Blogi: Heikki Porkka, to 21.09.2017 11:07

Kansliapäällikkö, poliisiylijohtaja, V.I.Lenin ja valeuutiset

Keskisuomalaisen mukaan sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on huolissaan Suomen Tietotoimiston (STT) mahdollisesta alasajosta, joka voi Nergin mukaan lisätä valeuutisia internetin uutisvirrassa:

”– Jos Suomesta katoaa koko maan kattava uutistoimisto, pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että valeuutisointi saa yhä enemmän jalansijaa suomalaisten mediakäyttäytymisessä. Ammattitaitoinen ja riippumaton media on paras lääke valeuutisia vastaan.”

Päivi Nerg on erityisen kuuluisa Ylen A2:n turvattomuusillassa 2.3.2016 lausumistaan sanoista, joita voi ihastella youtuben välityksellä:

”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.”

Toisin kuin kansliapäällikkö Nerg väittää, jo kesäkuussa 2013 suomalaisessa mediassa kerrottiin, ”noin 70 prosentilla Suomessa turvapaikan saaneista on henkilöllisyys varmistamatta. Kielteisen päätöksen saaneilla osuus on noin 40-50 prosenttia, ilmenee Suomen EU:lle toimittamista tiedoista.

Irak ja Somalia ovat olleet Suomelle henkilöllisyyden selvittämisessä hankalimpia maita, koska niistä ei ole saatavissa luotettavia asiakirjoja.

Turvapaikan hakeminen ilman henkilöllisyyspapereita vaihteli EU-jäsenmaiden ja Norjan arvioissa Latvian 25 prosentista Ruotsin ja Norjan 94 prosenttiin”.

Rehti-Petterin kuva ei piirry mieleen myöskään Poliisihallituksen päälliköstä poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisesta. Kolehmainen kertoi Iltalehden haastattelussa 15.9.2017 poliisin estäneen poliitikkoihin kohdistuneen terrori-iskun. Iltalehden mukaan”Kolehmainen on vaitonainen tapauksen yksityiskohdista, kuten siitä, missä ja milloin isku olisi ollut tarkoitus toteuttaa, mutta mainitsee, että paikallispoliisi, keskusrikospoliisi ja suojelupoliisi suorittivat operaation yhteisvoimin”.

”- Yleisesti voi sanoa, että on päästy sellaisen iskusuunnitelman väliin, jonka kohteena olisi ollut poliittisia päättäjiä”, toteaa Kolehmainen Iltalehden haastattelussa.

Iltasanomat uutisoi 15.9.2017 samasta aiheesta. Kolehmainen kommentoi: ”Tämä oli yksi niistä teoista, joissa on päästy tekemään ennaltaehkäisy”.

Viisi päivää myöhemmin, 20.9. Iltasanomat välittää STT:n uutisen, jossa kerrotaan kohteen olleen kokoomuksen puoluekokous vuonna 2012.

Millainen rooli Kolehmaisen mainitsemilla poliisin edustajilla oli todellisuudessa iskun ehkäisyssä? Tätä puolta valottaa Keskisuomalainen 20.9.2017 julkaistussa uutisessa, joka käsittelee MTV:n samana päivänä kertomaa tietoa, jonka mukaan

” [Iskua suunnitellut] Mies oli ollut Jyväskylässä matkalla Rovaniemen-junaan, kun vastaan oli tullut äiti lastenvaunujen kanssa. Tällöin mies ajatteli myös poliitikkojen lapsia, kääntyi ja meni poliisin puheille.”

”Poliisiasemalla mies joutui MTV:n mukaan odottamaan tunnin tai puolitoista ilman että kukaan kiinnostui hänen asiastaan. Lopulta mies eksyi Jyväskylän poliisitalon lukitulle sisäpihalle, mikä kiinnitti poliisien huomion.

MTV:n mukaan tilanne muuttui, kun asemalla tai sen lähistöllä säilytyksessä olleesta miehen varustekassista löytyi räjähteitä ja aseita.”

Kolehmaisen johtama ja sisäministerin alaisuudessa toimiva Poliisihallitus muistetaan myös lokakuussa 2015 poliisilaitoksille lähetetystä ohjeistuksesta, jonka mukaan rikoksista uutisoitaessa ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana.

Sama ohjeistus toimitettiin kaikille Suomen poliisilaitoksille.

Poliisihallituksen ohjeistus oli vastuuton ja rikollisia suosiva, koska sen toteuttaminen heikensi suomalaisten naisten ja tyttöjen kykyä ymmärtää mistä suunnasta heihin kohdistuu todennäköisin seksuaalirikoksen uhriksi joutumisen uhka.

Päävastuullisia ohjeistuksen takana olivat sisäministeri Petteri Orpo ja ministeriön operatiivista toimintaa johtava kansliapäällikkö Nerg.

Ketkä yllä kerrottuja ja monia muita virheellisiä tai oikeita uutisia levittävät suomalaisten silmien eteen?

Perinteisen median edustajat, kuten STT, Helsingin Sanomat ja Yleisradio.

Suomalaisten pitäisi kyetä erottamaan mikä perinnemedian uutisista pitää paikkansa, mikä ei. Ja toisaalta suomalaisten pitäisi oivaltaa, mitä asioita perinteinen media ja viranomaiset pimittävät.

Mahdoton yhtälö, sillä suurella osalla suomalaisista ei ole tällaista mahdollisuutta johtuen työssä käymisestä, vapaa-ajan harrasteista, perheen kanssa seurustelusta ja monesta muusta tekemisestä, joka estää tehokkaasti mahdollisuuden analyyttiseen uutisoinnin seurantaan.

Entä millä tavoin V.I.Lenin eli tuttavallisemmin Vileeni liittyy valeuutisointiin?

Monella tapaa. Esimerkiksi siten, että useiden vasemmistolaisesti asennoituneiden medioiden mukaan Lenin oli rehellinen rauhan mies.

Todellisuudessa Lenin oli armoton ja julma propagandisti, joka onnistui valheellisen viestintänsä avulla kiihottamaan kannattajansa raivon valtaan sillä seurauksella, että tuhansia poliittisesti erimielisiä kansalaisia ja poliittisia vaikuttajia murhattiin.

Lenin petti nimenomaan omansa. Hän petti ne, jotka luottivat häneen ja oikeudenmukaisuuden toteutumiseen vallankumouksen alkuvaiheessa. Lenin murhautti ensimmäisen "parlamentin" jäseniä, koska bolsevikit jäivät vähemmistöön. Hän tapatti kymmeniä tuhansia kulakkeja ja ammutti lopulta myös alkuajan luotettavimmat tukijansa, matruusit. Vain murto-osa matruuseista pääsi pakenemaan Suomeen.

Matruusien kapinan alkujuuret valettiin bolsevikkivallankumouksen alkuvaiheessa, joka jätti matruusit käsitykseen, jonka mukaan sananvapaus kohenee ja maahan saadaan jonkinasteinen monipuoluejärjestelmä. Leninin petos oli matruuseille täydellinen yllätys, joka johti lakkoiluun, kapinointiin ja lopulta verisiin yhteenottoihin.

Opportunismi ja vallanhimo veivät jo alussa Leninin huonolle polulle, jonka seurauksista kärsivät tulevina vuosina miljoonat ihmiset. Lenin itse oli aatelistoon kuuluvan rikkaan suvun elitistinen mies, jolla ei ollut paljoakaan tekemistä työväestön kanssa.

Leninin toimesta perustettiin ensimmäiset keskitysleirit ja järjestettiin satoja näytösoikeudenkäyntejä, joissa yksityisten ihmisten ja kirkon omaisuus siirtyi bolsevikkihallituksen käyttöön. Keskitysleireille karkotettiin papit, porvaristo ja kaikki ne, joiden oletettiin tai tiedettiin edustavan "väärää" yhteiskunnallista ideologiaa. Lenin organisoi myös satojen kulakkien eli talonpoikien hirttonäytöksiä kansalaisten edessä.

Samaan aikaan Leninistä luotiin kuvaa lempeänä, älykkäänä ja johdonmukaisena johtajana. Mielikuvien luominen ja valehtelu onnistuivat, koska tiedonvälitys oli vielä lapsen kengissä ja propagandan myötä syntynyt kuva bolsevikkien oikeudenmukaisuudesta helppo levittää kansalaisten vaillinaisen luku-ja kirjoitustaidon vuoksi. Palopuheita pitävien kansankiihottajien viesti upposi kansanjoukkoihin ja kiihotti mieliä.

Robert Service, Britannian Akatemian jäsen, Oxfordin yliopiston professori, oli ensimmäisiä henkilöitä, joka pääsi tutustumaan ainutlaatuisiin Lenin-lähteisiin, joita säilytetään ydinräjäytyksen kestävissä holveissa.

Laaja-alaisesti Leniniä käsittelevässä kirjassaan Lenin (2000) Service toteaa sivulla 12 seuraavaa:

”Kaikki Leninin aikaansaannokset eivät olleet huolellisesti suunniteltuja. Hän ei ollut erityisen kaukokatseinen perustaessaan keskitetyn yksipuoluejärjestelmän. Yksi 20. vuosisadan suurimmista pahoista syntyi pikemminkin puolihuolimattomasti kuin perusteellisen suunnittelun tuloksena. Mutta hän piti siitä mitä tuli luoneeksi. Ja hänen osuutensa oli ratkaiseva määrättyjen instituutioiden synnyssä.

Lenin loi kansankomissaarien neuvoston ja hajotti perustuslakia säätävän kokouksen. Lenin loi Tsekan, valtiollisen poliisin. Lenin kutsui kokoon Kommunistisen internationaalin.

Ennen kaikkea hän vaikutti ajattelutapoihin. Lenin eliminoi eettiset ongelmanasettelut. Lenin oikeutti diktatuurin ja terrorin. Lenin ylisti poliittista etujoukkoa ja vahvan johtajuuden tarvetta. Lenin sai puolueensa vakuuttuneeksi siitä, että hänen marxisminsa oli puhdasta ja viitoitti ainoan oikean tien. Lenin vaikutti pysyvästi äärivasemmistolaisen sosialismin strategiaan, instituutioihin ja peruslähtökohtiin niin omassa maassaan kuin koko maailmassa.”

Leninistä muodostuvaa kuvaa täydentää filosofi-matemaatikko ja Nobel-kirjailija Bertrand Russellin vuonna 1920 kirjassaan "Filosofiaa jokamiehelle" kertoma kuvaus Leninin tapaamisesta:
"hän [Lenin] selitti ihastuksissaan, kuinka hän oli kiihottanut köyhät maanviljelijät rikkaampia vastaan. 'Ja kohta he ripustivat ne lähimpiin puihin - hahhahhaa!' Hänen naurunhohotuksensa, kun hän kuvitteli näkevänsä surmatut riippumassa hirtettyinä, sai vereni hyytymään."

Neuvostoliitto oli synnystään lähtien pakon ja valvonnan yhteiskunta, jossa kansalaisia kuulusteltiin, vangittiin, murhattiin ja kidutettiin ”väärien” mielipiteiden vuoksi.

Moderni Suomi on viime vuosina edennyt vaiheeseen, jossa poliittisesta poliisista on muodostunut kansalaisten sananvapautta rajoittava organisaatio. Mummoja, pappoja, keski-ikäisiä ja nuoria on kutsuttu poliisilaitoksille kuulusteluun heidän sosiaalisessa mediassa kirjoittamiensa väärien ajatusten vuoksi.

Valtiovalta on osoittanut Sipilän hallituksen alkumetreiltä lähtien suurta halua rajoittaa kansalaisten sananvapautta.

Toimenpiteiden tarkoitus ei ole jäänyt epäselväksi. Suomalaisten hallituksen toimintaan kohdistuva arvostelu yritetään estää uhkaa luovilla toimenpiteillä.

Todellisuudessa suomalaiseen yhteiskuntaan muodostuneet vakavat ongelmat ovat nykyisen ja muutamien sitä edeltäneiden hallitusten päätösten seurausta. Tämän totuuden julkituloa poliittinen eliitti pyrkii ehkäisemään kansalaisia syyllistämällä.

Historiaa tuntevat ihmiset eivät voi välttyä käsitykseltä, jonka mukaan Suomen poliittinen eliitti on ottanut käyttöönsä metodin, jonka juuret ulottuvat Leniniin ja bolsevikkien (kom) toimintaan. Moni tietää myös sen, että sosialistiveljet Stalin ja Hitler perivät nimenomaan Leniniltä keskitysleirijärjestelmän ja kansan kurissa pitämisen julman metodiikan.

Ihmismielen kehityksestä on puolestaan tuttua se, että ken valheen tielle lähtee, myös usein valheeseen hukkuu. Valitettavasti matkalla ehtii usein toteutua monta ikävää asiaa ennen kuin yhteiskunta onnistuu palautumaan raiteelle, joka palvelee enemmän kansalaisia kuin erehtymättömiä ja omahyväisiä elitistejä.

 

Heikki Porkka to 21.09. 11:07

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44