Blogi: Heikki Porkka, ke 11.07.2018 11:41

Suomi on suuri mielisairaala, osa 2

 

Kenellä on oikeus ilmaista itseään? Saavatko poliitikko ja virkamies valehdella kansalaisille?

1. Yleisradion (ex-) toimittaja Jyri Rantala kiihotti kansalaisia Jussi Halla-ahoa vastaan Ylen TV1:n pääuutislähetyksessä 2.9.2009. Rantala nimitteli Halla-ahoa rotutohtoriksi, jolla toimittaja viittasi natsien palveluksessa olleeseen Josef Mengeleen.

Halla-aho teki Rantalasta ja Ylestä tutkintapyynnön, joka ei johtanut jatkotoimenpiteisiin.

2. Jussi Halla-aho sai 8.6.2012 pitkällisen oikeusprosessin jälkeen korkeimman oikeuden langettamana tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-ahon tuomio oli todellisuudessa poliittinen. Syyttäjänä toiminut Mika Illman totesi 8.6.2012 Hufvudstadsbladetin haastattelussa:

"On hyvä, että laintulkitsijat ovat saaneet aikaan ennakkopäätöksen. Korkein tuomioistuin on vetänyt rajan sille laajuudelle, kuinka pitkälle vallanpitäjiä kritisoivilla (kansalaisilla) on oikeus provosoida ja yliampua."

Mika Illman ja "Demla-mafia" antoivat tuomion, jolla viitoitettiin tietä sananvapauden rajoittamiskehitykselle, jota parhaillaan elämme.

Kaikki kansalaiset, jotka olivat lukeneet Halla-ahon tekstejä ja seuranneet yhdestä kirjoituksesta noussutta prosessia, ymmärsivät, että kyse oli oikeusmurhasta, jolla oli poliittinen motiivi.

3. Muusikko Tero Vaara ajautui vuonna 2011 valtamedian boikottiin, kun vertasi monikultturismia kommunismiin ja arvosteli islamisteja.

Boikotin lähtölaukauksen antoi Yleisradio hyllyttämällä Vaaran Puoli seitsemän –ohjelmasta. Boikotilla oli taiteellisesti ja taloudellisesti merkittävät seuraukset, mutta esimerkiksi Yleisradio ei ole osoittanut anteeksipyyntöä eikä aktiivista katumista poliittisin perustein tehdystä päätöksestä.

4. Kirjailija Ari Paulow kohtasi mediaboikotin julkaistuaan tulevaisuuden islamilaisesta Suomesta kertovan romaanin Khilafa! Valtakunta. Aiemmin Paulowin kirjoista raportoineet mediat vaikenivat uusista romaaneista.

Paulowin ohella saman kohtalon on kokenut myös toinen kirjailija, jolle kustantaja (sama kuin Paulowilla oli aiemmin) on näyttänyt ovea, koska kirjailijan mielipiteet eivät ole miellyttäneet.

Monikultturisuuskehityksen ja haitallisen maahanmuuton arvostelu on ollut jo pitkään tabu kirjallisuuspiireissä. Kriittisessä mielessä suunsa avaavien on syytä varautua kirjailijatoverien ja kustantajien negatiiviseen asenteeseen ja jopa boikottitoimiin.

5. Kirjailija Timo Hännikäinen sai istua myrskyn silmässä, kun hänelle myönnettiin apuraha Kordelinin säätiöltä. Useat suomalaiset (punavihreät, anarkistit, valtamedian edustajat) hyökkäsivät säätiön kimppuun vaatien Hännikäisen apurahan perumista. Hännikäinen tunnetaan isänmaallisena kulttuurihenkilönä, joka vaikuttaa kirjojen kirjoittamisen, kustantamisen ja käännöstöiden lisäksi myös Sarastus-lehdessä sekä itsenäisyyspäivän soihtukulkueen järjestäjänä.

6. Muusikko Jussi ”Jösse” Järvenpää sai vastikään käräjäoikeudessa tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan . Järvenpään youtube-palvelussa olevat kahdeksan kappaletta määrättiin poistettavaksi, jonka lisäksi hänelle langetettiin yli 2 000 euron sakko.

Voi vain aavistella millaisella innolla anarkistit, punavihreät ja totalitarismista haltioituneet Demla-lakimiehet kävisivät Irwin Goodmanin, Sleepy Sleepersin ja Juice Leskisen kimppuun. Irwiniä ja Juicea ei voi enää haastaa käräjille, sen sijaan sleepparien voimakaksikko on edelleen elossa, joten aika näyttää, riittääkö sananvapauden vihollisten aika ja tahto jälkijättöisiin sensuurivaatimuksiin.

7. Uusimpana tapauksena liikkuu vahvistettuja huhuja boikotoinnista, jota suomalaiset musiikkialan esiintyjät ja taustavaikuttajat aikovat osoittaa Donald Trumpia tai hänen vaimoaan kohtaan.

Vahvistetun huhun mukaan tietyt musiikkialan henkilöt ovat päättäneet boikotoida, jos heitä pyydetään esiintymään Yhdysvaltain presidentin vaimolle.

Kaikille ei riitä henkilökohtainen boikotointi vaan tämän lisäksi on annettu ymmärtää, että Melania Trumpille mahdollisesti esiintyvät henkilöt saattavat menettää esiintymistilaisuuksia tulevaisuudessa.

8. Kun vielä muistetaan, että avoimeksi keskustelukanavaksi väitetty facebook hyllyttää toistuvasti ihmisiä mitä ihmeellisimmistä syistä ja että kriittisten vaientamiseksi on Suomessa ja EU-alueella kehitetty rasistiksi ja fasistiksi solvaamisen lisäksi termit ”äärioikeistolainen” ja ”vihapuhe”, joilla valtamedia, Suomen poliittinen johto ja punavihreät ovat pyrkineet leimaamaan kaikki islamia ja maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivat, voidaan todeta, että Suomi on ajautunut sananvapauden ja kansalaisoikeuksien vastaiseen tilaan, jollaista ei ole nähty sotien jälkeen.

9. Kansalaisten sananvapautta on pyritty rajoittamaan tavalla, joka tuo mieleen Neuvostoliiton.

EU:n rakenne ja pakkopolitiikka tuovat yhä useammalle mieleen neuvostoajan, jolloin puhuttiin suureen ääneen demokratiasta, kansanvallasta ja rauhasta, vaikka käytännön todellisuus oli täysin päinvastainen. Neuvostoliitto tunnettiin maana, jossa väärät mielipiteet johtivat usein käräjille ja vankilaan tai mielisairaalaan.

10. Neuvostoliitossa johtavilla poliitikoilla ja virkamiehillä oli oikeus puhua mitä huvittaa ilman pelkoa potkuista. Valehtelu ja tyhjien sanojen lateleminen olivat poliittista teatteria, jollaista suomalaiset saavat seurata myös nykypäivänä:

a) pääministeri Juha Sipilä, 5.9.2015, Yle

”Perheeni on päättänyt, että meidän oma kotimme on pakolaisten ja, ja turvapaikanhakijoiden käytössä, koska me emme nyt sitä tällä hetkellä tarvitse, vuoden [2016] alusta voimme sen luovuttaa tähän käyttöön…”

Sipilä ei luovuttanut taloaan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden käyttöön vaan jätti vastuunkannon kansalaisille.

b) (ex-) sisäministeri Petteri Orpo, 18.8.2015, kokoomuksen Verkkouutiset

”– Olemme kansainvälisissä sopimuksissa mukana YK:n kautta ja EU:n jäseniä. Emme voi laittaa rajoja kiinni. On väärin väittää, että se on mahdollista.”

Orpo valehteli. Mikään YK:n tai EU:n sopimus ei kiellä rajan sulkemista, jos sisäinen turvallisuus on uhattuna.

c) sisäministeriön ex-kansliapäällikkö Päivi Nerg, 2.3.2016, Ylen turvallisuusilta

”Suomi on siinä aivan kärjessä, et me tiedetään jokainen henkilö joka tänne on tullut ja minkälaisella taustalla hän on tullut. Ja me pystytään rekisteröinnin kautta näkemään sitä tilannetta minkä tyyppisiä ihmisiä meille tänne tulee.”

Päivi Nerg valehteli tietoisesti. Poliisin useat edustajat ovat ilmoittaneet, että tulijoiden oikeaa henkilöllisyyttä on lähes mahdoton varmistaa. Noin 80 prosenttia saapuu maahan ilman henkilöpapereita.

11. Suomen allekirjoittamassa Euroopan ihmisoikeussopimuksessa todetaan esimerkiksi seuraavaa:

”Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.”

”…sananvapaus ei koske pelkästään sellaisia "tietoja" tai "ajatuksia", joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät.”

Pohjoismaista Suomella on ylivoimaisesti eniten langettavia tuomioita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT).

Suomi oli saanut vuoteen 2012 mennessä 17 tuomiota sananvapausloukkauksista, Tanska vain yhden, Ruotsi kaksi, Norja viisi ja Islanti kolme. Suomi rinnastui heikon sananvapaustilanteen suhteen Venäjään, joka oli saanut vuoteen 2012 mennessä 23 tuomiota sananvapausloukkauksista.

12. Suomi ON ahdasmielisten taiteilijoiden, poliitikkojen, toimittajien ja tuomareiden maa, jossa kansalaisten perusoikeuksia pyritään toistuvasti polkemaan poliitikkojen, tuomioistuinlaitoksen ja valtamedian johdolla sekä taidepiirien harjoittamilla hiljaisilla tai äänekkäillä painostustoimilla.

Heikki Porkka ke 11.07. 11:41

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44