehottanut oppilaita osallistumaan "ilmastolakkoon". Sanna ei halunnut olla mukana joukkohysteriassa, jolloin tilanteesta suuttunut opettaja luennoi hänelle luokan edessä, että "Sannan tulisi ajatella päätöksiään tarkasti".

"Sanna sanoi sen tuntuneen siltä, kuin opettaja pilkkaisi häntä muiden oppilaiden edessä", äiti kuvailee.

Muut oppilaat ovat syyttäneet Sannaa "ilmastonmuutoksen kieltäjäksi" ja ovat pilkanneet ja kiusanneet häntä.

Äiti syyttää opettajaa kiihottamisesta vihaan ja kiusaamiseen - ja sanoo pelästyneensä, miten nopeasti vihamielinen ilmapiiri syntyi. Ovatko vihreän vihan purkaukset yleistymässä?

Rehtori ja äiti ovat neuvotelleet tapahtuman jälkeen keskenään. Rehtorin väittää, että tytär oli käynyt koko muuta luokkaa vastaan ja kieltäytynyt osallistumasta ”näin positiiviseen” asiaan. Äidillä oli rehtorin mielestä "väärä asenne".

"Rehtori kysyi, enkö halua tyttäreni osallistuvan tärkeisiin yhteiskunnan kysymyksiin."

"Jos ei hengaa Greta Thunbergin kanssa eikä pinnaa koulusta ilmaston vuoksi sinut ripustetaan esiin ja kiusataan. Tämähän on aivan sairasta."

Tapahtumat ovat järkyttäneet Sannaa ja hän ei äidin mukaan suostu menemään kouluun, koska hän on onneton ja peloissaan siitä, mitä voi tapahtua.

 

Asiasta uutisoi myös Verkkouutiset 28.5.

Jukka Rahkonen ti 28.05. 23:08

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot