Norja peruu ISIS-taistelijoiden oleskelulupia ja estää perheenyhdistämiset

Norjan hallitus on sopinut toimenpiteistä, joilla estetään ISIS-taistelijoiden perheenyhdistämiset. Myös oleskeluluvat tullaan myös perumaan ISIS-taistelijoilta, joilla ei ole Norjan kansalaisuutta.

Ulkomaat ti 07.05.2019 23:13

Norjan oikeusministeri Jøran Kallmyr kertoi, että Norja ei tule missään tapauksessa auttamaan ISIS-taistelijoita palaamaan Lähi-idästä takaisin, ja aiemmin toukokuussa hän kertoi laativansa säädöksiä paluun estämiseksi.

– Nämä ihmiset luovat turvallisuusuhan ja uhkaavat meitä ja arvojamme. He eivät palaa Norjaan meidän avustamanamme, se on varma, oikeusministeri sanoi.

Maa kuitenkin ottaa vastaan Norjasta lähteneiltä ISIS-vanhemmilta orvoiksi jääneitä lapsia Syyriasta. Jos vanhemmat joskus ilmestyvät Norjaan, heitä ei päästetä lasten kanssa tekemisiin.

– Jos orpoja tulee Norjaan, annamme ohjeet, että perheenyhdistämistä ei tapahdu. Lähetän ohjeet maanantaina, Kallmyr sanoi.

Oikeusministerin mukaan Norja peruu oleskeluluvat Lähi-idän taisteluihin lähteneiltä, joilla ei ole Norjan kansalaisuutta.

– Hallitus on päättänyt perua nämä luvat. Näitä ihmisiä ei tule päästää takaisin Norjaan, hän painotti.

Tarkkaa tietoa ei ole, moniko tulee menettämään oleskelulupansa, mutta oikeusministerin mukaan määrä on huomattava.

Asiasta kertoi NRK.

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen ti 07.05. 23:13

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot