Blogi: Henna Kajava, pe 20.10.2017 17:57

#Me NOT

Kieltämättä Me too - naisten seksuaalista ahdistelua vastustava kampanja saa huvittavia piirteitä, kun se on epäilemättä punavihreävetoinen, mutta ongelman aiheuttajien painopiste onkin väestömäärään suhteutettuna muissa, kuin kantasuomalaismiehissä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005206976.html

Yleisellä tasolla valittaminen seksuaalisesta ahdistelusta antaa naisista säälittävän kuvan ja heikkona näyttäytyminen lisää petojen saalistusviettiä. Valittamisen sijaan naisten kannattaisi miettiä keinoja, miten ahdistelutilanteet katkaistaan ja kannustaa toisiaan rohkeaan toimintaan.

Ahdistelu ei lopu valittamalla ja valistamalla, koska naisten kokema ahdistelu johtuu mielenterveyshäiriöistä, myötäelämisen puutteesta, pornosta ja erilaisista tulkinnoista siitä, mikä on ahdistelua ja mikä normaalia kanssakäymistä.

Vakavissa seksuaalirikoksissa eli raiskauksissa toivoisi, että uhreiksi joutuneita naisia nousisi rohkeasti vaatimaan kovempia tuomioita raiskauksista - vaikka anonyymistikin. Uhrit voisivat ehdottaa vaikka eduskunnan naisverkoston kanssa tapaamista, kun talossa käy lobbareita muutenkin tiheään. Vai onko nainen naiselle susi ja kannattaakin kääntyä miesverkoston puoleen, joka on vielä herrasmiessukupolvea ja kokee naisia enemmän velvollisuudekseen hoitaa asian, kun uhrit heihin silmätysten vetoavat?

Raiskaustuomiot ovat edelleen niin lieviä, että kielteisen päätöksen saaneelle turvapaikanhakijalle seksuaalirikoksesta on helposti hyötyä, kun pääsee vankilaan tekemään vuodeksi työtä, josta saa hyvää palkkaa: http://www.lansivayla.fi/…/18845-vankila-on-kuin-viiden-tah…

Itseäni ei ole siten ahdisteltu sanottavasti koskaan, ettenkö olisi selvinnyt tilanteista niin, että ahdistelu olisi pahemmin häirinnyt. Minulle pahinta on, jos arki käy tylsäksi, eikä ole kiinnostavia kohtaamisia ihmisten kanssa. Kehotankin miehiä edelleen entistäkin aktiivisempaan aloitteellisuuteen naisten suhteen, mutta silloin täytyy olla hyvät mielessä. Jos mies on vilpittömästi ja naista kunnioittaen ottamassa kontaktia, miehen ei tarvitse pelätä, että ahdistelisi naista.

Naista kontaktin ottaminen voi häiritä siinä, kuin ilahduttaakin, mutta nykyinen yksinäisyyspullistuma huomioiden lähestyminen tekee todennäköisemmin hyvää. Jos vilpitön lähestyminen häiritsee naista, se on naisen oma ongelma. Miehen on kuitenkin syytä poistua seurasta heti, jos nainen ei seuraa kaipaa. Toisaalta kontaktin ottamisissa on hyvä muistaa se, että naista ei todennäköisesti kiinnosta, kuin korkeintaan juttelu, jos hän ei ole antautunut silmäpeliin ennen kontaktin ottamista.

Itse pidän varsinaisena ahdisteluna sellaista lähestymistä, mihin liittyy selvästi raiskauksen uhka; fyysistä ahdistelua kielloista huolimatta tilassa, jossa ei ole muita ihmisiä. Tai sitten ahdistellaan joukolla, mikä taas on tuontikulttuuria meilläkin. Ken tietää, millaisten seksuaalirikosten uhreiksi v. 2015 joutui Ruotsin 480 000 naista, joita ahdistelleista tai joiden kimppuun hyökänneistä Boråsin paikallislehti uutisoi jopa 69 %:n olleen täysin tuntemattomia miehiä: http://www.bt.se/…/480-000-sexbrott-mot-kvinnor-i-sverige-…/

Tavan takaa on korostettu, kuinka seksuaalirikoksiin ovat yleensä syyllisiä naisille tutut miehet. Näin ei kuitenkaan näytä olevan enää Ruotsissa ja mikähän mahtaa olla syynä?

Henna Kajava pe 20.10. 17:57

Kommentit: 3

Hannele Korpela pe 20.10.2017 23:40 2

Itse havaitsin myös tämän "hulvattoman" tungun lehtien palstoille tämän "me too" häppeningin myötä. Kuinka itse kutakin julkkista ja vähän vähemmän julkkista on ahdisteltu lapsena, nuorena tai vähän vanhempanakin. Eipä ole vastaavaa tunkua nähty esim. näiden viime vai toissavuoden uutena vuotena tapahtuneista Lähi-idän "Arabian Laurencien" taharrus gamea-ahdisteluista. Mutta annas olla, kun joku ameriikan elokuvamoguli hairahtuu ja nyt haetaan sitten suomen vastinetta ja silmääni pisti, että Tähdet tähdet-ohjelmassa mukana oleva Tommi Metsäketo on joutunut tulilinjalle ja ohjelmaa lähettävä MTV on valmis hyllyttämään Metsäkedon pelkkiin facebook-ryhmässä ilakoivien naisten ilmoitukseen perustuen, ilman poliisitutkintaa. Aika hätiköityä, mielestäni. Mutta saadaan ainakin valkoinen heteromies tikun nokkaan syntiensä tähden. Vaikka niitä ei olisikaan.

Juha. la 21.10.2017 21:09 0

Kyse on runsain mitoin kulttuurierosta pohjoismaalaisesta nykykulttuurista, joka kuuluu Yhdysvaltain telaketju -feministien ja Ruotsin Lapin äärijaoston "Tappakaa miehet" -amatsonien virkkuukoukku -siskojen aatosmaailmaan. Tätä voi verrata toisena ääripäänä Latinalais-Amerikkalaiseen macho mies elostelijoihin, joka saa vielä "tuulta purjeisiinsa" sikälaisistä naisista, jotka eivät nyt niin kovasti pistä pahakseen viheltelyjä tai kohteliaisuuksia, joita uroot siellä runoilevat kuka nyt milläkin tavalla. Suomessa kuten koko pohjoismaissa oli kait jo ties Viikinkiajoilta voimassa käsite, ellei jopa kirjoittamaton laki "Naisrauhasta", joka kertoi enemmänkin siitä kunnioituksesta pohjoismaalaista naista kohtaan osana sitä voimaa ja vahvaa kulttuurillista sekä sodassakin osoitettavaa taistelukuntoa ja pelottomuutta. Mutta toki itsestään selvyytenä "naisrauhassa" oli seksuaalinenki aspekti, josta kiinni jäänyt ja siihen syyllistynyt rähmäkäpälä sai tuomionsa muitten urootten rystysistä perinjuurin ja varmasti raiskaustapauksissa se tiesi yksiselitteistä kuolemaa ryyditettynä vihankuohunnassa vielä erinäisillä "kirurgisilla" toimilla. Elikkä "vehkeet" olivat miestä ennen haudasssa noina nyt niin kaivattuina aikoina itsemme kannalta. Siis miesten ja naisten. Ennen wanhaan tukkikämpillä piti myös tapa ja kulttuuri siitä kiinni, että naista, joka ruokki metsätyömiehet sai olla rauhassa pääsääntöisesti miesten ryhmäkurilla ja jopa joillakin heistäkin oli kunniallisuutta kohdella naista hyvin, sillä oma äiti oli pitänyt kasvatuksessaan siitä huolen eli tehnyt oman osansa. Se, ettei "oppi" ei mennyt perille, kertoi odotetun ja toivotun pojan pään olevan umpiluuta, joka vie kaikki muutkin asiat päin peetä tämän ja talon kohdalla vanhempien häpeäksi ja suruksi. Tiedän ajan, jolloin suomalaisessa työpaikkakulttuurissa oli tapana miehillä tehdä "vitsihuumoria" tarrautumalla kahvinkeittäjä naisen tai sihteerin rintoihin kiinni äkkiarvaamatta ja siitäkös mullilauma remahti nauramaan.

Juha. la 21.10.2017 21:10 0

Naisella ei ollut paljoa muuta vaihtoehtoa kuin käydä siivouskomerossa tuhraamassa nenäänsä ja suoristaa jakkunsa ja puseronsa ja nostaa leuka ylös ja mennä jatkamaan töitään suomalaisen vietiteollisuuden hyväksi tai kunta -pahasen nupinaulojen tuotantohökkelissä. Henna Kajava määritteli joukon taudin kuvia ja syitä siihen miksi miehet ovat naista kohtaan kiinnostuneita kiusankappaleita harvoina selvinä hetkinään ja varsinkin terästäydyttyään korpikuusen kyynelillä. Listasta jäi pois ne Kukat ja Pörriäiset eli sukupuolivietti, joka valitettavasti on kaikkiin elollisiin luontokappaleisiin sisäänrakennettu perustarve ja myötämäki, joka saa pyörät pyörimään, jota pyritään kuuluisalla "jarrulla" saamaan "lukkojarrutus" eli täysin eunukki-mies, joka ei tee edes sitä yhtä asiaa. Länsimaissa ihmetellään ja taivastellaan syntyvyyden laskulla ja länsimainen kulttuuri on sanoisinko jopa saastutettu perhe ja lapsivastaisuudella siten, että jos nyrkkinaamoja alkaa kertymään jollekin parille peräti kaikkiaan 30 varvasta, silloin jopa jotkut anopit ja apet puhumattakaan sisaruksista tai ystävättäristä / ystävistä saavat sellaisen hepulin, että se ottaa aivan hengen kiinni. On olemassa ristiriita, joka lähentelee merkillisesti naisen logiikkaa tai länsimaista yksilökeskeistä elämysvoittoista kulttuuria, jossa pitää olla ikuisesti nuori ja bailata kolmannes elämästään samalla "juurikasvusta" huolehtien. Pahimmille pissiksille synnytyksenkin on oltava elämys vailla vertaa - enkä tarkoita etteikö kaikki kivun lievitys ole tarpeellista - (en ihan nyt moniosaaja ole, kun en edes rahaa saa). Puhumattakaan siitä, että kun Esko Aho oli "kännykkä isä" paheellisesti, jota naama pahana mm. Hilkka Ahde toisteli vaalikeskustelun aikana. Ovat nuoret pissis äidit todistetusti ja minulle ennen helsingissä töissä olleen hoitajan kertomana, että vauvalle ei anneta huomiota ja luoda kontaktia juuri ollenkaan, vaan näpelöidään älypuhelinta nirvanan kaltaisessa tilassa.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Henna Kajava

Olen maahanmuuttokriittinen vähäosaisten, tuotantoeläinten, luonnon, säästeliään talouspolitiikan ja avoimien kulttuuritapahtumien ystävä. Kahden Star Wars -fanin äiti, joka pyrkii levittämään lonkeroitaan myös Espoon valtuustoon. Olen valmistunut hyvin arvosanoin kehitysmaiden maantieteestä, joten globaali, kokonaisvaltainen näkökulma on minulle luontevin, mutta korostan lähes jokaisen yksilön arvoa.

tuoreimmat

Mykkänen haluaa puoli miljoonaa pakolaista vuosittain Eurooppaan

pe 07.09. 21:15

Senegalissa työnteko ei ole arvossa

pe 07.09. 00:10

Kouluväkivallan uhrit hukkuvat kiusaamistermin alle

to 23.08. 00:24

Somalimies palasi maahansa ja kehottaa muitakin somaleja palaamaan

ke 15.08. 17:13

Irakilaismies runkkasi ja kopeloi naisia yleisessä saunassa

la 28.07. 06:20

HS: Jopa marokkolaisille kiertolaisille myönnetty turvapaikkoja Suomesta

ti 17.07. 17:14

Somalityttö Aman: Ympärileikkaamattomalla naisella on lehmän pimppi

ke 11.07. 22:31

Historialliset hetket Euroopassa - sisäministerin ehdotuksessa paljon hyvää

to 21.06. 21:14

Behdad - poliittiset pakolaiset tuvapaikkarallin uhreina

to 31.05. 23:27

Maailma kylässä -kokemuksia

ma 28.05. 14:58

blogit

Vieraskynä

Suojeleeko oikeus ns. kansanryhmää sananvapauden kustannuksella?

su 16.09.2018 21:32

Juha Ahvio

Kansalliskonservatiiviset Ruotsidemokraatit nousevat Ruotsissa

la 01.09.2018 10:25

Professorin Ajatuksia

Toivotan sinulle jaksamista, Jani Toivola!

ti 18.09.2018 23:12

Jukka Hankamäki

"Vihervasemmistoa ei ole" - Kunpa se olisi totta

ma 17.09.2018 23:24

Petteri Hiienkoski

Kuka pelkää natseja?

su 09.09.2018 06:07

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Mykkänen haluaa puoli miljoonaa pakolaista vuosittain Eurooppaan

pe 07.09.2018 21:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Saksan hallituskriisi ja hyvisten jenkka

ti 18.09.2018 23:14

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Totuusmedia suojelee Paavi Fransiskusta

su 09.09.2018 09:06

Heikki Porkka

"Pieni tyttäreni murhattiin järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena"

ma 17.09.2018 10:29

Olli Pusa

Vihreät tieteenvastainen puolue?

ti 11.09.2018 18:22

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Loikkareiden tarina lähestyy kuilun reunaa

la 15.09.2018 08:15

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Kulttuurin kukkatarhat

ma 17.09.2018 23:22

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40