Ken Timmerman: Election hacking

Videot ke 11.11.2020 23:16

Election Heist on kirja, joka kuvaa kuinka vaalit voidaan varastaa tietomurtojen avulla. Kirjan kirjoittaja Ken Timmerman kertoo, että se mitä nyt näemme, on kuin suoraan hänen kirjastaan. 

Dominion-niminen äänestyslipukkeiden laskentakone, kuten useat muutkin vastaavat järjestelmät näissä vaaleissa, käyttävät Windows 7 käyttöjärjestelmää. Windows 7 on julkaistu 2009 ja se saattaa olla tietoturvan näkökulmasta yksi historian heikoimpia käyttöjärjestelmiä ja sen tuki ja päivitykset Microsoftilta on lopetettu jo jonkin aikaa sitten. 

Ken Timmerman kertoo, että vaalijärjestelmien ohjelmistoa oli useissa paikoissa päivitetty vielä vaalipäivän aikana tai vain päivää ennen. Näitä päivityksiä on saattanut tulla myös muualta kuin ohjelmiston alkuperäiseltä toimittajalta. FBI ja Trumpin lakimiehet ovat tutkimassa asiaa. 

Useissa vaalipiireissä on löydetty ohjelmiston toiminnasta virhe, jolla Trumpin ääniä on vaihtunut Bidenille tuhansittain. Vielä ei tiedetä varmuudella, onko kyseessä ohjelmistoon jätetty takaportti, jossa on tällainen kytkin kolmannelle taholle. Eli jostakin muualta käsin on voitu peukaloida tulosta ohjelmallisesti tai ajastettuna, antamalla päivityksen tai verkon kautta käsky. Havaitut tuhansien äänien virheet ovat tapahtuneet ainoastaan yhteen suuntaan: ääniä on siirtynyt Trumpilta Bidenille isoja eriä kerrallaan. Toiseen suuntaan tapahtuneita virheitä ei ole havaittu.

Tämä kaaos, mikä Yhdysvaltojen vaalien ääntenlaskentaan nyt liittyy, on vakava varoitus sekä elektronisten äänestysjärjestelmien, että postitse tapahtuvien äänestysten riskeistä ja alttiudesta manipuloinnille.

 

 

Jukka Rahkonen ke 11.11. 23:16

blogit

Mikko Paunio

YK:n punavihreän ympäristösadun loppu - Oranssimies oli oikeassa? - Suursota uhkaa

ti 22.06. 16:41

Olli Pusa

Elokapina- Moskovasta kajahtaa?

ti 22.06. 12:14

Juha Ahvio

Bidenin USA radikaalin kumouksen kourissa

la 19.06. 09:03

Laura Huhtasaari

Jonkinlainen huimaus meitä vaivaa, kun emme itsenäisyyttä puolusta

ke 16.06. 18:19

Henna Kajava

Terveyskeskuskokemuksia Espoossa ja lääkärituonti ulkomailta

to 10.06. 13:37