EU- ja islamvastainen presidentti Zeman jatkokaudelle Tsekissä - "Tämä maa on meidän!"

"Eurooppaan suuntautuva massamaahanmuutto on järjestäytynyttä maahan tunkeutumista"

Ulkomaat ke 31.01.2018 16:04
Milos Zeman

Tšekin istuva presidentti Miloš Zeman voitti maansa presidentinvaalit tiukasti 51,4 prosentilla seuraavaksi viisivuotiskaudeksi viime lauantaina.

Breitbart kertoo, että tulos on todennäköisesti huono uutinen Brysselissä, koska Zeman on ollut lähes jatkuvasti eri mieltä EU:n kanssa etenkin maahanmuuttajien kiintiöistä ja Venäjän vastaisista sanktioista.

Hänen vastaehdokkaansa, "poliittinen aloittelija", EU-myönteinen liberaali Jiří Drahoš keräsi 48,6 prosenttia äänistä.

Sitoutumattomana ehdokkaana ollutta Drahošia väitetään äänestäneen korkeasti kouluttautuneet kaupunkilaiset ja hänen saaneen enemmistön pääkaupungissa Prahassa.

Zeman taas oli suositumpi maaseudulla ja hänen kannattajiaan ovat erityisesti köyhemmät ja vähemmän koulutetut tšekkiläiset.

Zeman voitti myös aiemmin tammikuussa käydyn ensimmäisen kierroksen, mutta hänen äänimääränsä jäi alle 50 prosenttiin, eikä häntä voitu valita presidentiksi ensimmäisen kierroksen perusteella.

73-vuotias Zeman on tunnettu EU- ja maahanmuuttovastaisuudestaan sekä Venäjä-myönteisyydestään.

Tšekin presidentti Miloš Zeman on kuvannut poliittista korrektiutta "kiertoilmaisuksi poliittiselle pelkuruudelle".

Hän on kertonut olevansa "täysin vakuuttunut", että Eurooppaan suuntautuva massamaahanmuutto on "järjestäytynyttä maahan tunkeutumista" eikä äkillistä pakolaisten liikehdintää.

Zeman on myös ilmaissut skeptisyytensä muslimien kotoutumiseen:

"Läntisten Euroopan maiden kokemukset - joissa on ghettoja ja syrjäytyneitä paikkoja - osoittavat, että muslimiyhteisön integraatio on käytännössä mahdotonta."

Zemanin mukaan Muslimiveljeskunta ei voi aloittaa sotaa Eurooppaa vastaan, koska sillä ei ole valtaa. Se voi kuitenkin valmistella kasvavan maahanmuuttaja-aallon ja hallita asteittain Eurooppaa.

Tšekkiläinen filosofian tohtori Josef Zbořil kirjoittaa Gatestone -instituutin artikkelissaan Zemanista ja kutsuu häntä "totuuden soturiksi".

Zbořilin mukaan presidentti Zemania ohjaa totuus.

Zeman puolustaa Tšekin kansallista tunnuslausetta: "Truth prevails" - "Totuus voittaa".

Zeman vaikuttaa kunnianhimoiselta etsiessään maailmanlaajuista "totuusrokotetta" tekopyhää poliittista korrektiutta, nykyistä byrokraattista ja epäpätevää EU:n johtajistoa sekä jihadistista ja radikaalia islamia vastaan, Zbořil toteaa artikkelissaan.

Tšekin presidentti Miloš Zemanilla on sanottu olevan "maailman johtajan periaatteet. Hän on mies, joka ei ainoastaan erota oikean väärästä, vaan joka ei myöskään ole koskaan pelännyt sanoa sitä".

Myös pitkäaikaisena USA:n, Israelin ja juutalaisten tukijana tunnetuksi tullut Zeman oli ainoa eurooppalainen presidentti, joka julkisesti puolsi Donald Trumpia ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

Zeman syytti lisäksi EU:n jäsenvaltioita "pelkureiksi" heidän reaktioistaan Donald Trumpin tunnustettua Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

Hän oli pääministeri vuosina 1998-2002 ja valittiin ensimmäisissä suorissa vaaleissa vuonna 2013 Tšekin tasavallan presidentiksi.

Hän on pitkään taistellut naisten oikeuksien ja kaikkien tasa-arvon puolesta.

Hän pitää islamia aggressiivisena ja suvaitsemattomana uskontona. Julistaessaan koko islamilaisen sivilisaation "sivilisaation vastaiseksi" Zemanin näkemykset ovat arvatenkin tulkittu "poliittisesti vääriksi".

"Uskon, että voimme elää sovussa ​​buddhalaisuuden, hindulaisuuden, šintolaisuuden ja kungfutselaisuuden kanssa, mutta emme islamin kanssa. Se on ankkuroitu sen pyhiin teksteihin, joissa sen täytyy hallita maailmaa ja vääräuskoisten on antauduttava."

Puheessaan Slovakiassa helmikuussa vuonna 2016 Zeman kertoi tšekissä olevan vietnamilaisen (noin 80 000) ja ukrainalaisen (noin 110 000) yhteisöjen, jotka ovat kotoutuneet loistavasti ja voittaneet kielimuurin.

Viisi prosenttia tšekkiläisestä väestöstä on ulkomaalaisia, jotka ovat hänen mukaansa integroituneet heidän yhteiskuntaansa.

Hän painotti, että puhuttaessa "maahanmuutosta", unohdetaan täysin yksi adjektiivi:

"Tämä on islamilaista maahanmuuttoa", hän korosti.

"Poliittinen korrektius, ystäväni, on synonyymi valheelle. Jos haluatte ääneen lausumattoman totuuden, islamilaista maahanmuuttoa ei ole mahdollista integroida, eikä sitä ole mahdollista mukauttaa eurooppalaiseen kulttuuriin."

Hän antoi puheessaan yhden esimerkin. Demokratiassa on koko sen historian taisteltu naisten oikeuksien puolesta. Islamilainen maahanmuutto tarkoittaa Zemanin mukaan kulttuuria, jossa Koraanin neljännen suuran mukaan miehellä on oikeus lyödä naista.

Islamilainen maahanmuutto merkitsee, että naisilta kielletään pääsy opiskelemaan ja töihin. Naisen todistus oikeudessa on puolet miehen todistuksesta ja niin edelleen, hän jatkoi.

Ainoa ratkaisu maahanmuuttokriisiin on Zemanin mielestä karkottaa elintasosiirtolaiset ja ne, jotka saarnaavat uskonnollista väkivaltaa ja vihaa sekä ne, jotka valmistelevat terroristista toimintaa.

Zeman sanoo Euroopan unionin epäonnistuneen täysin ratkaisemasta maahanmuuttoon liittyviä ongelmia.

"Se ei ollut ollenkaan valmistautunut niihin ja kun maahanmuuttajien aalto tuli, se käytti aikansa loputtomaan jaaritteluun, jota jalomielisesti kutsuttiin keskusteluksi - ylpeillen, että meidän pitäisi toivottaa tervetulleeksi maahanmuuttajat, koska meillä on puutetta työvoimasta."

Joulupuheessaan vuonna 2015 Zeman sanoi:

"Tämä maa on meidän eikä tämä maa ole eikä voi olla kaikille."

Hän viittasi 1,2 miljoonaan, pääasiassa islamilaisesta maailmasta tulleeseen elintasosiirtolaiseen, joiden joukossa on myös satoja islamilaisia terroristeja.

Jälleen joulupuheessaan, mutta vuonna 2016 hän totesi:

"Mielestäni suuri osa syyllisyydestä kuuluu Euroopan unionin tämänhetkiselle johtajistolle, joka on täysin kykenemätön suorittamaan perustavaa laatua olevaa tehtäväänsä, kuten Euroopan unionin ulkorajojen suojelemista."

Hän lisäsi:

"Tiedän, että kansainvälisissä jännitteissä on joskus yritetty sensuroida internetiä... kun joku estää muita ilmaisemasta perusteluja, se osoittaa vain sen, että hänellä ei itsellään ole mitään argumentteja... Emme tarvitse sensuuria, emme tarvitse ideologista poliisia, emme tarvitse uutta lehdistö- ja tiedotustoimistoa, jos haluamme jatkaa elämää vapaassa ja demokraattisessa yhteiskunnassa..."

Zeman on varoittanut tahallisesta sokeudesta islamilaiselle "sharia-apartheid -ideologialle", jota entinen Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjä Andrew C. McCarthy luonnehtii näin:

"Amerikan kansallisen turvallisuuden näkökulmasta ei ole merkitystä, onko olemassa todellista islamia. Se mikä on tärkeää on se, että on olemassa islamilainen sharia-ylivaltainen rakennelma, jota miljoonat muslimit ovat noudattaneet vuosisatojen ajan.

"Sharian ylivalta, heidän tulkintansa islamista, ei ole uskontoa, kuten me ymmärrämme uskonnon. Se on poliittista radikalismia uskonnollisella julkisivulla. Shariayliherruus on tappavasti länsimaiden vastaista, naisvihamielistä, antisemitististä ja homofobista."

Andrej Babišin voitto parlamentaarivaaleissa lokakuussa 2017 ja valinta Tšekin pääministeriksi vahvistaa neljän Keski-Euroopan maan - Tšekin tasavallan, Unkarin, Puolan ja Slovakian - poliittisen Visegrad -liiton (V4) roolia, joka on sitoutunut paitsi vastustamaan massamaahanmuuttoa myös kansallisen itsemääräämisoikeuden jatkuvaa siirtämistä Euroopan unioniin.

Vahvempi V4 korostaa Länsi-Euroopan EU-myönteisten jäsenvaltioiden ja Keski- ja Itä-Euroopan yhä kasvamassa määrin euroskeptisten valtioiden välisiä eroja.

Euroopan unioni pyrkii sen vuoksi ylläpitämään ulospäin yhtenäistä ilmapiiriä.

Elokuussa julkaistun Eurobarometri-kyselyn mukaan Tšekin kansalaisilla on toiseksi alhaisin luottamus EU:hun kaikista 28 jäsenvaltiosta.

Britannian päätös lähteä EU:sta on saanut Brysselin johtajille päänsärkyä ja puntit tutisemaan ja monet ovat arvioineet, että muut euroskeptiset maat - Tšekki etunenässä - seuraavat Britannian esimerkkiä.

Zeman on tunnettu Babišin tukija.

Tšekin pääministeri Babišia kutsutaan usein "Tšekin Donald Trumpiksi".

Hän on kritisoinut jyrkästi saksalaisen liittokansleri Angela Merkelin avointen ovien maahanmuuttopolitiikkaa ja on toistuvasti tuominnut EU: n määräämät maahanmuuttokiintiöt ja muun "EU:n sekaantumisen" Tšekin politiikkaan.

Babiš ei hyväksy Euroopan komission painostusta pakollisista pakolaiskiintiöistä. EU on käynnistänyt jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättämistä koskevat menettelyt eli niin sanotun rikkomismenettelyn tšekkiläisiä, unkarilaisia ja puolalaisia vastaan, mikäli ne kieltäytyvät noudattamasta EU: n suunnitelmaa maahanmuuttajien uudelleen jakamisessa.

"En tule hyväksymään pakolaiskiintiöitä Tšekin tasavallalle. Tilanne on muuttunut. Meidän on reagoitava maamme kansalaisten tarpeisiin ja pelkoihin, meidän on taattava Tšekin kansalaisten turvallisuus. Vaikka meitä rangaistaisiin sanktioin", Babiš perusteli.

Oikea Media kirjoitti viime heinäkuussa Keski- ja Itä-Euroopan johtajien sinnikkyydestä siirtolaiskriisiä ja maahanmuuttajakiintiöitä vastaan käytävässä taistelussa.

Tšekin entinen ulkoministeri Lubomír Zaorálek huomautti viime kesäkuussa, että joissakin Itä-Euroopan maissa kaikkein haavoittuvimmat asukkaat ovat usein köyhempiä, kuin sinne saapuvat maahanmuuttajat.

Zaorálekin mukaan keski- ja itäeurooppalaiset ihmiset eivät yksinkertaisesti halua toistaa sitä länsimaiden virhettä, joka on tuhansien ja tuhansien ihmisten täyttämien ja asuttamien lähiöissä jo tapahtunut: ne ovat erittäin vaarallisia ei ainoastaan yöaikaan, vaan myös päivisin. Hän myös korosti, että kahdessa vakiintuneessa Tšekin ukrainalais- ja vietnamilaisyhteisössä ei ole itsemurhapommittajia.

Vaikka 10,6 miljoonan asukkaan Tšekki on hyväksynyt vain 12 maahanmuuttajaa EU:n kiintiöjärjestelmästä, maahanmuutto oli avainasemassa Zemanin vaalikampanjassa.


 

Tytti Salenius ke 31.01. 16:04

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot