Pariisissa eilen ammuttu terroristi oli Ruotsissa kymmenen vuotta asunut palkittu journalisti

Lontoon iskun varjoon on jäänyt tapahtuma, jossa Pariisin poliisi ampui Notre Damen katedraalin luona vasaralla aseistautuneen ja poliisipartion kimpuun hyökänneen miehen kuoliaaksi

Ulkomaat ke 07.06.2017 10:36

Eilen tiistaina klo 16.30 aikaan tapahtunut sattumus alkoi kun algerialaistaustainen mies juoksi päin poliiseja vasara lyömäasennossa huutaen ”Tämä on Syyrian vuoksi”.

Poliisi toimi nopeasti ja ampui miestä rintaan. Tilanteen mentyä ohi huomattiin, että miehellä oli aseinaan myös keittiöveitsiä sekä muita ”alkeellisia” aseita, kertoi Ranskan sisäministeri Gerard Collomb.

Yhä useammalla Euroopassa tapahtuvalla muslimiterroristilla on yhteyksiä Ruotsiin. Nyt ammuttu terroristi oli 40-vuotias Farid Ikken, joka oli kotoisin Algeriasta. Mies oli asunut Ruotsissa jo 2000-luvulla ja opiskeli Tukholmassa journalistiksi 2006-2008. Vuonna 2010 hän työskenteli Ruotsin radiolle ja sai EU:n kansallisen journalistipalkinnon syrjinnän vastaisesta työstään artikkelista, joka käsitteli laittomia maahantulijoita.

Vuonna 2014 Ikken muutti Pariisiin. Ranskalaiset mediat ovat haastatelleet terroristin tuttavaa ja ruotsalainen media on löytänyt jotain oleellista näistä haastatteluista:

"Mielestäni Notre Damen tapahtumat ovat hyvin traagisia. Mies oli hyvin kultainen ihminen. Enkä häpeä myöskään kertoa sosiaalisessa mediassa sitä."

Sen jälkeen kun tuttava oli kirjoittanut terroristista kultaisena ihmisenä, on siitä seurannut kiivasta keskustelua.

"Rasisteja on kaikkialla, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Ikken oli hyvin mukava mies eikä ansainnut tällaista loppua", tuttava kertoi.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen ke 07.06. 10:36

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot