Blogi: Heikki Porkka, ke 27.09.2017 20:54

Tyypillinen suomalaisen "journalismin" päivä

Keskiviikko 27.9.2017 ei tuo mitään uutta suomalaisen perinnemedian tapaan piilottaa tietoa, jota sillä on, mutta josta se ei syystä tai toisesta halua kertoa selkeästi. Toisaalta mediassa on viime vuosina esiintynyt vankkaa vainoharhaisuutta, josta saatiin jälleen esimerkki.

1. Afrikkalainen grillaa kaksivuotiaan lapsensa Belgiassa, suomalainen media ei kerro etnisyyttä

Iltalehden otsikon mukaan ”Äiti grillasi kaksivuotiaan tyttärensä Belgiassa”.

Uutisen lopussa todetaan, että ”naapurien mukaan nainen oli näyttänyt viime aikoina kärsivän masennuksesta”.

Iltalehden uutinen jättää lukijan käsitykseen, jonka mukaan perusbelgialainen nainen on grillannut lapsensa.

Iltalehti ei vaivaudu kertomaan, että lapsensa murhannut äiti on afrikkalaista alkuperää. ”De vrouw van Afrikaanse origine” kertoo hollantilainen media.

2. Etnisesti turkkilainen murhaa, media kertoo toisen murhaajaksi epäillyn olevan suomalainen

MTV, Iltalehti ja Iltasanomat kertovat otsikossaan, että ”suomalaismiestä epäillään perheenisän murhasta Norjassa”.

Todellisuudessa murhasta epäillään turkkilaismiehiä, joista toisella on Suomen kansalaisuus ja toisella Viron kansalaisuus. Myös uhri on median kirjoituksista päätellen turkkilaismies. Ovatko kaikki osapuolet kaksoiskansalaisia ei selviä suomalaismedioiden uutisoinnista.

3. Helsingin Sanomien anonyymi pääkirjoitustoimittaja on nähnyt unessa mörköjen kokouksen

HS otsikoi: ”Populistipuolueet hautoivat islaminvastaisia voimia – äärioikeisto korvaa kotimaisen vallan puutettaan ylikansallisella yhteistyöllä”

Pääkirjoitus leimaa äärioikeistolaisiksi tai ainakin viittä vaille äärioikeistolaisiksi saksalaisen AfD:n, brittiläisen Ukipin ja perussuomalaiset-puolueen.

Aiemmin äärioikeistolaiseksi nimetystä, nyt AfD:n ryhmästä irtaantuneesta Frauke Petrystä on kasvanut pääkirjoituksessa yhdessä yössä karismaattinen, joka ei ole lainkaan negatiivisella arvolatauksella varustettu sana kuten äärioikeistolainen, joka yhdistetään hesarin tekstissä äärikansallismielisyyteen.

Äärikansallismielisyys saattaa hesarin slangissa tarkoittaa vanhan ajan isänmaallisuutta ja kansallismielisyyttä, sitä samaa, jonka tuottamalla koheesiolla Suomi on aina noussut ahdingosta, kun on ollut tiukka paikka.

Myös Ukipin entisestä johtohahmosta Nigel Faragesta, joka aiheutti aiemmin hesarissa toisenlaisia arvolatauksia, leivotaan pääkirjoituksessa kohtuullisen maltillinen mies.

Helsingin Sanomien varsin vainoharhainen kirjoitus päättyy johtopäätökseen, jonka mukaan Ruotsin, Ranskan ja Hollannin äärivoimat odottavat yhteistyötä muiden ääripuolueiden kanssa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti fb-seinällään sarkastisesti kantaa HS:n pääkirjoitukseen todeten, että ”meillä on se salainen kerhohuone Yrjönkadun kellarissa. Siellä juonitaan ja verkostoidutaan. Le Pen ja Wilders tulevat sinne putkea pitkin öisin”.

Kaikesta päätellen Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja pitää nykyistä kehitystä hyvän politiikan tuloksena. Läntisen Euroopan kaduille on saatu konepistoolimiehet, betoniporsaat, rekka-autot, terroristit ja kasvava eripura, joten tilanne palvelee ääriajatuksissa vellovaa, kohu-uutisointia rakastavaa mediaa.

4. Olisi somaa lukea joskus valtamediasta teksti, jossa myönnetään poliitikkojen ja perinnemedian tekemä valtava virhe, johon ne syyllistyivät syöttäessään turvapaikanhakijoista yksipuolista ja valheellista tietoa kansalaisille.

Valheiden tarkoituksena oli edistää monikultturismia ja osoittaa myöhemmin kuinka hieno yhteiskunta monikulttuurisesta yhteiskunnasta muodostuu.

Median ja poliitikkojen utopistisessa unelmoinnissa on täsmälleen sama pakkomielteinen kaiku, joka nähtiin Suomessa viimeksi kommunismin ja sosialismin kultavuosina 1960 – ja 70-luvulla. Ei ollut mitään niin ihanaa kuin Neuvostoliitto. Kommunisteja ja sosialisteja kannatti lähes puolet äänestysikäisistä suomalaisista. Osa heistä (taistolaiskommunistit) toivoi Suomen liittämistä Neuvostoliiton alusmaiden joukkoon.

Toimittajakunta ei taida kehittyä ennen kuin Suomessa päästään eroon postsovjeettisesta traumasta, josta erityisesti median edustajat ja punavihreä klaani tuntuvat kärsivän eniten.

Postsovjeettisesta traumasta irtautuminen ei ole aivan lähiaikojen asia, sillä valitettavasti suomalaiset toimittajat eivät osaa edes sen vertaa yhteispeliä, että ujuttavat Tiitisen listan julkisuuteen.

Vielä pidempi matka on todelliseen Suomi-politiikan aarreaittaan, KGB-arkistojen Suomi-osaston esittelyyn, joka ei taida toteutua aivan lähivuosina. Miksi Venäjä avaisi salatut tiedot ja luopuisi kertaheitolla psykologisesta aseesta, jonka avulla se voi edelleen kiristää useita suomalaisia medioita, poliitikkoja ja puolueita?

Heikki Porkka ke 27.09. 20:54

Kommentit: 6

Mitä tapahtuu ke 27.09.2017 21:11 0

Juu, ei vale-valtamediaan voi suhtautua enää vakavasti mitenkään, niin paljon sieltä on jo kauan tullut ihmeellisesti väritettyjä ja valkaistuja mielipide-uutisia. Ei kannata niitä edes lukea, kunhan selaa ja toteaa tilanteen. Vale-valtamedia on aivan itse luonut oman epäuskottavuutensa, joten turha valittaa vaihtoehtomedioista.

Juha Kivelä ke 27.09.2017 21:38 0

Ongelmana nykyisessä sosialisti-kommunistien hybriksessä onkin se, että sosialismi-kommunismista eniten vakuuttuneet ja siitä riippuvaiset, jotka ovat vauhdilla marginalisoitumassa sekä marginalisoimassa itseään nurkkaan, yrittävät entistä suuremmilla valheilla ja petoksilla "pelastaa" itsensä ansasta, jonka ovat itse itselleen luoneet!

Riskinä pelissä onkin nurkkaan ajautuneiden sosiaali-kommunistien vakaumuksen muuttuminen oikeaksi sosialisti-kommunistin "jihadiksi" Kantasuomalaista kohtaan, joka tulisikin mitä pikemmin määritellä terrorisaatioksi (terrorijärjestöksi, kriminaaliksi toiminnaksi) järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan, ja johon vastaperustetun Hybsisodankäynnin keskuksen, Suomen Puolustusvoimien ja Suomen Poliisin tulisi ehdottomasti puuttua!

card counter ke 27.09.2017 21:39 0

Ei tilanne 70-luvulla ollut likikään näin huono. Valtakun- nan päälehdissä oli Jaakko Okkerin ja Jouko Tyyrin kaltaisia toimittajia, jotka eivät kyyristelleet kommunismin edessä. Vastaavat tyypit puuttuvat nykyään täysin mediasta. Avoimesti kommunismia ihailivat lähinnä Yle, Kansan Uutiset, Tiedonantaja ja Maailma ja Me. Sitä paitsi ei silloin Tuure Junnilan ja Kullervo Rainion kaltaisia toisinajattelijoita kyyditetty oikeuden eteen.

Heikki Porkka ke 27.09.2017 21:57 0

1962 eduskuntavaaleissa vasemmisto (kom + 2 sosialistipuoluetta)sai 102 paikkaa. 1966 paikkamäärä nousi yhdellä. 1970 paikkoja irtosi enää 88. Totta on, että nykyinen tilanne on monin tavoin vaarallisempi, mutta kuten tekstissä totean,nykytilanne tuo mieleen muiston pakkomielteestä, jollaisen vallassa Suomessa oltiin monessa suunnassa itänaapurin suhteen. Nykyisen tilanteen vaarallisuus onkin siinä,että kokoomus ja osa keskustaa ovat samassa veneessä vasemmiston (myös vihreät) kanssa. Ainoa todellinen vaihtoehto on perussuomalaiset. 60- ja 70-luvulla poliittisten vaihtoehtojen kirjo oli aidosti monipuolinen nykyisen näennäisyyden sijaan.

Juha. to 28.09.2017 09:37 0

Suomi on likaisten poliitikkojen ja median orjuuttama kansakunta, joka on sidottuna valheellisuuden verkkoon. Suomalainen yhteiskunta on läpimätä ja korruptoitunut jo itsessään valtiona, joka vielä "päät käärivänä" asiana on kuuluminen EU:n orjaisännälle, joka on kaikkien väärinkäytösten ja korruptoituneiden poliitikkojen äiti. 1960-70-luvuilla olivat vielä sentään ns. porvaripuolueet järjissään vastavoimana taistolaisten äärikommunistien ja sosiaademokraattien vyörytystä vastustamassa Neuvostoliiton uhkaa vastaan intergroitumisena totaalisesti tuohon totalitärismin "mallimaahan". Viimeisenä lukkona oli luonnollisesti paljon haukuttu presidentti Urho Kaleva Kekkonen, joka piti Neuvostoliiton vähintäinkin käsivarren mitan päässä silloisistakin "poskisuudelmista" huolimatta. Jo seniilinä viimeisinä valoisina hetkenään v. 1978 Kekkonen torjui Neuvostoliiton puollustusministerin Dimitri Ustinovin valtiovierailullaan - aivan sen asian vuoksi yksinomaisesti - useaan otteeseen esille ottamansa kysymyksen Suomen ja Neuvostoliiton yhteisistä sotaharjoituksista, jotka voidaan liittää ns. 1970-luvun "vaaran vuosiin", joloin Neuvostoliiton johto pyrki sitomaan Suomen vielä tiukemmin Neuvostovaltion etupiiriin ja vaikutuksen alaiseksi vihaamaansa käsitettä Suomen "puolueettomuuspolitiikka", lopullisesti sen torppaamiseksi. Kekkonen sai tehdä hartiavoimin työtä valtiovierailujensa Neuvostoliittoon loppukommunikoihin tuon lauseen sisällytettäväksi siihen mukaan ja samalla saaden Neuvostoliiton tunnustamaan sen osaksi Suomen kansainvälistä asemaa suhteessa muihin valtioihin ja tietenkin itäiseen naapuriinsa. Neuvostoliittolaiset kommunistisen puolueen johtavat jäsenet ja maan ylin johto karsasti tuota käsitettä kuin kissa uimista ja siihen suhtauduttiin hyvin happamasti salamavalojen räiskeen ulkopuolella. Varsinkin Neuvostoliiton tuolloinen presidentti ja kommunistisen puolueen pääsihteeri Leonid Breznev (1906-1982) ei ollut yhtä "jouheva" ja taipuisa mies kuin hänen syrjäyttämä

Juha. to 28.09.2017 09:38 0

syrjäyttämänsä Nikita Hruštšov, jonka kanssa Kekkonen tuli niin hyvin toimeen, että Neuvostoliiton muut kommunistisen puolueen johtajisto ei ollut varauksettoman ilahtunut asiasta, vaan Suomea olisi pitänyt pitää tiukemmassa otteessa vähemmän lupsakkaasti. Vaikka kyseessä oli ystävä, niin Neuvostoliiton turvallisuuspoliittisten intressien kanssa ei ollut nauramista, eikä myöskään sen vaikutusvallan suhteen Suomen sisäpolitiikassa ja ulkopolitiikassa, jonka pahinpana peikkona oli "imperialistinen" Yhdysvallat ja kylmän sodan Länsiliittoutuneet eli NATO, jota ei haluttu päästää rajoille sohlaamaan ei julkisesti, eikä vallankaan salaisesti. Mutta kuten nyt tiedämme. Pelasi Suomi jo silloin "silmäpeliä" USA:n tiedustelupalvelun kanssa toimittaen sille salaisia tietoja Neuvostoliiton sotilaallisiin ja poliittisiin asioihin liittyen. Tämän puolen hoiti Suomen Puollustusvoimat ja sen alan erityisyksikkö. Tästä "touhusta" Kekkonen ei halunnut tietää yhtään mitään. Näin kertoi entinen Suomen Puollustusvoimain komentaja Lauri Sutela, virassa (1974-83) YLE:n TV:n dokumentti ohjelmassa, jossa häntä haastateltiin vuosia Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Tuolloin vielä YLE:n tarjontaa jokseenkin kehtasi vielä seurata.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Avoin raja Afganistanista Suomeen?

ke 10.10. 12:25

No go -alueiden Ruotsi

to 04.10. 16:39

Terveisiä presidentti Niinistölle

ma 01.10. 11:45

Porin murha ja suomalaiset lampaat

la 29.09. 10:54

Jösse Järvenpää ja Marine Le Pen kulttuurivallankumouksen uusimpina uhreina

ke 26.09. 13:19

Globaalit punavihreät tutit

ti 25.09. 12:24

Petteri Orpo ja Kai Mykkänen naisten ja tasa-arvon asialla?

ma 24.09. 20:15

"Luotettavan ja vastuullisen" median edustaja vedättää suomalaisia

su 23.09. 11:17

Neuvostoliittolainen Suomi

pe 21.09. 10:18

Yleisradio todellisuutta muokkaamassa

ke 19.09. 21:39

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10.2018 23:10

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10.2018 20:50

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10.2018 22:33

Jukka Hankamäki

"Uusi normaali" toteutumassa myös Suomessa

to 11.10.2018 23:01

Petteri Hiienkoski

Kuka pelkää natseja?

su 09.09.2018 06:07

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10.2018 01:12

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10.2018 22:35

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Avoin raja Afganistanista Suomeen?

ke 10.10.2018 12:25

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10.2018 23:29

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Punavihreä moraaliposeeraaja, faktantarkistaja ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo sai kunnianloukkaussyytteen

pe 12.10.2018 13:17

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10.2018 22:34

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40