Keski- ja itäeurooppalaiset johtajat: "Emme aio osallistua Brysselin eliitin hulluuteen"

Tsekin ulkoministeri: "Emme halua toistaa länsimaiden virheitä"

Ulkomaat ma 03.07.2017 11:07
Puolan pääministeri Beata Szydlo

Gatestone Instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern kehuu artikkelissaan Keski- ja Itä-Euroopan johtajien sinnikkyyttä siirtolaiskriisiä ja maahanmuuttajakiintiöitä vastaan käytävässä taistelussa.

Kern kuitenkin huomauttaa, että samaan aikaan Euroopan "yhtenäisyyteen pakottajat" ovat saattaneet Keski-Euroopan häpeään alistumalla miellyttämään epäselviä käsitteitä, kuten Euroopan "arvoja" ja "solidaarisuutta".

Puolassa pääministeri Beata Szydło sanoo, että hänen maataan eivät Euroopan unionin virkamiehet tule kiristämään. Parlamenttipuheessaan 24. toukokuuta, kaksi päivää Englannin Manchesterin jihadistihyökkäyksen jälkeen, jossa myös puolalainen pariskunta kuoli, Beata Szydło sanoi:

"Emme aio osallistua Brysselin eliitin hulluuteen. Nouse polviltasi ja horrosmaisesta uneliaisuudestasi tai itket lapsiasi joka päivä."

"Jos et näe tätä, että terrorismilla on tällä hetkellä mahdollisuus satuttaa jokaista Euroopan maata, ja ajattelet että Puola ei saisi puolustautua - kuljet käsi kädessä niiden kanssa, jotka osoittavat tällä aseella Eurooppaa vastaan, kaikkia meitä vastaan."

"Se on sanottava selvästi ja suoraan: Tämä on hyökkäys Eurooppaan, meidän kulttuuriimme ja perinteisiin. Haluammeko vahvat poliitikot, jotka näkevät vaaran ja voivat taistella sitä vastaan ​​tehokkaasti?"

Puolan sisäministeri Mariusz Błaszczakin mielestä EU-kiintiöiden hyväksyminen olisi "varmasti huonompi" kuin mikään Brysselin toimittama rangaistus:

"Emme saa unohtaa terrori-iskuja, jotka ovat tapahtuneet Länsi-Euroopassa ja miten isommissa EU-maissa nämä ovat valitettavasti nyt tosiasia. Muistetaan, että nyt erittäin runsaslukuiset Länsi-Euroopan muslimiyhteisöt lähtivät suhteellisen pienistä määristä."

"Kerron kollegoilleni Länsi-Euroopassa, että siirtämistrategia vain voimistaa laitonta maahanmuuttoa, koska ihmiskauppiaat saavat entistä enemmän asiakkaita mahdollisten maahanmuuttajien kuullessa, että Eurooppaan päästetyille ihmisille annetaan turvaa EU-maissa lukuun ottamatta Italiaa ja Kreikkaa."

Euroopan unioni on käynnistänyt oikeustoimet Tšekkiä, Unkaria ja Puolaa vastaan, koska ne eivät taivu määräykseen tuhansien maahanmuuttajien ottamisesta Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä.

Kern painottaa, että kiista juontaa juurensa syyskuuhun 2015, jolloin Euroopan siirtolaisuuskriisi saavutti huippunsa. EU: n jäsenvaltiot äänestivät 120 000 "pakolaista" siirtymään Italiasta ja Kreikasta muihin osiin EU:ta. Tämä määrä oli lisäksi heinäkuun 2015 suunnitelma jakaa uudelleen 40 000 maahanmuuttajaa Italiasta ja Kreikasta.

Yhdeksän Keski-ja Itä-Euroopan maan määrättiin ottamaan noin 15 000 siirtolaista 160 000 "jaettavasta" maahanmuuttajasta.

"Vaikka Tsekki, Unkari, Romania ja Slovakia äänestivät sopimusta vastaan, niiltä silti vaadittiin noudattamista", Kern toteaa.

Sittemmin useat Keski-Euroopan EU-maat ovat kiivaasti kieltäytyneet hyväksymästä heille määrättyjä maahanmuuttajakiintiöitä. Esimerkiksi Puolan kiintiö on 6182 maahanmuuttajia, eikä yhtäkään heistä ole päästetty sisään. Tšekillä kiintiö on 2691 maahanmuuttajaa, joista vain 12 on otettu. Unkarilla kiintiö on 1294, joista yhtäkään ei ole hyväksytty.

13. kesäkuuta 2017 julkaistun EU: n uusimman siirtämis- ja uudelleensijoittamisraportin mukaan EU:ssa toistaiseksi vain noin 20 000 siirtolaista on siirtynyt - 6896 Italiasta ja 13973 Kreikasta. 28 EU-maasta vain Malta on ottanut täyden määränsä eli 131 maahanmuuttajaa.

Gatestone Instituutin tutkija Kern korostaa, että "monet niin sanotut turvapaikanhakijat" ovat kieltäytyneet muuttamasta Keski- ja Itä-Eurooppaan, koska siellä taloudelliset hyödyt eivät ole yhtä "reiluja ja auvoisia" kuin Ranskassa, Saksassa tai Pohjoismaissa.

"Köyhimpiin EU-maihin kuten Viroon, Latviaan ja Liettuaan siirretyt sadat siirtolaiset ovatkin sittemmin paenneet Saksaan ja muihin vauraampiin EU-maihin", Kern jatkaa.

Tšekin pääministeri Bohuslav Sobotka on julistanut vahvasti, että "kun otetaan huomioon Euroopan turvallisuustilanteen heikentyminen ja kiintiöjärjestelmän toimimattomuus, Tšekin hallitus ei tule osallistumaan siihen".

"Olemme valmiita puolustamaan asemaamme EU:ssa ja oleellisissa lainkäyttöelimissä."

Tšekin ulkoministeri Lubomír Zaorálekin mukaan EU: n tulisi keskittyä EU-maiden taloudelliseen ja sosiaaliseen lähentymiseen, eikä yrittää levittää maahanmuuttajien pakkokiintiöitä. Hän huomauttaa, että joissakin Itä-Euroopan maissa kaikkein haavoittuvimmat asukkaat ovat usein köyhempiä kuin sinne saapuvat maahanmuuttajat.

Zaorálek lisää, että ihmiset, jotka ovat tulossa vailla todellista kiinnostusta integroitua ja haluavat elää samanlaisen kulttuurin, etnisen, uskonnollinen taustan omaavien kanssa, eivät keski- ja itäeurooppalaiset ihmiset yksinkertaisesti halua toistaa sitä länsimaiden virhettä, joka on tuhansien ja tuhansien ihmisten täyttämien ja asuttamien lähiöissä jo tapahtunut: ne ovat erittäin vaarallisia ei ainoastaan yöaikaan, vaan myös päivisin. Hän korostaa, että kahdessa vakiintuneessa Tšekin ukrainalais- ja vietnamilaisyhteisössä ei ole itsemurhapommittajia.

Slovakian pääministeri Robert Fico sanoo massamaahanmuuttoliikkeen ja "pakotetun monikulttuurisuuden" muuttavan maan olemusta:

"Poliitikkojen velvollisuus on puhua näistä asioista hyvin selvästi ja avoimesti. En halua nähdä muslimiyhteisöjä Slovakiassa. En halua siellä olevan useita kymmeniä tuhansia muslimeja, jotka alkavat vähitellen edistää ideologiaansa. Emme halua muuttaa tämän maan perinteitä, jotka on rakennettu kristilliselle traditiolle. Se on ollut näin vuosisatoja."

Fico lisää, että 95 % niin sanotuista "pakolaisista" ovat itse asiassa taloudellisista syistä muuttavia:

"Emme tule auttamaan tässä hulluudessa ja mielettömyydessä kädet levällään, että me hyväksyisimme kaikki riippumatta siitä, ovatko he taloudellisia siirtolaisia ​​vai eivät. Meidän pitää kertoa totuus maahanmuutosta."

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on varoittanut muslimimaailman siirtolaisten ja Euroopan välillä tapahtuvista "räjähtävistä seurauksista" kulttuurien yhteentörmätessä:

"Pitää ymmärtää, mitä meidän on tehtävä. Meidän täytyy ymmärtää ja tarttua todelliseen tilanteeseemme, jonka kohtaamme. Eurooppa ei ole pakolaisongelman otteessa, mutta Euroopan manteretta uhkaa yhä aina vain kasvavampi uudenaikainen maahanmuuttoaikakausi. Se on ajanjakso, jossa ihmisten liikkuminen tapahtuu valtavassa mittakaavassa ja eurooppalaisesta näkökulmasta mahdollisten tulevien maahanmuuttajien määrä näyttää rajattomalta."

"Päivä päivältä näemme satojen tuhansien ilmaantuvan riekkumaan ja metelöimään rajoillemme, ja lisää miljoonia muita on aikomassa lähteä Eurooppaan taloudellisten motiivien vetäminä."

"Meidän on tunnustettava, että Euroopan unionin väärä maahanmuuttopolitiikka on vastuussa tästä tilanteesta. Euroopassa esillä oleva vastuuttomuus on jokaisen eurooppalaisen poliitikon tunnusmerkki heidän luvatessa parempaa elämää maahanmuuttajille ja kannustamalla heitä jättämään kaiken taakseen ja vaarantamaan henkensä. Jos Eurooppa ei palaa terveen järjen tielleen, se löytää itsensä lyötynä taistelussa."

"Ei pidä unohtaa, että saapuvat maahanmuuttajat edustavat radikaalisti erilaista uskontoa ja kulttuuria. Useimmat heistä eivät ole kristittyjä, vaan muslimeja."

Viktor Orbánin mielestä tämä on tärkeä kysymys, koska Eurooppa ja eurooppalainen identiteetti on juurtunut kristinuskoon.

"Eikö se ole huolestuttavaa jo sinänsä, että eurooppalainen kristikunta pystyy nyt hädin tuskin pitämään Eurooppaa kristillisenä? Jos me unohdamme tämän, eurooppalaisesta aatteesta voi tulla vähemmistö sen omalla mantereella."

Viitaten Unkarin ottomaanien valtakunnan vuosien 1541-1699 miehitykseen Orbán toteaa:

"Mielestäni meillä on oikeus päättää, että emme halua suuria joukkoja muslimeja maahamme. Emme pidä seurauksista, joita suurilla muslimiyhteisöillä muissa maissa on enkä näe mitään syytä kenenkään muun pakottaa meitä luomaan tapoja elää yhdessä Unkarissa, joita emme halua nähdä. Tämä juuri on historiallinen kokemus meille."

Tytti Salenius ma 03.07. 11:07

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot