Brexit-puolue suuntaa kohti murskavoittoa Britannian EU-vaaleissa

Nigel Faragen johtama puolue on lisännyt merkittävästi etumatkaansa ja puoluetta äänestäisi nyt jo 37 prosenttia

Ulkomaat pe 24.05.2019 01:14

"Valtaapitävät, he eivät ole peloissaan, he ovat kauhuissaan!"

Näin Brexit-puolueen perustaja ja johtaja Nigel Farage julisti yleisölle Olympia-messuhallissa Lontoossa, viimeisessä isossa kampanjatilaisuudessa tiistaina ennen torstain EU-vaaleja.

Kauhusta, mutta myös pelonsekaisesta vihasta tiettyjä ehdokkaita kohtaan, kertoo osaltaan Britannian eurovaalien alla tapahtuneet mellakat, joissa poliitikkojen kampanjointia on häiritty muun muassa lentävillä pirtelöillä, kivillä ja jopa tiileillä.

Viha ja väkivalta kohdistuu luonnollisesti vain niihin, jotka kannattavat Brexitiä ja vastustavat islamia ja massamaahanmuuttoa.

Niin itsenäisenä ehdokkaana kampanjoivan ja Britannian "grooming-ilmiön" paljastaneen, Tommy Robinsonin kuin Brexit-puolueen johtajan ja eurovaaliehdokkaan, Nigel Faragenkin vaalitilaisuuksissa on "poliittisissa mielenilmaisuissa" kannustettu poliittiseen väkivaltaan konservatiiveja kohtaan.

Esimerkiksi Tommy Robinsonin järjestämässä "rauhallisessa perhetapahtumassa" naamioituneet ja ”Allahu akbaria” huutelevat Muslim Defence League -järjestön jäsenet kutsuivat Robinsonia kuulemaan tulleita "rasistiseksi roskaväeksi" ja paiskoivat tiiliä täydellä voimalla samaan tyyliin, jota usein nähdään, kun palestiinalaiset viskovat israelilaisia kivillä.

Hyökkäyksistä huolimatta vasta tänä keväänä perustettu Brexit-puolue suuntaa kohti murskavoittoa Britannian EU-vaaleissa ja Brexit-puolue olisi saamassa Politico-lehden ennusteen mukaan isoimman kannatuksen, noin 26 paikkaa.

Viimeisessä kyselyssä vain päivää ennen Britannian EU-vaaliäänestyspäivää Nigel Faragen Brexit-puolue on lisännyt merkittävästi etumatkaansa ja puoluetta äänestäisi nyt jo 37 prosenttia.

Ensimmäisinä EU-vaaleissa vaaliuurnille lähtivät torstaina siis Britannia ja Hollanti.

Hollantia kohahdutti juuri vaalien alla paljastus, että maan oikeusministeriössä on piiloteltu tilastoja turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista.

Hollantilainen sanomalehti De Telegraaf toi julki oikeus- ja turvallisuusministeriön tahalliset harhauttamisyritykset salatessaan turvapaikanhakijoiden tekemien vakavien rikosten määrän, jonka seurauksena Hollannin oikeusministeriössä maahanmuuttoasioista vastannut valtiosihteeri Mark Harbers joutui eroamaan.

Vain kaksi vuotta sitten perustetun EU-skeptisen ja maahanmuuttokriittisen Forum voor Democratie -puolueen (FVD, foorumi demokratialle) voitto maakuntavaaleissa maaliskuussa nosti "äärioikeistolaiseksi" luokitellun puolueen senaatissa yhtä suureksi kuin Hollannin pääministeri Mark Rutten keskustaoikeistolainen VVD-puolue.

FVD:n esittelyvideon kuvauksessa sanotaan:

"Eurooppa on risteyksessä! FVD haluaa vallan takaisin Brysselistä Haagiin! Valinta on sinun! Äänestä siis 23. toukokuuta FVD:tä!"

Foorumi demokratialle -puolueen johtaja Thierry Baudet ajaa Hollannin eroa EU:sta eli Nexitiä.

Vakiintuneiden puolueiden pelätään kärsivän tappioita "siellä täällä ja kaikkien aikojen mullistavimmat EU-vaalit kuumentavat tunteita kanaalin molemmilla rannoilla".

Perjantaina vaaliuurnilla ovat irlantilaiset ja lauantaina latvialaiset, tšekit, slovakialaiset ja maltalaiset.

Sunnuntaina eurovaalit pidetään muissa EU-maissa. Tulokset julkaistaan kaikissa EU-maissa samaan aikaan, sunnuntai-iltana.

On väitetty, että Britannian eurovaalit olisivat tavallaan korvike uudelle kansanäänestykselle EU-jäsenyydestä. Britit pääsisivät näyttämään näin Brexit-kantansa äänestämällä jäsenyyttä kannattavia tai sitä vastustavia ehdokkaita.

Britannia valitsee 73 ja Hollanti 26 europarlamentaarikkoa 751-paikkaiseen EU-parlamenttiin. Jos Britannia lähtee unionista, jaetaan osa siltä vapautuvista paikoista jäsenmaiden kesken.

Britannian edustajat ottavat paikkansa europarlamentissa, jos maan EU-eroa ei ole pantu täytäntöön 2. heinäkuuta mennessä. Tämä on johtanut siihen, että maan poistuminen viivästyi kahdesti, 29. maaliskuuta 2019 ja 31. lokakuuta 2019.

Theresa Mayn valtakausi pääministerinä käy yhä tukalammaksi ja kohti loppuaan. Britannian entinen ulkoministeri Boris Johnson on ennakkosuosikki Mayn seuraajaksi ja havittelee nyt Britannian pääministerin paikkaa.

Hiljattain julkaistun Times-lehden ja YouGovin mielipidekyselyn mukaan 64 prosenttia konservatiivipuolueen jäsenistä ajattelee, että Johnsonista tulisi heille hyvä johtaja. Liki 40 prosentille Johnson olisi ykkösvaihtoehto puheenjohtajaksi.

Oikea Media kertoi jo viime elokuussa Boris Johnsonin olevan kärjessä Theresa Mayn suosituimmaksi seuraajaksi.

Boris Johnsonia on syytetty "islamofobiksi" ja "rasistiksi", kun hän muun muassa on verrannut burqaa käyttäviä musliminaisia pankkiryöstäjiin ja postilaatikoihin. Samaan aikaan toteutetun kyselyn mukaan 59 prosenttia briteistä oli vahvasti burqa-kiellon kannalla.

Johnsonin suosio lähes nelinkertaistui sen jälkeen, kun hän erosi 9. heinäkuuta Theresa Mayn hallituksen ulkoministerin tehtävästä otettuaan yhteen Theresa Mayn kanssa "visioista", jotka liittyvät Brexitiin.

Nigel Faragen mielestä "mentiin naurettavuuksiin", kun Johnsonin kommentteihin ja yksittäisiin sanoihin tartuttiin ja häntä syytettiin "islamofobiseksi" ja "rasistiksi".

"Liberaali kommentaattori joutuu häpeäpaaluun ilmaistessaan vakaumuksena käyttäen leikillistä kieltä", Farage huomautti ja viittasi Johnsonin luonnehdintaan burqaa käyttävistä naisista "postilaatikkoina".

Hän kannusti jo tuolloin Borisia "pysymään lujana" ja vakuutti, ettei Borisilla ole mitään anteeksi pyydettävää mielipiteidensä tähden.

"Me elämme maassa, jossa on tapana uskoa intohimoisesti sananvapauteen. Kuten me kaikki tiedämme, jopa silloin kun sitä noudatetaan varovasti ja vastuullisesti, sananvapaus voi ja se loukkaa joitakin ihmisiä. Mutta pelokkaat poliitikot, jotka turvautuvat helppoon vaihtoehtoon, haluavat mieluummin olla kertomatta ihmisille, mitä he todella ajattelevat esimerkiksi burqasta, ja tappavat näin tämän elintärkeän oikeuden", Farage perusteli.

Sallimalla politiikan muuttua poliittisesti korrektiksi, poliitikot vahingoittavat Faragen mukaan demokratiaa sillä tavalla, että sitä on tulevien sukupolvien äärimmäisen vaikeaa korjata ja viime kädessä yhteiskunnasta tulee sellainen, jossa kukaan ei saa olla rehellinen mistään.

Nigel Faragea pidetään parhaana puoluejohtajana neuvottelemaan Brexit-sopimuksesta ja johdattamaan Iso-Britanniaa pääsemään eteen päin nykyisestä umpikujasta. 28 prosenttia uskoo, että Farage olisi paras poliitikko "johtamaan Britannian pois Brexitin kriisistä".

Nigel Farage tunnetaan Iso-Britannian itsenäisyyspuolueen (UKIP) entisenä johtajana ja Yhdysvaltain presidentin, Donald Trumpin hyvänä ystävänä.

Trumpin on määrä käydä Iso-Britanniassa 3.-5. kesäkuuta ja osallistua Normandian maihinnousun 70. muistopäivän juhlallisuuksiin. Trump onkin pyytänyt Brexit-puolueen johtajaa Nigel Faragea kutsuttujen listalle kuningattaren juhlaillalliselle, mikä on valtiovierailun keskipiste.

Farage oli ensimmäinen brittipoliitikko, joka tapasi Trumpin hänen historiallisen vaalivoitonsa jälkeen vuonna 2016, ja osallistui aktiivisesti myös kampanjatilaisuuksiin presidentin vaalikampanjan aikana.

Niin ikään Tšekin entinen presidentti Václav Klaus on osoittanut avoimen tukensa Nigel Faragelle ja Brexit-puolueelle.

Václav Klaus nähtiinkin Nigel Faragen kampanjatilaisuuden yllätyspuhujana Lontoon Olympia-messuhallissa tiistaina ja hän kertoi maastaan löytyvän paljon brexitläisten ystäviä.

Breitbart uutisoi, kuinka Klaus toivotti onnea ja kehui brittejä heidän halusta äänestää sen puolesta, että he saavat takaisin vallan Euroopan unionilta.

Klaus painotti, että kun Iso-Britannia äänesti lähtemisestään Euroopan unionista vuonna 2016, demokratian kannattajat juhlivat sitä koko mantereella:

"Minun täytyy kertoa teille, että kun kuulimme ensimmäisen kerran Brexit-kansanäänestyksen tulokset, monet tšekit avasivat samppanjapullot! Se oli suuri tapahtuma, ei vain teille, vaan myös meille. Se ei ole pelkästään teidän voittonne, vaan kaikkien Euroopan demokraattien. Se oli tärkeä viesti."

Breitbart on kertonut Tšekin entisen presidentin, Václav Klausin edesottamuksista aikaisemminkin, kun hän nousi vastustamaan Eurooppaan suuntautuvaa massamaahanmuuttoa ja sitä, mitä hän kutsuu "pakotetuksi monikulttuurisuudeksi".

Vuonna 2016 hän kuvaili "orwellilaisen” Euroopan unionin muistuttavan vanhaa kommunistista hallintoa, jonka kaatumiseksi hän ja muut tekivät kaikkensa vuosikymmeniä aikaisemmin.

Hän moitti EU:ta myös vapaan yhteiskunnan periaatteiden heikentämisestä, kun se edistää nyt sellaisia käsitteitä kuin "vihreä ideologia", jonka hän määritteli "vaaralliseksi vaihtoehdoksi perinteiselle sosialistiselle opille".

Unkarilainen kristillis-konservatiivinen Echo TV haastatteli Václav Klausia viime vuoden lopulla ja kysyttäessä, uskooko hän, että Euroopan tulevaisuutta määrittelevistä hyvin vakavista kysymyksistä olisi mahdollisuus keskustella avoimesti, Tšekin entinen presidentti vastasi:

”Monikulttuurisuuteen perustuva Euroopan poliittisen eliitin yhdessä järjestämä massamaahanmuutto on mielestäni suurin uhka Euroopalle, Euroopan yhteiskunnille ja kulttuurille”, Václav Klaus kuittasi ja viittasi kirjoittamaansa massamaahanmuuttoa käsittelevään kirjaan, jossa hän esittää "hyvin selvän mielipiteensä" ja joka on julkaistu jo Euroopan kahdeksalle kielelle.

Oikea Media uutisoi viime vuoden huhtikuussa tästä Tšekin entisen presidentin Václav Klausin ja arabiaa puhuvan taloustieteilijä Jiří Weiglin yhdessä kirjoittamasta "Koko Euroopan käsittävä: Lyhyt opas meneillään olevan maahanmuuttokriisin ymmärtämiseksi" -kirjan unkarinkielisen käännöksen helmikuisesta julkistustilaisuudesta.

Kirjan kirjoittajat tähdentävät, että olemme todistamassa maahanmuuttokriisiä, jota eurooppalaiset eliitit aliarvioivat ja vähättelevät.

Käynnissä oleva valtava maahanmuuttoaalto on heidän mukaansa "valitettavasti vielä kaukana" huippunsa saavuttamisesta ja verrattavissa "barbaarisiin" maahanhyökkäyksiin, jotka ennenkin ovat aiheuttaneet laajamittaista taantumista Euroopan kehityksessä, josta selviytyminen kesti useita vuosisatoja.

Klaus nimittää nykyistä "EU:n ideologiaa" europeismiksi, joka järjestelmällisesti heikentää eurooppalaisen yhteiskunnan perinteisiä, historiallisesti todistettuja rakennuspalikoita: kansakuntaa ja perhettä.

Václav Klaus on varoittanut, että EU:n eliitit haluavat tuhota monikulttuurisuuspolitiikallaan Euroopan ja kansallisvaltiot. Hän kutsuu monikulttuurisuutta EU:n vasemmistoeliittien "uudeksi uskonnoksi", joka haluaa yhdistää Euroopan (liittovaltio) ja poistaa kansallisvaltiot.

Echo TV:lle Klaus jatkoi:

"Pelkään että Länsi-Eurooppa ei vieläkään koe tätä yhtä voimakkaasti kuin me. Menneisyytemme on erilainen, muistomme erilaisia ja muut historialliset kokemukset erilaisia."

Klaus näkee, että "heidän tehtävänsä" on valaista ja perustella läntisille kollegoille, miksi nykyinen tilanne on traaginen.

Keskeisimpänä ongelmana hän pitää sitä, että kadunmiesten mielipiteet poikkeavat varsin paljon poliittisen eliitin mielipiteistä.

"Näiden kahden välillä on suuri kuilu, ja demokratian puute Euroopassa ja Euroopan unionissa on huomattava", Klaus selitti ja sanoi olevansa eri mieltä Euroopan demokratiavajeesta, josta ihmiset hyvin usein puhuvat.

"En ole samaa mieltä. Mielestäni se ei ole demokratiavaje, vaan demokratian puute. Vaje tarkoittaa sitä, että demokratiaa on, mutta siihen liittyy vain joitakin ongelmia", hän huomautti.

Klaus sanoi pelkäävänsä, että elämme maailmassa, missä ei ole demokratiaa. Hänen mielestä Euroopan parlamentti on hyvä esimerkki siitä.

"Se ei ole parlamentti lainkaan. Hallituksen ja opposition välillä ei ole todellista vuoropuhelua. Sananvapautta ei ole. Niinpä Euroopan parlamentti on pelkkä vitsi", hän totesi kiertelemättä.

Oikea Media kertoi tammikuun alussa Gatestone -instituutin 1. tammikuuta julkaisemasta tšekkiläisen Euroopan parlamentin ja Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa -ryhmän (EFDD) jäsenen, Jiří Paynen kirjoittamasta valaisevasta artikkelista "Euroopan unioni: autoritaarinen elin, jolla on humanitaariset kasvot".

Siinä Jiří Payne selvittää, miten Euroopan unionin edut menevät todella aina yksittäisten valtioiden ja kansalaisten etujen edelle.

Nigel Faragen kampanjatilaisuudessa Lontoon Olympia-messuhallissa tiistaina Václav Klaus huomautti, että mitä tulee Brexitiin, Euroopan unioni ei ole halunnut ainoastaan vaikeuttaa Britannian lähtemistä, vaan myös tehdä siitä varoittavan esimerkin muille mahdollisille lähtijöille.

Klaus arvosteli myös Britannian valtavirtaan kuuluvia poliittisia puolueita niiden päättämättömyydestä ja epäröivästä suhtautumisesta Brexitiin:

"Seuratessani sitä Prahasta, Britannian poliittiset pääpuolueet epäonnistuivat täysin pettämällä ja hylkäämällä brittiläiset kansalaiset, omat äänestäjänsä. Sillä oli kuitenkin yksi positiivinen sivuvaikutus: käyttäytymällä tällä tavoin he hyvin todennäköisesti ja tiedostamattaan loivat Brexit-puolueen."

Hän totesi, että "ilman hyvää ystävääni Nigel Faragea, ilman Brexit-puoluetta, brittiläinen jahkailu jatkuisi":

"Teidän on voitettava vaalit ja luotava vahva valtuutus vaikuttaa oman maanne poliittiseen asenteeseen. Teidän pitää tulevissa vaaleissa antaa koko muulle Euroopalle kunnon esimerkki. Monet eurooppalaiset tarvitsevat ja odottavat sitä. Älkää pettäkö heitä."


 


 

Tytti Salenius pe 24.05. 01:14

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot