Georgia hylkäämässä valitsijoidensa sertifioinnin

Videot ke 23.12.2020 01:45

Georgian senaatin lakiasiain komitea (Georgia senate jurisdiction committee) on julkaissut tuomitsevan raporttinsa vaalipetoksista, jonka mukaan Georgian vaalit olivat epäluotettavat ja he suosittelevat jo sertifioitujen valitsijoiden sertifioinnin perumista.

Tämä on toistaiseksi selkein, konkreettiin ja isoin käänne suuntaan, jossa vaalien tulos on viimein muuttumassa. Komitean vakuutti joulukuun alussa pidetyssä kuulemisessa esitetyt todisteet tapahtuneista vaalipetoksista.

Komitea näki esimerkiksi valvontakameran tallenteen, jossa laskentaa valvomassa olleet tarkkailijat ajettiin pois tilasta, jossa sen jälkeen suljettujen ovien takana pöytien alta kaivettiin arviolta 40 000 postiääntä ja syötettiin keskellä yötä skannereihin - kenenkään valvomatta. Samaan aikaan tuloksissa nähtiin Bidenille kymmenien tuhansien äänien lisäys kun Trumpin äänet pysyivät lähes samoina. 

Useat valaehtoiset todistajanlausunnot vakuuttivat komitean jäsenet ja he uskovat, että Georgiassa tapahtui mittava vaalipetos, joka antaa aiheen peruuttaa valitsioiden sertifiointi.

 

Arizonassa tilanne on kehittymässä täsmälleen samaan suuntaan ja siellä sertifioitujen valitsijoiden hylkääminen on enää komitean kahden jäsenen äänestä kiinni. 

Arizonasn Maricopan vaalipiirissä ollaan saamassa lupa kaikkien siellä käytettyjen äänestysjärjestelmien rikosoikeudelliseen tutkintaan. Vasemmistotuomari on yrittänyt estää ja viivyttää luvan saantia, mutta asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lupa on lähipäivinä annettava.

Sadan äänen satunnaiserästä Arizonassa löydettiin jo aiemmin 3% virhe Bidenin hyväksi ja tuomarilta saatiin lupa tutkia isompi satunnainen erä. 3% virhe riittää helposti muuttamaan vaalituloksen, koska Bidenin etumatka on alle 1%, alle 10 000 ääntä.

 

Wisconsinissa tarkastuksessa löydettiin 221 000 postiääntä, joille ei ole laillista tositetta tilauksesta. Ne ovat siten laittomia ääniä, mutta oikeus ei ole uskaltanut tehdä vielä niiden hylkäämisestä päätöstä. Oikeus kuitenkin määräsi, että vain sellaiset henkilöt, joilla on todistettavasti pysyvä tai merkittävä fyysinen este äänestää paikanpäällä, olivat oikeutettuja postiäänestykseen. Trumpin tiimin täytyy nyt löytää vain 20 000 sellaista postitse äänestänyttä, joiden fyysinen tila ei antanut siihen aihetta - ja Wisconsinin tulos kääntyy Trumpille.
 

Tilanne kehittyy oikeaan suuntaan hitaasti, mutta varmasti. Silti lopullista varmaa tulosta voidaan joutua odottamaan aina 20.1.2021 saakka. 
 


 

Jukka Rahkonen ke 23.12. 01:45

blogit

Timo Vihavainen

Pääkirjoitusskandaali

to 15.04. 23:18

Professorin Ajatuksia

Nyt on tilauksessa lisää somaleita ja afgaaneja

to 15.04. 23:16

Heikki Porkka

Onko pääministeri Sanna Marinilla taipumus valehdella?

ke 14.04. 12:24

Juha Ahvio

Uusi maailmanjärjestys: Mitä käsite oikeasti tarkoittaa?

su 11.04. 21:33

Olli Pusa

Ennustajaukkojen ja -eukkojen valtakausi?

su 11.04. 13:18