Blogi: Heikki Porkka, to 05.10.2017 11:13

Hillotolppa himmentää ajattelun ja moraalin

Tässä vaiheessa on jo täysin selvää, että EU on osoittanut Katalonian väkivaltaan suhtautumisensa myötä sen, miten se suhtautuu pienten kansojen itsemääräämisoikeuteen.

Suomalaiset ovat katalaanien tavoin pieni kansa maailman kansojen joukossa. Savolaiset, karjalaiset, hämäläiset, uusmaalaiset, pohjalaiset tai muut maakuntien asukas- tai kielelliset murreryhmät muodostavat yhdessä yhtenäisen kansan, kansakunnan, jonka asukkaista käytetään nimitystä suomalaiset. Savolaiset, karjalaiset ja muut ryhmittymät omaavat omien erityispiirteidensä lisäksi yhteisen kielen ja kulttuuriperinnön, jotka yhdistävät maakuntien asukkaat kansakunnaksi, jonka asukkaiden isänmaa on Suomi. Tämä pitäisi jonkun kertoa myös ulkoministeri Timo Soinille, joka sekoittaa käsitteitä joko tietoisesti tai tyhmyyttään.

Helsingin Sanomien 1.10.2017 julkaistussa artikkelissa Soini toteaa: ”Heidän (Espanjan hallitus) näkökulmastaan äänestys on laiton. Jos Suomessa jokin maakunta ilmoittaisi ryhtyvänsä itsenäiseksi ja järjestäisi äänestyksen, pikkuisen siinäkin olisi enemmän rutinaa kuin sanottaisiin, että älkääs nyt.”

Suomalaisen maakunnan ja Katalonian kohdalla on merkittäviä eroja. Esimerkiksi se, että Katalonialla on oma virallinen kansallispäivä ja että Kataloniassa on oma kieli ja Katalonian kulttuuri poikkeaa muun Espanjan kulttuurista. Katalonian asiaa valottaa Turun Sanomissa 16.9.2017 julkaistu mielipidekirjoitus.

Lisää tietoa kulttuuriasioista saa Wikipedian Kataloniaa koskevasta tietopaketista ja Rantapallon Katalonian kulttuurinähtävyyksistä kertovasta kirjoituksesta.

Timo Soini kirjoitti plokissaan 9.2.2010:

”Katson, että jokaisella kansalla on oikeus päättää itsenäisesti omista asioistaan.
Tässä on syytä kerrata kansansuvereniteetin periaate, joka on toimivan demokratian kulmakivi.

Kansansuvereniteetti merkitsee ja tarkoittaa sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman muista kansoista erillisen kansakunnan on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina ja vapaasti kaikista omista asioistaan.

Kansalaiset eri puolilla Eurooppaa, myös Suomessa, eivät tiedä, kuinka paljon EU on syönyt itsenäistä päätösvaltaamme. EU-perustuslain myötä tämä EU -valta vain kasvaa.

Tämä vallankeskittämisen tie on väärä ja vie turmioon.”

Kansansuvereniteetin mukaan kansa on suvereeni ja hallitsija (hallitus, presidentti, kuningas) on kansalaisten alamainen, joka käyttää valtaa kansalaisten nimissä. Kansansuvereniteetin mukaan vallan alkuperä on nimenomaan kansa ja kansalaisten tahto. Suvereniteetin mukaan valta on legitiimiä vain, jos vallanpitäjällä (esim.hallitus) on kansa takanaan. Kansansuvereniteetin kannalta olennaisinta on, että valta perustuu aina viime kädessä kansan tahtoon.

Timo Soinin mielestä yhteisvastuu huonosti taloutensa hoitaneiden maiden (Saksan ja Ranskan pankkien) veloista oli huono juttu. Pakollinen taakanjako oli Timo Soinin mielestä huono juttu.

Oliko hän oikeasti tätä mieltä vai oliko kyse vain semanttisesta höpötyksestä?

Entä merkitseekö muiden kansojen itsenäisyys ja oikeus päättää omista asioistaan Soinille todellisuudessa mitään vai onko Soinista kasvanut junckerilainen pakkopoliitikko, joka ei kunnioita demokratiaa ja kansojen itsemääräämisoikeutta?

MTV3 4.10.2015 Der Spiegelin Timo Soinin haastattelua lainaten:

”Erityisesti Itä-Euroopan maat kieltäytyvät EU-sopimuksista jakaa turvapaikanhakijoita. EU-maiden sisäministerit päättivät 22.9. äänestyksessä pakolaisten siirroista ja jäsenmaiden vastuista heidän sijoittamisessaan. Neljä Itä-Euroopan maata eli Unkari, Tshekki, Slovakia ja Romania äänestivät siirtoja vastaan. Suomi jätti äänestämättä.
[Timo Soini:] – Ei se niin voi mennä, että jäsenmaa sanoo, että tämä ei käy meille, olemme suvereeni maa ja päätämme omista asioistamme. Suomi äänesti tyhjää, mutta me silti kannamme vastuumme asiasta.”

Minne katosi Soinin vuonna 2010 esiin nostama kansan suvereeni oikeus päättää omista asioistaan?

Soini on osoittautunut ministeriksi päästyään tyypilliseksi opportunistiksi, jonka ideologinen uskottavuus ei ole nykyään nolla vaan reippaasti miinuksen puolella.

Soini ei ole myynyt vain omaa persettään vaan kaupitellut myös monta muuta enemmän tai vähemmän muhevaa ahteria palvelemaan päämääriä, joita vastaan hän puhui vuosien ajan.

Helsingin Sanomien artikkelissa (1.10.2017) Soini toteaa lisäksi seuraavaa:

”Tämä on tyypillistä näissä tilanteissa, että sekä mielenosoittajia ja poliiseja loukkaantuu. En pidä väkivaltaa hyvänä, mutta tiedän senkin, että poliisin tehtävänä on valvoa yleistä järjestystä, sitä että maan lakeja noudatetaan ja että oikeusvaltio toimii”

Soini unohtaa tietoisesti, että kansalaiset eivät hyökänneet poliisin kimppuun vaan poliisi aloitti silmittömän hakkaamisen oma-aloitteisesti, koska kansalaiset eivät suostuneet poistumaan äänestyspaikoilta.

Soini jatkaa:

”Väkivallalla ja sen lietsonnalla puolin ja toisin ei tilanteita ratkaista. Tällaisessa tilanteessa, kun tunteet ovat pinnassa, kummallakin puolella lauotaan yli ja viritetään odotukset sellaisiksi, ettei niitä voida saavuttaa. Kyllä tässä pitäisi vain puheisiin päästä ja hoitaa asia neuvotteluteitse.”

”Ei väkivallalla tai sillä uhkaamalla tule demokratioissa saada asioita eteenpäin.”

Soinin mukaan vähemmälle voisi jättää myös ”Twitterin ja sosiaalisen median vouhkaamisen”.
”Kovilla puheilla saa liikettä aikaan, mutta mihin suuntaan ja millä seurauksilla? Ei tässä auta kuin maltti, ennen kuin tilanne menee hankalampaan suuntaan.”

Soinin sanat herättävät useita kysymyksiä. Kuka lietsoi väkivaltaa? Kenen toimesta väkivalta eskaloitui? Mikä taho ei suostu neuvottelemaan? Tällä hetkellä näyttää, että oikea vastaus kaikkiin kysymyksiin on Espanjan hallitus.

”En näe ensisijaisena, että EU lähtee itsenäisen maan asioihin sotkeutumaan. En ole pitänyt siitä minkään maan kohdalla. Jos sellainen tilanne tulee, silloin joudutaan katsomaan asiaa, kuten on katsottu esimerkiksi Puolan ja Unkarin toimia.”

Jälleen nousee esiin kysymyksiä. Soini on kaikesta päätellen sitä mieltä, että jäsenvaltion hallitus voi vapaasti hakata kansalaisiaan EU:n puuttumatta asiaan. Minne katosi se EU:n arvopohja, jonka mukaan EU on rauhaa luova valtioiden liitto?

Ja toisaalta, onko Soini Suomen ulkoministerinä ja hallituksen edustajana esittänyt voimakkaan vastalauseen Unkarin ja Puolan sisäisiin asioihin sotkeutumisesta?

Unkarin ja Puolan kohdalla on syytä muistaa, että kummassakin maassa hallitsee demokraattisesti valittu hallitus, jonka lisäksi esimerkiksi Unkari pyrki EU:n ulkorajaa valvovana maana noudattamaan yhteisiä sopimuksia. Sopimusten hyvästä noudattamisesta ja oman kansan suojelusta Unkari sai EU:n ankarat moitteet ja sanktiouhan.

Millä tavoin Suomen hallitus ja ulkoministeri Soini ovat tuominneet EU:n edustajien järjen vastaiset syytökset Unkaria kohtaan?

Suomen osalta tiedetään ainakin se, että kokoomuksen Petteri Orpo on tuominnut Unkarin toiminnan epäinhimillisenä.

Orpon mielestä Unkarin olisi pitänyt rikkoa EU:n itse laatimia sopimuksia, niitä samoja, joiden noudattamiseen Orpo on valheellisesti vedonnut Suomen osalta, kun laittomien tulijoiden virta alkoi vyöryä Suomen rajan yli Torniossa.

Tätä Orpon sanojen ristiriitaa ja suoranaista valehtelua suomalainen valtamedia ei ole koskaan nostanut esiin. Miksi olisi, sillä Orpo on median ja jopa opposition suosikki lepsun asenteensa vuoksi.

Mikä yhdistää Timo Soinia ja Petteri Orpoa, joiden kummankaan sanaan ei voi luottaa, mutta kumpikin porskuttaa ministerinä?

Vastaus on yksinkertainen: HILLOTOLPAN syntisen suuri houkutus.

 

Heikki Porkka to 05.10. 11:13

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44