Facebook bannannut italialaisia sivustoja EU-vaalien alla

Facebookin tiedot perustuvat vasemmistolaisen kansalaisjärjestön, Avaazin laatimaan raporttiin, jonka väitetään keskittyvän ympäristökampanjoihin ja siihen, mitä he pitävät "ihmisoikeuksina"

Ulkomaat to 16.05.2019 22:48

Vain kaksi viikkoa ennen odotettuja Euroopan parlamenttivaaleja sosiaalisen median jättiläinen Facebook on sulkenut 23 merkittävää italialaista sivustoa, joissa on 2,5 miljoonaa seuraajaa.

Asiasta kertoo Voice Of Europe ja Breitbart.

Italialainen La Stampa -lehti raportoi, että valtaosa kielletyistä 23 sivusta tuki Italian tällä hetkellä hallitsevaa koalitiota, jonka muodostavat oikeistolaiset ja kansallismieliset puolueet Lega (Liiga) ja Viiden tähden liike (MS5).

Facebook viittasi "vihapuheeseen" ja eripuraisuutta aiheuttaviin sisältöihin, jotka koskevat rokottamista, maahanmuuttajia ja juutalaisväestöä - perusteluna tälle jyrkälle toimenpiteelle.

Facebookin tiedot perustuvat vasemmistolaisen kansalaisjärjestön, Avaazin laatimaan raporttiin, jossa väitetään keskittyvän ympäristökampanjoihin ja siihen, mitä he pitävät "ihmisoikeuksina".

Facebookin edustaja kommentoi sanomalla:

”Kiitämme Avaazia tutkimustensa jakamisesta… Olemme sitoutuneet suojelemaan EU-vaalien yhtenäisyyttä kaikkialla maailmassa. Olemme poistaneet useita valheellisia ja päällekkäisiä tilejä, jotka ovat rikkoneet aitoutta koskevaa linjaamme, sekä useita sivuja, jotka koskevat nimen muuttamiseen liittyvää rikkomista."

”Olemme myös ryhtyneet toimiin joitakin sivuja vastaan, jotka ovat toistuvasti levittäneet väärää tietoa. Ryhdymme lisätoimenpiteisiin, jos löydämme muita rikkomuksia”, tiedottaja varoitti.

Facebookille aiemmin toukokuun 3. päivänä esitellyssä Avaazin raportissa kansalaisjärjestö Avaaz väitti löytäneensä 14 italialaista sosiaalisen median alustalla toimivaa verkostoa, joka sisälsi 104 sivua, 6 ryhmää, joilla on yli 18,2 miljoonaa yksittäistä käyttäjää.

Näistä verkostoista Facebookin tällä viikolla toteuttamat rankaisutoimet kohdistuivat sen 23 sivuun - yhteensä noin 2,45 miljoonaan yksittäiseen käyttäjään ja 2,44 miljoonaan keskusteluun viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Tämän lisäksi Facebook on myös ilmeisesti sabotoinut sivuja, joiden se on mielivaltaisesti katsonut levittävän "valeuutisia" sisältävää sisältöä - rajoittamalla niiden näkyvyyttä Facebookin käyttäjille.

Facebook väittää, että sen ensisijainen motivaatio näiden sivujen kieltämiseksi oli se, että sivun luojat olivat alun perin valinneet sivun teemat, jotka eivät näyttäneet viittaavan poliittisiin puolueisiin tai liikkeisiin, mutta jotka olivat myöhemmin vaihtaneet teemoja.

Kiellettyjen sivujen joukossa ovat "Lega Salvini Premier Santa Teresa of Riva", "Haluamme Viiden tähden liikkeen hallitukseen", jossa oli 129 000 seuraajaa ja lähes 700 000 keskustelua vain kolmen kuukauden aikana, "Lega Salvini Sulmona", jolla oli 307 000 seuraajaa - "Me olemme viisi tähteä" sekä "Beppe Grillo presidentiksi".

Suljettujen joukossa oli sivu, joka oli aktiivisimmin Liiga-puolueen tukena - juuri kun kyselyt osoittavat, että Liiga on tällä hetkellä italialaisten eniten suosima puolue tulevissa vaaleissa.

Italian median mukaan Facebookin viimeisimmät pyrkimykset vaikuttaa Italiassa Euroopan parlamenttivaaleihin ovat vain jäävuoren huippu.

Italialaisen La Repubblican mukaan 2. toukokuuta Facebook avasi Dublinissa Irlannissa "komentokeskuksen" keskittymään toiminnassaan eurovaalikampanjaan, jossa on 40 tiimiä täysipäiväisiä ​​insinöörejä, tutkijoita, uhka-asiantuntijoita, tiedemiehiä ja erityisosaajia kutakin maata kohti.

Vaalien aikana työskentelee 500 henkilöä, joiden apuna on 21 niin sanottua "faktantarkastajaa", jotka työskentelevät 14 eri kielellä.


 

 

Tytti Salenius to 16.05. 22:48

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Joko valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen lähtölaskenta on alkanut?

Klo 12:23.

Pauli Vahtera

Suuri pudotus

su 12.07. 23:50

Timo Vihavainen

Hyperkorrektius

su 12.07. 23:46

Professorin Ajatuksia

Onko poliittisen korrektiuden arvo suurempi kuin tieteen

su 12.07. 23:44

Petteri Hiienkoski

"Unohdetun" ihmisoikeusjulistuksen ja "vihapuheen" kitkemisen vastakkaisuus

la 11.07. 19:59

videot