Blogi: Olli Pusa, ti 24.10.2017 19:10

Itsepetoksen hurmos

On paljon keskusteltu siitä, kuinka paljon väkivalta- ja seksuaalirikollisuutta ”humanitaariset” maahanmuuttajat aiheuttavat. Suomessakin on tehty asiasta tutkimuksia. Oikeuspoliittisen instituutin tutkimuksessa muutama vuosi sitten todettiin, että eräistä islamilaisista maista tulleiden keskuudessa syyllistyttiin kymmeniä kertoja useammin raiskauksiin kuin kantaväestössä. Tuloksia yritettiin loiventaa ottamalla huomioon erilaisia taustatekijöitä kuten ikäjakautuma, varallisuus jne. Silti jäi liki 20-kertainen yliedustus. Vastikään KRP julkaisi tilastoja, joista ilmeni esimerkiksi se, että irakilaiset syyllistyivät yli 40 kertaa useammin raiskauksiin kuin kantaväestö.

Luulisi, että yhteiskunnalliseen ongelmaan yritettäisiin löytää ratkaisu. Niinhän muualla tällaisen kysymyksen kanssa meneteltäisiin. Mutta jostakin syystä ”humanitaarisen” maahanmuuton suhteen näin ei menetellä. Tutkimukset ovat harvassa. Kun niiden tulokset ovat kiusallisia maahanmuuton ajajille, niitä yritetään kiistää. Kuulemme selityksiä ilmoitusherkkyydestä jne. Varmaan maahanmuuttajien keskuudessa esim. perheen sisäisistä raiskauksista ei ilmoiteta, eivät varmaan pidä sitä rikoksena.

Kun tulosten kiistäminen menee vaikeaksi, aletaan selittämään rikosten tekijät uhreiksi. Kauheita kokeneita ja siksi traumatisoituneita. Se tuskin selittää, miksi väärillä nimillä esiintyvien tunnistamattomien henkilöiden sallitaan harjoittaa vapaasti rikoksia. Rikosten uhreiksi joutuneiden asiat eivät kiinnosta.

Joistakin poliisin raporteista käy ilmi, että pääkaupunkiseudulla jopa 40% seksuaalirikoksista on maahanmuuttajien aiheuttamia. Alkaa olla melkoisia lukuja, kun kyseessä on vielä aika pieni väestöryhmä. Mitä asioille on tehty? Raportoitaessa tällaisista esim mediassa rikoksista jätetään kertomatta tekijöistä tai heidän tuntomerkeistään sellaista, joka paljastaisi teot maahanmuuttajien tekemiksi. Jos tekijä on kantasuomalainen, se mainitaan lähes aina. Tuo sensurointitapa on kehittänyt ihmisille uudenlaista medialukutaitoa.

Yksi ratkaisu ongelmaan on ollut poistaa edellytyksiä tutkimusten tekemiselle. Sellaiset maahanmuuttajat, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, kirjataan rikoksissa suomalaisiksi. Esimerkiksi jokin vuosi sitten somalien joukkoraiskaus Tapanilassa on tilastoitu suomalaisten tekemäksi.

Kaikesta huolimatta jotkut kertovat faktoja tästä ilmiöstä ja faktat ovat aika karuja. Siihen on kehitetty sensuurimenetelmä, jolla yritetään vaientaa tällaiset henkilöt. Heiltä poistetaan kirjoitusoikeuksia sosiaalisessa mediassa, osaa vastaan nostetaan syytteitä oikeudessa. Kuin entisessä Neuvostoliitossa aikoinaan, syyttäjät määrittelevät sananvapauden rajat. Kyseessä on kuitenkin yhteiskunnallinen ilmiö, joka on poliittisen päätöksenteon seurausta. Mm. EU:n tuomioistuin totesi kesällä, että Suomen ei olisi tarvinnut laskea maahan vuonna 2015 Ruotsin tänne lähettämiä turvapaikanhakijoita. Poliittisella päätöksellä heidät otettiin maahan. Kenen määräyksestä, on vielä selvittämättä? Mutta noiden poliittisten päätösten seurauksena syntyneistä vakavista ongelmista yritetään estää keskustelukin.

Suomessa on vielä aika pieni määrä ”humanitaarisia” maahanmuuttajia. Entä sitten maat, joissa heitä on monin verroin enemmän suhteessa kantaväestöön. Lähellämme on Ruotsi. Siinäkin tarkastelen lähinnä rikollisuuden puolta. Ruotsissa on sen oman poliisin mukaan kymmeniä no-go alueita, joissa elää todellisuudessa rinnakkaisyhteiskunta. Sinne pelastuslaitos ei enää mene ilman poliisisaattuetta ja poliisi ei mene ilman suurta tukijoukkoa. Ammuskeluja paljon, autot palavat. Toki Suomessa on henkilöitä, jotka kiistävät Ruotsin viranomaisten kertomukset.

Ruotsissa ”humanitaariset” maahanmuuttajat ovat eriytyneet normaalista yhteiskunnasta enemmän kuin Suomessa. Kaiken hurskastelevan tekopyhän moralisoinnin ohella Ruotsi on hyvin jyrkkä sääty-yhteiskunta. Maahanmuuttajat ovat paljolti omilla alueillaan, omissa yhteisöissään, jotka toimivat omien sääntöjensä mukaan - Ruotsin veronmaksajien varoilla. Esimerkiksi Tukholman trendikkäällä Södermalmilla törmää vähemmän maahanmuuttajiin kuin Helsingin keskustassa. Se mahdollistaa ruotsalaisille ”suvaitsevaisille” tilaisuuden hurskastella ilman, että oma elämä häiriintyy – toistaiseksi. Ongelmat kaatuvat tiettyjen väestöryhmien niskaan.

Toki Ruotsin rikollisuudesta tihkuu hälyttäviä tietoja. Ruotsi tunnetaan länsimaiden ”raiskauskeskuksena”. Asia jota taas Suomessa yritetään selitellä parhain päin. Jokin aika sitten örebrolainen poliisijohtaja Peter Springare sai salailusta tarpeekseen. Hän paljasti, että valtaosa vakavien rikosten tekijöistä oli maahanmuuttajataustaisia. Asiasta nousi valtava kohu. Ei kukaan väittänyt, että Springare valehteli. Häntä haukuttiin siitä, että oli paljastanut kiusallisen asian. Kiusallisen, koska Ruotsissakin ”humanitaarinen” maahanmuutto on poliittinen päätös ja siksi siis seuraukset ovat poliittisia kysymyksiä.

Ruotsi on pitkään esiintynyt vähemmän mairittelevassa valossa kansainvälisissä raiskaustilastoissa. Niistä käy ilmi, että lähes 80% raiskauksista oli maahanmuuttajien tekemiä. Meillä pääkaupunkiseudulla luku oli puolta pienempi ja monissa muissa paikoissa vielä pienempi. Mutta Ruotsi kertoo suunnan, johon meilläkin mennään ”humanitaarisen” maahanmuuton kasvaessa.

Ruotsissakin asiaa ratkotaan samanlaisilla menetelmillä kuin Suomessa. Sielläkin tilastoidaan kansalaisuuden saaneiden maahanmuuttajien rikokset kantaväestön rikoksiksi. Maahanmuuttajien aiheuttaman rikollisuuden tarkempaa tutkimista on vaadittu, mutta siitä on poliittisilla päätöksillä kieltäydytty. Kieltäytymisestä ärsyyntynyt henkilö teki asiasta oman tutkimuksensa. Hän kävi yksityiskohtaisesti läpi lähes kaikki 2012-2017 käsitellyt seksuaalirikostuomiot. Tapauksia oli n. 4000. Vain Haaparannan ja Norrtäljen käräjäoikeuksien tietoja ei ollut, koska kyseiset tuomioistuimet kieltäytyivät yhteistyöstä. Tutkimuksesta kertoi Oikea media uutisessaan.

Entä tuloksia? ” 95,6 prosenttia pahoinpitelyraiskauksiin syyllistyneistä on ulkomaalaista syntyperää olevat ​​miehet. Ruotsalaiset miehet, joilla on kaksi syntyperäistä ruotsalaista vanhempaa, ovat tehneet vain 4,4 prosenttia raiskauksista viimeisen viiden vuoden aikana.”

Suhdeluku on järkyttävä: 95,6% - 4,4%. Kun kansainvälisissä vertailuissa esiintyi alle 80% lukuja, ne kasvoivat paljon kun mukaan otettiin rikolliset, joiden toinen vanhempi on maahanmuuttaja. Heidäthän tilastoidaan ruotsalaisiksi ja nyt ymmärrän hyvin miksi…

Linkitin joillekin “suvaitsevaisiksi” tietämilleni henkilöille kyseisen jutun. Olivatko kauhistuneita? Miettivätkö uhrien asemaa? Ei. Totesivat, että kuulemma rikostutkijat ja oikeamielinen media ei noteeraa asiaa ja koko tutkimusta. Tulokset ovat niin järkyttäviä, että tuollaisen tutkimuksen pitäisi käynnistää kunnollinen selvitys. Jos tuollainen tutkimus haluttaisiin kumota, sen tulokset pitäisi pystyä kumoamaan asiallisilla argumenteilla.

Tilanne muistuttaa neukkuvyörytyksen pahimpia aikoja. Vaikka saatavilla oli paljonkin tietoja Neuvostoliiton kauheuksista, uskossaan vahvat kieltäytyivät niitä näkemästä ja syyttivät asioiden paljastajia vihan lietsonnasta. Ei siitä niin montaa vuosikymmentä vielä ole, mutta nopeasti opit ovat unohtuneet.
 

Olli Pusa ti 24.10. 19:10

Kommentit: 1

Mitä tapahtuu pe 27.10.2017 10:13 0

Juu, ei ole vihapuhetta kertoa asioista niiden oikeilla nimillä, kiertelemättä, mitään lisäämättä tai mitään pois jättämättä, aivan suoraan ja rehdisti. Kiitos tästä!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Helsingin Sanomat valemediana

su 03.12. 14:21

Vantaalaista menoa

to 23.11. 14:48

Sote-agentti havainnoi

la 18.11. 09:11

Follow the money

to 02.11. 11:28

Itsepetoksen hurmos

ti 24.10. 19:10

Islam ja Eurooppa

ke 11.10. 11:12

Minne olemme menossa?

ma 02.10. 22:43

Edustuksellisen demokratian kriisi

ti 26.09. 02:32

Kuka on suvakki?

ma 18.09. 04:24

Ministerit ovat vastauksen velkaa

to 14.09. 17:23

blogit

Vieraskynä

Presidentti Donald Trump tunnusti tosiasiat: Jerusalem on Israelin pääkaupunki

to 14.12.2017 17:28

Juha Ahvio

USA:n presidentti Donald Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi

pe 08.12.2017 13:21

Professorin Ajatuksia

Katainen ei tunnusta tosiasioita

pe 15.12.2017 10:04

Jukka Hankamäki

Rotudenialismin lyhyet jäljet

to 14.12.2017 08:39

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Sotilaat poliisin avuksi

ti 10.10.2017 12:58

Henry Laasanen

Heikko ja naisellinen mies ei kelpaa

pe 15.12.2017 06:59

Arto Luukkanen

Niinistö - Iso Vilunki!

to 14.12.2017 17:25

Mika Niikko

Valtion rahoittamaa Jumalan pilkkaa

pe 24.11.2017 12:47

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

su 19.11.2017 09:30

Heikki Porkka

Muusikko Tero Vaara, kirjailija Ari Paulow ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho

pe 15.12.2017 11:58

Olli Pusa

Helsingin Sanomat valemediana

su 03.12.2017 14:21

Alan Salehzadeh

Iran lähettää afgaanipakolaiset sotimaan Syyriaan

ke 08.11.2017 12:23

Janne Suuronen

Teoston Suomi 100 vuotta onnittelut

to 30.11.2017 11:23

Reijo Tossavainen

Helsingin Sanomat rakentaa ikioman punavihreän kuplan

to 14.12.2017 10:11

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Sheriffit tulevat!

pe 15.12.2017 10:05

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49