Vetäytyykö seuraavaksi Belgia YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksesta?

Belgialaisen N-VA konservatiivipuolueen poliitikko Theo Francken on kertonut De Standaard lehdelle, ettei Belgia tule allekirjoittamaan YK:n GCM-siirtolaisuussopimusta.

Uutiset su 18.11.2018 00:08

Belgialaisen N-VA –konservatiivipuolueen poliitikko Theo Francken on kertonut De Standaard –lehdelle, ettei Belgia tule allekirjoittamaan YK:n GCM-siirtolaisuussopimusta. Hänen puoluetoverinsa Jan Jambon sisäministeriöstä kiirehti kommentoimaan, että maan hallituksella ei ole vielä virallista kantaa asiaan.

Konservatiivisen N-VA –puolueen GCM-siirtolaisuussopimusta kohtaan esittämä kritiikki on saanut Belgiassa aikaan poliittisen keskustelun YK:n roolista maahanmuuton ja kansansiirtojen ohjaamisketjussa.

Belgian pääministeri Charles Michel ja varapääministeri Alexander De Croo, molemmat liberaalipoliitikkoja, ovat kertoneet julkisuudessa olevansa hyvinkin tyytyväisiä sopimuksen tekstiin. Hallitus on kuitenkin konservatiivien luoman paineen alla luvannut ottaa sopimusluonnoksen uudelleen tarkasteluun.

Lisää epäilijöitä ja totaalikieltäytyneet maat

Tšekin pääministeri Andrej Babiš on arvostellut sopimusta siitä, ettei siinä tehdä riittävää eroa laittoman ja laillisen maahanmuuton välillä ja ettei sopimuksessa mainita, että laiton maahanmuutto ei ole toivottavaa.

Myös Sloveniassa ja Kroatiassa käydään kiivasta keskustelua GCM-siirtolaisuussopimuksesta. Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarović ja Slovenian suurin puolue SDS ovat kritisoineet sopimusta ja molemmat ovat siitä kieltäytymisen kannalla.

Tanskassa ja Norjassa, kuten Baltian maissakin, käydään myös kiivasta keskustelua sopimuksen sisällön tarkoituksista, ja joissain maissa sopimukseen vaaditaan vähintään muutoksia.

Tähän mennessä Yhdysvallat, Unkari, Itävalta, Australia ja Tšekki sekä Bulgaria ovat ilmoittaneet kieltäytyvänsä sopimuksen allekirjoittamisesta. Useat maat, kuten Puola, Israel sekä Viro ovat myös kieltäytymässä sopimuksen allekirjoittamisesta. Myös Saksassa keskustelu sopimuksesta on meneillään.

Lähde: De Standaard, Krone, De Standaard

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen su 18.11. 00:08

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot