Senaattori Ted Cruz grillasi Facebookin perustajaa

Mark Zuckerberg kiemurteli eikä suostunut antamaan selkeää vastausta kysymyksiin Facebookin poliittisesta puolueellisuudesta ja konservatiivien sensuroinnista.

Uutiset ke 11.04.2018 19:57
kuva: shutterstock

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli alkuviikosta Yhdysvaltain senaatin
kuultavana. Siinä missä muut senaattorit olivat huolissaan vihapuheesta ja valeuutisista, Texasin
republikaanisenaattori Ted Cruz grillasi Zuckerbergia konservatiivien sensuroimisesta Facebookissa.

Cruz kysyi Zuckerbergilta, onko Facebook neutraali julkinen foorumi vai onko se poliittinen osapuoli jasananvapauden käyttäjä. Ellei Facebook ole neutraali, se on Yhdysvaltain lainsäädännön mukaan yhtiönä itse vastuussa kaikista käyttäjien kirjoituksista.

Zuckerberg vältteli antamasta Cruzille selkeää kyllä tai ei -vastausta, vaikka senaattori kysyi saman asian uudestaan moneen kertaan.

“Me pidämme itseämme alustana kaikille ideoille”, Zuckerberg sanoi.

Zuckerberg listasi asioita, jotka ovat alustalla kiellettyjä. Näihin kuuluvat vihapuhe, terroristinen sisältö, alastomuus ja mikä tahansa, mikä saa ihmiset tuntemaan olonsa yhteisössä turvattomaksi.

Senaattori Cruz syytti Facebookia ristiriitaisista vastauksista kysymykseen neutraalisuudesta, ja jatkoi äänestäjien huolesta Facebookin poliittisesta sensuurista.

Cruz siteerasi uutisia, joissa raportoitiin Facebookin rutiininomaisesti poistaneen konservatiivisia uutisia käyttäjien uutissyötteestä. Sen lisäksi Facebook on blokannut Fox Newsin toimittajan, yli kymmenen katolista sivua ja viimeksi presidentti Trumpin kannattajien sivun, jolla oli yli miljoona seuraajaa.

Zuckerberg totesi, että huolet poliittisesta puolueellisuudesta ovat perusteltuja, ja myönsi, että Piilaakso on “äärimmäisen vasemmalle kallistunut paikka”.

Senaattori Cruzin esittämä kysymys on erittäin tärkeä. Jos nimittäin Facebook arvioi ja sensuroi kirjoituksia omien kriteeriensä mukaan, niin se on silloin saman lainsäädännön alainen kuin kaikki perinteiset mediat ja vastuussa kaikesta mitä Facebookissa kirjoitetaan. Jos jotain sensuroidaan niin samalla hyväksytään kaikki mitä ei ole sensuroitu.

 

Lähteet: Breitbart, National Public Radio

 

Jukka Rahkonen ke 11.04. 19:57

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot