Trumpin paluu ja MAGA puolueen voitot välivaaleissa

Videot pe 18.11.2022 17:38

Presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina ennakoidusti osallistuvansa vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Trumpin Mar a Lagossa pitämä puhe oli hieno, erittäin maltillinen ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin suuntautuva. 

Nykytilanteen katastrofaalisuus Bidenin hallinnon toimien takia on suurimmalle osalle amerikkalaisista täysin selvää. Myös Trumpin presidenttikauden kiistämätön loisto on ihmisten mielissä ja tulee olemaan Trumpin vahvuus vaaleissa: Trump on jo osoittanut käytännössä kuinka hyvin Yhdysvalloilla meni hänen hallintonsa alla. Ja toisaalta kaikki näkevät kuinka huonosti demokraatit ja Biden ovat hallinnon hoitaneet.

De Santisin loistava menestys Floridassa on kaikessa hienoudessaan kuitenkin pientä verrattuna Trumpin kauden loistoon. Trump on politiikan jättiläinen verrattuna kehen tahansa haastajaan. 

Toisin kuin suomalaiset mediat ja monet asiantuntijoina itseään pitävät ovat väittäneet: Trumpin suosittelemat ehdokkaat pärjäsivät näissä välivaaleissa ennätyksellisen hyvin. Peräti 93% Trumpin suosittelemista MAGA-ehdokkaista voitti vaaleissa kilpailijansa. Se on poikkeuksellisen korkea prosentti. 

Republikaanit ovat voittaneet edustajanhuoneen ja tulevat käyttämään mahdollisuutensa pysäyttää Bidenin hallinnon tuhoisat toimet siten, että uusia haitallisia lakiehdotuksia ei tule enää menemään läpi. Republikaanit ovat myös jo aloittaneet Bidenin mafiaperheen tutkimukset ja tulevat nostamaan virkavirhesyytteitä Bidenin rikoksista ja laiminlyönneistä.

Republikaanien odotettua pienempi menestys välivaaleissa voidaan Turleyn analyysin mukaan kiteyttää kolmeen asiaan:

1. Demokraatit laittoivat enemmän rahaa suhteessa 3:1 juuri tärkeimpiin avaintaisteluihin.

2. RINOt (Republican In Name Only kuten Mitch McConnell ja Lindsey Graham) sabotoivat MAGA ehdokkaiden kampanjoita parhaan taitonsa mukaan. He pelkäävät Trumpin menestystä enemmän kuin mitään muuta.

3. Demokraatit osaavat hyödyntää ja suorastaan huijata mail-in-ballot ja absentee-ballot pelissä. Äänten laskenta on muuttunut viikkoja kestäväksi lipukkeiden laskennaksi, joita virtaa laskentapaikoille päiviä vaalien jälkeen - juuri sopivasti riittävä määrä. Republikaanien pitää oppia pelaamaan samoilla säännöillä kovemmin, elleivät pysty korjaamaan vaalijärjestelmää.

 

Luotettavien vaalien tärkeimpiä pilareita on se, että ääni annetaan henkilökohtaisesti ja suojatussa äänestyskopissa ilman minkäänlaista häirintää tai vaikuttamista ja ilman, että kukaan voi nähdä mitä äänioikeutettu äänestää. Tämä ei toteudu Yhdysvaltojen mail-in- ja absentee-ballot vehkeilyssä. Ei toteutunut 2020 vaaleissa eikä tilannetta ole saatu millään tavalla korjattua näihin 2022 vaaleihinkaan. Republikaaneilla on jo kiire miettiä miten ratkaisevat tilanteen 2024 vaaleissa. 

 

Katso myös Dr. Turleyn videot:
Why The Midterms Were Actually A Success!!! 
Republicans Take Over House BUT What Went Wrong With Red Wave??

 

Lue myös Juha Ahvion tarkka analyysi välivaaleista.

 

 

Jukka Rahkonen pe 18.11. 17:38

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57