Blogi: Olli Pusa, ke 23.08.2017 23:37

Hurskastelua turvapaikkapolitiikasta

Katsoin hämmentynein mielin A-studion keskustelun palautuskeskuksista. Pitäisikö perustaa palautuskeskuksia, joissa valvotaan hylkäävän turvapaikkapäätöksen saaneita, kunnes heidät saadaan palautettua kotimaahansa?

Sisäministeriön kansliapäällikkö julisti, etteivät sellaiset ole järkeviä. Hän puhui kyllä aivan eri asiasta. Hän puhui nykyisenkaltaisesta vastaanottokeskuksesta, johon koottaisiin hylkäävän päätöksen saaneet ja joilla olisi siellä asuessaan oikeus liikkua maassa vapaasti. Ei kukaan tuollaisia palautuskeskuksia tarkoita, vaan paikkoja joista voi vapaasti poistua - mutta vain muualle kuin Suomeen. Onko sisäministeriön kansliapäällikkö asiantuntematon tai typerä tai pitääkö hän kuulijoitaan sellaisina?

Poliittinen jakautuminen asiassa tuli kyllä selvästi esille. Vasemmistoliiton Andersson halusi ratkaisuja, joilla Suomen rajat olisivat auki kaikille halukkaille siitä välittämättä mitä se suomalaisille merkitsisi. Taas odotetusti Jussi Halla-aho kannatti palautuskeskuksia.

Sekavin kuva jäi Kai Mykkäsen ja Matti Vanhasen esiintymisestä. Välillä he esittivät tiukaa linjaa ajavia, mutta todellisuudessa vastustustivat kaikkia Turun kaltaisia tapahtumia estäviä ratkaisuja uutta tiedustelulainäädäntöä lukuunottamatta.

Vetosivat kansainvälisiin sopimuksiin (jotka eivät ole estäneet joitakin muita maita ottamasta tällaisia palautuskeskuksia käyttöön). Vedottiin ihmisoikeuksiin ja EU:n arvoihin, joihin ei taida kuulua se, että valtio suojelee omia kansalaisiaan? Mykkäsen ja Vanhasen pohdinnat lähtivät siitä, että osaa hylkäävän päätöksen saaneita ei voi palauttaa kotimaahansa puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi. Siksi heillä ei ole tosiasiallista mahdollisuutta poistua maasta.

Tässä vaiheessa hämmennykseni kasvoi. Ensiksikin matkustusasiakirjojen puuttuminen ei estä heidän mielestään kyseisten henkilöiden tuloa Suomeen. Mutta estää palaamisen kotimaahan? Näkeekö joku muu asiassa epäloogisuuden?

Sitten miksi heillä ei ole matkustusasiakirjoja? Joko niitä ei ole ollut, salakuljettajat ovat voineet kerätä ne pois tai sitten ne on hävitetty matkalla. Jostakin kummallisesta syystä useimmilta on hävinnyt matkustusasiakirjat, mutta ei älypuhelimet. Eli asiakirjat on hävitetty tahallaan jälkien häivyttämiseksi. Siinä on jo peruste ihmetellä heidän asioitaan. Jos tietäisivät, että matkustusasiakirjojen puuttuminen johtaa suuriin ongelmiin hylkäävän päätöksen saadessaan, niitä ei hukattaisi tai ei lähdettäisi matkaan ilman niitä.

Sitten miksi matkustusasiakirjoja hävitetään? Kun on seurannut, mitä on paljastunut Turun marokkolaisen murhaajan ja kaveriensa osalta, kertomus on kauhea. Rikollisia, jotka ovat rötöstelleet jo kotimaassaan ja siksi haluavat häivyttää jäljet. Siis asiakirjojen puuttuminen on seurausta rikollisen menneisyyden häivyttämisestä. Ovat esiintyneet eri EU-maissa väärillä henkilöllisyyksillä ja rötöstelleet käytännössä kaikkialla. Samanlainen oli mm. Anis Amri, joka ajoi rekan väkijoukkoon Berliinissä.

Heidänkö suojelemisensa on etusijalla suomalaisten turvallisuuden kustannuksella? Heitäkö ei saa ottaa kiinni ja pitää valvottuna? Heidän oikeutensa piilotella syrjäyttää suomalaisten turvallisuuden, jonka pitäisi olla valtion ykkösprioriteetteja? Turun tapaukseen liittyvässä terrorismissa samoin kuin Berliin rekkaiskussa kysymys oli marokkolaisista rikollisista. Ymmärrän hyvin, että he eivät halua palata maahansa, jossa sattaa olla edessä jopa vastaaminen tehdyistä rikoksista. Mutta miksi meidän pitää auttaa kyseisiä rikollisia piileskelemään - suomalaisten kustannuksella ja suomalaisten turvallisuuden kustannuksella?  Sekö on sitä ihmisarvoisuutta Mykkäsen ja Vanhasen melestä?

Kokoomuksen ja keskustan ideologinen rappio tuli masentavan hyvin esiin kyseisten herrojen linjattoman luikertelun myötä.

Olli Pusa ke 23.08. 23:37

Kommentit: 6

Ripe to 24.08.2017 00:35 3

Olen samaa mieltä. Ei päästy asiassa pintaa syvemmälle. Jäätiin jankuttamaan jostain ”saaresta” tai ”vankilasta”. Jälkensä häivyttäneiden rikollisten ihmisarvosta pidetään kyllä älämölöä, mutta samanaikaisesti suomalaisten ihmisoikeuksilla ja turvallisuudella ei ole mitään arvoa. Tuo ”luikertelu” on tässä yhteydessä hyvin osuva sana.

Juha Kivelä to 24.08.2017 08:26 0

Minä myös, samaa mieltä olen kuin erinomaisessa kannanotossaan Olli Pusa.

Kertoo kylmää kieltä kokoomuksen ja keskustan arvomaailmasta, jossa rikolliset (jopa laittomasti Suomeen tunkeutuneet laittomasti maassa olevat henkilöt) asetetaan Kantasuomalaisia ja Suomen Kansalaisuuden omaavia nähden etusijalle!?

Ilmeisen selväksi on tullut tosiasia, että valitettavasti kokoomuksen ja keskustan kansan(?)edustajat eivät ole edustamassa Suomen Eduskunnassa Kantasuomalaisia, eivätkä Suomen Kansalaisia, sillä lakia säätävinä kansan(?)edustajina he eivät edes tunne tähänkään mennessä kirjoitettua lakia!?

Suomen perustuslaki(kin) jo sanoo toisen (2.) luvun 9§ Liikkumisvapaus seuraavasti, "Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa".

Siis laillisesti maassa oleskeleva, ei laittomasti maassa oleskeleva! Mutta kuten kokoomuksen ja keskustan kansan(?)edustajat myönsivät, on heidän(kin) tahtotilansa ja arvomaailmansa niin pahasti vinksallaan, että he(kin) pyrkivät tekemään kaikkensa, jotta laittomasti maassa olevista saadaan tavalla tai toisella leivottua maassa laillisesti olevia!

Ainoastaan perussuomalaisten edustaja Jussi Halla-aho puhui eilisillan, keskiviikko 23.8.2017, A-studiossa järkeviä, kaikkien muiden puolueiden edustajat olivat omaksuneet jo täydellisen muunnellun totuuden tai suoranaisen valehtelun jalon taidon, taqiyyan!

Edellä olevasta käykin täysin selväksi, ketkä ovat näiden kansan(?)edustajien "esimiehiä" sen tosiasian sijaan, että heidän esimiehinään ei voi olla ketään muita kuin laillisia Suomen Kansalaisia! - Joten edellisen ymmärtääkseen on ymmärrettävä, että nämä maanpetturit pyrkivät leipomaan kaikista mahdollisista laittomasti maassa olevia laillisia maassa olevia täysin pimeiden tarkoitusperien vuoksi!

Kokoomus on ryvettynyt jo niin pahasti aiemmin, kun meni asettamaan Helsingin pormestariksi jäsenensä - väkivaltarikollisen - Jan Vapaavuoren (kok), että sen jälkeen kaikki

Juha Kivelä to 24.08.2017 08:26 0

muu kriminaali(suus) onkin helppo toteuttaa tuosta vaan..

Juha. to 24.08.2017 08:31 0

Kaikki muut paitsi "ihmisvastainen" Jussi Halla-aho olivat karanneet sairaalasta kesken kaiken aivojen vaihtoleikkauksen ennen kuin stuntti edes ehdittiin laittamaan paikoilleen. Niinpä he saivat kokea "kultaisen" hetken elämässään ja näinpä he kuuluvat niiden onnellisten joukkoon, jotka ovat syntyneet kultainen neste päässään.

Juha Kivelä to 24.08.2017 08:47 0

Suomen Tasavallan "presidentillä" Sauli Niinistöllä (kok) on tänään oiva tilaisuus sopia Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan kanssa siitä, että Ruotsi ottaa takaisin KAIKKI laittomasti Ruotsista Suomeen tulleet "turvapaikanhakijat" yms. ihan millä nimikkeellä heitä nyt milloinkin satutaan kutsumaan!

Mikäli Ruotsi ei ole valmis tähän operaatioon ja sopimukseen, kertoo jo se, että suullinen sopimus, joka Sauli Niinistöllä (kok) on edelleen ollut voimassa Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan kanssa, pitää paikkansa, ja Kantasuomalaiset saavat varautua uusiin hyökyaaltoihin "pakolois-" tai millä nimikkeellä sitä milloinkin kutsutaan aalloksi.

Äänestäjien tulee olla nyt erittäin tarkkana siitä, ketä missäkin vaaleissa Suomessa äänestää!

Suomen Tasavallan nykyinen "presidentti" Sauli Niinistö (kok) on niin pahasti epäonnistunut tehtävässään - sen lisäksi, että on toiminut MAANPETTURINA jo vuosikymmeniä - että hänen itsensä kuuluisi ymmärtää erota tehtävästään!

Valtakunnanoikeus ei näillä näkymin ole ottamassa Sauli Niinistöä (kok) käsittelyyn hänen MAANPETOKSELLISISTA toimistaan siitä yksinkertaisesta syystä, että KOKOOMUS on miehityttänyt Valtakunnanoikeuden omilla hyvä veli -kerhon jäsenillään!

Asiat kuitenkin jopa Suomessa muuttuvat aikanaan ja oikeus(kin) nousee jälleen arvoonsa!

Hannele Korpela to 24.08.2017 12:05 2

On pelottavaa ajatella, että tässä sekametelisopassa meidän päättäjämme ovat tyhmiä, kuin vasemman jalan saapas. Ehkä jopa se sukka siellä saappaassa. Vai ymmärtävätkö he selkeästi artikuloidun viestin tarkoituksellisesti väärin? Jos jälkimmäinen, niin eivätkö he juuri ole se taho, joka ajaa vastakkainasettelua ja jopa kiihottaa kansanryhmää vastaan? Toisaalta tajuan, että on varmasti katkera kalkki nieltäväksi, että se mistä haittamaahanmuuttokriittiset ovat vuosia puhuneet ja varoitelleet, onkin viranomaisten tahdosta huolimatta täysin paikkansapitävää argumentointia. Jäljellä on enää säälittävät yritykset vedota ihmisarvoon, ihmisoikeuksiin jne. Meillä on vankiloissa rikoksen suorittaneita henkilöitä, eivät he saa vapaasti lampsia yhteisön keskuudessa, he ovat lukkojen takana. Kukaan ei kyseenalaista heidän ihmisarvoaan tai ihmisoikeuksiaan. Miksi siis laittomasti maassa olevien kuuluisi näihin vedoten saada kulka vapaasti keskuudessamme ja näin olla potentiaalinen uhka kansalaisten hengelle ja terveydelle?Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Sauli Niinistö ja euro

to 11.01. 22:21

Onko ilmastonmuutos huijausta?

la 30.12. 12:48

Neulan etsiminen heinäsuovasta

ke 20.12. 20:39

Helsingin Sanomat ja MV-lehti fuusioitumassa?

ma 18.12. 19:17

EU Suomen turvallisuusuhkana

pe 15.12. 21:30

Helsingin Sanomat valemediana

su 03.12. 14:21

Vantaalaista menoa

to 23.11. 14:48

Sote-agentti havainnoi

la 18.11. 09:11

Follow the money

to 02.11. 11:28

Itsepetoksen hurmos

ti 24.10. 19:10

blogit

Vieraskynä

Gazan rintamalta kuuluu kyllä jotakin

to 04.01.2018 16:15

Juha Ahvio

Mistä on kysymys Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelussa?

ti 09.01.2018 17:58

Professorin Ajatuksia

Albaanit kusettivat suomalaisnaista ja veronmaksajaa

ti 16.01.2018 15:12

Jukka Hankamäki

Niinistön mehut

ti 16.01.2018 15:17

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Toimintakyvytön hallitus on uhka turvallisuudelle

su 17.12.2017 10:38

Henry Laasanen

Feminististä ei ole miesliikkeen johtoon

pe 05.01.2018 08:15

Arto Luukkanen

Tänään Ylessä: matelevaisuuden huippu?

ma 15.01.2018 16:49

Mika Niikko

Leivänmurut oli liikaa - vastine HS uutiseen

ma 25.12.2017 11:38

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Vuosi 2017 ja terroriunohdusteollisuuden nousu

la 30.12.2017 11:36

Heikki Porkka

Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa

ma 15.01.2018 19:37

Olli Pusa

Sauli Niinistö ja euro

to 11.01.2018 22:21

Alan Salehzadeh

Ääri-islamisteissa on myös naisia, ja he pystyvät miehiä tehokkaammin radikalisoimaan lapsia

ke 03.01.2018 19:52

Janne Suuronen

Sauli Niinistö uudenvuodenpuhe ja ilmastonmuutos

ma 01.01.2018 17:10

Reijo Tossavainen

Huhtasaari halutaan vaieta "kuoliaaksi". Koska persu.

ti 16.01.2018 11:00

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Goodthinkin peruskysymyksiä

ti 16.01.2018 15:19

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49