Blogi: Arto Luukkanen, to 10.08.2017 12:04

Suomalainen lapsikato ja "pahanilmanlinnut"

Suomen syntyvyys on hälyttävässä laskussa (https://yle.fi/uutiset/3-9707111). Perheet ja äidit eivät halua lapsia. Pienelle kansakunnalle kyse on perusteita järisyttävästä ilmiöstä.

Onko niin, että kantasuomalaiset eivät enää usko isänmaansa tulevaisuuteen vai onko kyseessä vain taloudellisen laman aiheuttama epätoivo?

Onko tosiaan niin, että suomalaiset eivät enää usko elämän olevan vaihtoehto ja pitävät onnellisimpina ”syntymättömiä”?

Ongelma on monimutkainen ja sen ymmärtäminen vaatii pohdintaa.

Etelä-Amerikan intiaanien surkea kohtalo

Mielenkiintoiseksi tämä ilmiön tekee se, että ulkoisesti Suomi ei näytä elävän sellaista kriisiä, johon tämä syntyvyyden lasku yleensä liittyy. Historiassa vapaaehtoista syntyvyyden säännöstelyä on harjoitettu kriisiyhteiskunnissa, joissa on koettu dramaattisia järkytyksiä tai vaikkapa kansanmurhia.

Esimerkiksi espanjalaisten konkistadorien tultua uuteen maailmaan paikallisen väestön määrä laski sotien, murhien, tautien ja orjuuttamisen takia. Espanjalaiset conquistadorit pakottivat selviytyneet intiaanit orjatyöhön kaivamaan heille kultaa tai viljelemään plantaaseja (encomienda-järjestelmä).

Espanjalaisten epäinhimillinen hallinto tuhosi 50 vuodessa alkuperäisväestön Kuubasta. Kansanmurha oli tietoista ja tiedostamatonta: valloitusta edisti se, että espanjalaiset murskasivat alueillaan yhteiskunnan eliitin ja sen sivistyneistön (papisto) sekä hävittävät sen kirjallisen perinnön. Esimerkiksi Jukatanin alueen piista Diego de Landa Calderón poltatti järjestelmällisesti paikallisten maya-intiaanien kirjoja.  

Espanjalaisten petomaisuuksien seurauksena intiaanit tekivät kollektiivisia itsemurhia tai sen jälkeen kun kuulivat papeilta, että he näkisivät orjuuttajat ”toisessa maailmassa” pidättäytyivät sukupuoliyhteydestä.

Ajatus siitä, että he ja heidän lapsensa näkisivät nämä hirviöt uudelleen, oli sietämätön.

Intiaanit rakastivat niin paljon syntymättömiä lapsiaan että eivät halunneet heidän syntyvän silloiseen maanpäällisen helvettiin.

Kokonaisen kulttuurin tuhoamisen helppous johtui myös siitä, että espanjalaiset saivat puolelleen myötäjuoksijoita ja yhteistoimintamiehiä. Pahamaineisin näistä lienee espanjalaisten valloittajien johtajan Hernán Cortés’in kumppanina toiminut intiaani-nainen - Dona Marina (La Malinche). Hän toimi Cortezin oppaana, tulkkina ja vuodekumppanina, eikä asteekkien tuhoaminen olisi ollut mahdollista ilman hänen vaikutustaan.

Meksikolaisessa kulttuurissa sana malinchismo merkitseekin petturia, joka myy oman kulttuurinsa ja vaihtaa sen vieraaseen. Meksikolaiset historiankirjoittajat ovatkin aprikoineet sitä, olisiko ollut parempi, että Dona Marina ei olisi syntynyt – että hän oli asteekkien kulttuurin tuhoamiseksi syntynyt pahanilmanlintu.

Miten sitten suomalaisten syntyvyyskriisiä voidaan oikein selittää? Onko meillä käynnissä samantyyppinen kansallinen ja kulttuurinen kriisi, joka jäytää yhteiskuntaamme? Onko meillä käynnissä jonkinlainen valloitus - ”conquista”, jossa suomalaisia orjuutetaan ja jossa yhteistoimintamiehet ja naiset puuhastelevat kantaväestöä vastaan. Asia jää tietenkin pohdittavaksi.

Kuka on meidän oma ”Dona Marinamme”?

Ahneuden orgiat

Tästä pohdinnasta onkin hyvä siirtyä viimeiseen poliittiseen skandaaliimme nimittäin Valtion Rautateiden teurastussuunnitelmaan.

Suomalainen mahtinainen – Anne Berner - joka sai Suomen kansalaisuuden juuri ennen viime vaaleja ja joka nostettiin Juha Sipilän määräyksestä ministeriksi, on ilmoittanut armollisesti haluavansa ”eriyttää” VR:n kolmeksi yhtiöksi voidakseen myydä (ts. luovuttaa) ne yksityisille omistajille.

Berner ei ole oppinut mitään maanteiden yksityistämisilveilystä vaan jatkaa samalla linjalla. Valtion omaisuutta on vain saatava siirrettyä yksityisten haltuun – hinnalla millä hyvällä!

Juridisesti ja moraalisesti kysymys ei ole yksityistämisestä vaan yhteisen omaisuuden kohvoijaamisesta sijoittajille. Tässä Berner aikoo ilmeisesti tehdä saman kuin Venäjällä tehtiin 1990-luvulla yksityistämisessä. Silloinhan uudet omistajat – oligarkit - saivat pilkkahinnalla ryövättyä yhteistä omaisuutta – energiayhtiöitä haltuunsa. Valtio sai maksuksi ”pähkinöitä” eikä näiden yhtiöiden toiminta mitenkään parantunut vaan päinvastoin. Uudet oligarkit puristivat niistä kaiken mahdollisen itselleen. Nyt kun näitä Putinin aikana siirretty ns. valtiollisille oligarkeille eivät asiat ovat siitä muuttuneet. Päinvastoin – sama meno jatkuu.

Kuten olen jo aikaisemin huomauttanut meikäläisessä hallintarekisteri-asiassa, laiton omaisuuden siirtäminen ja omaistamisen epäselvyydet ovat eräs Venäjän korruption ja rikollisuuden perussyistä. Haluammeko korruptiota myös tänne?

Vielä kerran: Bernerin himoitsema omaisuuden siirto on toimenpiteenä laiton, kapitalistista tervettä kilpailua vääristävä ja ennen kaikkea kansalaisten moraalista ydintä jäytävä toimienpide. Se nakertaa sitä kuin rotta. Ei siitä synny uutta tervettä kilpailua vaan uudenlaisia riistomonopoleja.

Mikä selittää kaiken?

Kuten edellä mainitsin, suomalaisten syntyvyyden laskun selittäminen vaati pohdintaa.

Aprikoin vahvasti, että eräs tärkeä syy toivottomuuden ja pessimismin leviämiseen on se, että ihmiset ovat menettäneet toivonsa tulevaisuudesta.

Kansalaiset saavat koko ajan kylmiä suihkuja niskaansa samalla kun valtakunnan johdossa ahneus ja omanvoitonpyynti päsmäröivät.

On hyvinkin mahdollista, että kansalaiset tuntevat elävänsä valloitetussa maassa.

Arto Luukkanen to 10.08. 12:04

Kommentit: 5

Juha. to 10.08.2017 16:52 0

"Esimerkiksi espanjalaisten konkistadorien tultua uuteen maailmaan paikallisen väestön määrä laski sotien, murhien, tautien ja orjuuttamisen takia. " Tähän voisin heittää kulkutaudin nimeltä kulttuurimarxismi, jonka syntypaikka on Frankfurtin koulukunnan kaksi professoria 1970-luvulla. Tämä vasemmistolais *juutalainen aate on riehunut Yhdysvaltain yliopistomaailmassa jo 1960-luvulta saakka mädättäen kristilliset ja sen etiikkaan perustuvat arvot valkoisen rodun keskuudessa toisaalta yliopistoissa itsensä vihaamiseen aivopestyjen opiskelijoiden ja populaarikulttuurin ja Hollywoodin moraalisen rappion ylistystysvirsien sekä TV maailman aikaansaamana. Tämä kaikki on johtanut yksilökeskeisyyden palvomiseen, sinkkuuteen, vapaiden seksisuhteiden karuselliin, jossa kyllä piip, mutta ei suinkaan lapsen hankinta mielessä. Lisäksi huumeiden käyttöä tuon aatesuunnan taholta ihannoidaan, perhearvojen romuttamista ja perhekeskeidyyden purkamista miehen ja naisen välisenä suhteena, puhumattakaan vanhempien kunnioittamisen ja arvostuksen romuttamisena korostaen sitä, että he kalkkiksina eivät tiedä maailmasta mitään ja heidän käsityksensä ovat dinosaurus -luokkaa vanhakantaisuudessaan moraalia ja terveitä elämänarvoja korostavina. Ja mikä kaikista pahinta. Heidän höpinänsä Jumalasta ja synnin käsitteestä on vastenmielisintä aineistoa mitä kaikkitietävä ihminen voi kuulla kaikessa omassa täydellisyydessään. Homo- ja lesbosuhteita pidetään hienompana ja henkisesti parempina kuin heterosuhteita. Lasten päät sekoitetaan päiväkodista saakka sukupuolettomuuteen ja transseksuaalisuuden ihannointiin häivyttäen kaiken sen minkä on Jumala säätänyt. Nyt tämä kaikki onkin väärää "tietoa" kuten isänmaallisuus, kansallisvaltio, yhdenvertaisuus rikoslain edessä rodusta riippumatta. Kaiken kukkuraksi valkoisia lastenhankitaiässä olevia ihmisiä kehoittavat feminstit olemaan lisääntymättä, koska se vähentää valkoisen rodun ylivaltaa ja sortoa maaimassa??? Niinpä. Anne Berner EI ole SUOMALAINEN

Juha. to 10.08.2017 16:53 1

, vaan Bilderbergiläinen juutalaisen etnisen taustan omaava ryöstöviljelijä liikemaailmassa tehden liikesopimuksia (Lastensairaala), joita Pääministeri Juha Sipilä (Kesk.) vihreänä kadehtii. Anne Bernerin voi rinnastaa toiseen Suomen syöjään kommunistiin Terijoen hallituksen pääministeriin Otto Wille Kuusiseen (1881-1964).

M to 10.08.2017 21:39 2

Rohkenen olla eri mieltä.Kyse ei ole rahasta,tai ainakaan vain rahasta,kyse ei myöskään ole toivottomuudesta tai tulevaisuuden uskon puutteesta. Perustelen väitettäni sillä että tässä maassa on ollut menneisyydessä suurta puutetta ja kurjuutta ja silti silloin oli liki jokaisessa perheessä kymmenen lasta.Eikää se köyhyys ja kurjuus afrikkalaistenkaan lastentekoa tunnu hillitsevän.

Kyse on hedonistisesta,lyhytnäköisestä elämäntavasta.Kyse on nuoruuden väkinäisestä jatkamisesta ainakin nelikymppiseksi asti,kyvyttömyydestä ja haluttomuudesta kasvaa aikuiseksi.

Perhe ja suku ovat myös instituutioina menettäneet merkityksensä. Mua ei ihmetytä yhtään että ihmiset eivät hommaa lapsia,kun meille miehille ja naisille (ja erityisesti naisille) on jo vuosikymmeniä valehdeltu median,opettajien ja politiikkojen toimesta että meidän ei tarvitse perustaa perhettä tai kantaa vastuuta omista ikääntyvistä sukulaisistamme,että kannattaa vain opiskella ja pitää hauskaa,Suuri,jalo ja loputtomasti rahaa omaava valtio huolehtii kyllä kaikesta ja kaikista (ironiaa).

Kyse on arvoista. Meille on vuosikaudet tuputettu vaarallisia ja vahingollisia arvoja,mutta nyt kun niiden hedelmät alkavat näkyä halyttävän alhaisissa syntyvyysluvuissa (ja muutamissa muissa ikävissä tilastoissa) niin kaikki ovat aivan äimänkäkenä että mistä tämä kehitys johtuu?

Omat Aivot to 10.08.2017 23:04 1

Edellä on lueteltu monia asioita, jotka hillitsevät lasten hankintaa. Kunkin niistä painoarvo vaihtelee henkilön mukaan ja kaikki ne summautuvat isoksi masentavaksi pilveksi päällemme.

Suomalaisia on moitittu menneinä vuosikymmeninä huonosta itsetunnosta. Pidettiin huonona, että ajattelemme liian herkästi, mitä muut kansat meistä ajattelevat. Viime aikoina ääni on muuttunut kellossa. Nyt meitä halutaan masentaa sanomalla, että me emme ole mitään tai että meitä ei ole edes olemassakaan. Tai että olemme syyllisiä maailmanlaajuiseen saatumiseen ja kehitysmaiden kurjuuteen. Olemme kuulemma geneettisesti ala-arvoisia impivaaralaisia. Jos emme ota avosylin vastaan "konkistadoreja", olemme valkoista roskaväkeä. Ihmisten ilmapuntari laskee. Vähintäänkin alitajunnassaan he laskevat, että omia lapsia ei haluta haukuttavaksi ja aivopestäviksi, eikä uusien maahan tunkeutuvien konkistadorien orjiksi, elättäjiksi ja väkivallan kohteeksi. Varsinkaan, kun meille ei ole annettu lupaa puolustautua edes sanallisesti.

Winston Smith pe 11.08.2017 09:18 1

Martin Fordin palkittu kirja (2015) analysoi tilastoin nuorten asemaa ja elintason rajua laskua USA:n ja UK:n näkökulmasta. Mutta tilanne on sama Suomessa. Kun "valmistuin" sukupolvi sitten kuukausipalkalla sai enemmän kuin yhden neliön hyvää asuntoa. Oli helppo päästä käsiksi hyvään asuntoon. Nykynuoret saavat puoli neliötä jos sitäkään. Helsingissä ajelehtii kymmeniä tuhansia nuoria joilla ei ole toivoa saada omatoimisesti säällistä perheasuntoa. Asumistukeen menee jo pari miljardia ja käyrä sojottaa ylöspäin. Asiaan ei kiinnitetä huomiota koska johtavien puolueiden sidosryhmät tekevät suurvoittoja asuntokurjuudella ts. kyseessä rakenteellinen korruptio. Perheen perustamisen ja lisääntymisen vuodet valuvat nopeasti ohi ja tuloksena on juureton ja katkeroituva sukupolvi jonka eläkkeillekään ei ole maksajaa. Tämä on poliittista dynamiittia mutta sytytyslanka on pitkä. Lapsivastaisuuden yksi ilmenemismuoto on myös Marxilta ja Engelsiltä peräisin oleva autoilun vastustus.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Niinistö jänistää ja tekee "putinit"?

pe 22.09. 08:23

Se syksy kun Suomi muuttui...

su 17.09. 10:19

Lietsooko Aalto väkivaltaa "omaa harkintaa käyttäen"?

la 09.09. 11:28

Juha hyvä - rehellisyys ei ole vihapuhetta

to 07.09. 08:10

Sipilän hallitus epäonnistunut kansanvaltuuskunta?

ma 04.09. 23:14

Kansanradio: en kuuntele sinua

la 02.09. 11:36

Saneliko Saksa Suomelle pakolaiskiintiöt vuonna 2015?

ma 28.08. 09:04

Sananvapauden hinta Uudessa Suomessa

la 26.08. 23:49

Viranomaisten terroripeli ja ihmisralli jatkuu

la 26.08. 22:32

Suomi rikollisten "loppusijoitus-paikkana" - Turkugate jatkuu...

ke 23.08. 21:02

blogit

Vieraskynä

Turku ja Suomi. Lintukoto joka romahti.

to 21.09.2017 19:57

Juha Ahvio

Ylen mielenkiintoinen Me kannatamme Trumpia! -radiokeskustelu

pe 08.09.2017 13:47

Professorin Ajatuksia

Antoiko Yle tahallaan väärän vaikutelman?

la 23.09.2017 10:35

Jukka Hankamäki

Eduskunta tilaa maahanmuutosta hyvän tarinan

pe 22.09.2017 09:50

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

la 23.09.2017 10:41

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Lähi-idän ja Afrikan väestö ohittaa venäjänkielisten määrän pian Helsingissä ja Espoossa

ti 19.09.2017 00:54

Piia Kattelus

Hallituksen vastuu laittomassa maahantulossa

ke 13.09.2017 11:50

Henry Laasanen

Demarit tukkanuottasilla: feministit vs. sovinistit

la 02.09.2017 10:37

Arto Luukkanen

Niinistö jänistää ja tekee "putinit"?

pe 22.09.2017 08:23

Mika Niikko

YK - Yllä kritiikin

ke 13.09.2017 15:58

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

50 000 tulotonta ruokakuntaa - keitä he ovat? - tietämiseen ei muuten tarvita rakettitiedettä

ma 11.09.2017 19:06

Heikki Porkka

Turvapaikanhakija sai kymmenen vuoden tuomion Virossa

pe 22.09.2017 23:26

Olli Pusa

Kuka on suvakki?

ma 18.09.2017 04:24

Alan Salehzadeh

Iran pyrkii hiljentämään myös ulkoiranilaisia toimittajia ja kriitikkoja

ma 11.09.2017 18:52

Janne Suuronen

Ylikomisario Taponen on aivan oikeassa

ti 12.09.2017 13:39

Reijo Tossavainen

Hallituksen arvoton arvopohja

pe 22.09.2017 21:14

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

ke 23.08.2017 09:27

Pauli Vahtera

Vaalimuistoja

ma 17.07.2017 11:31

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

la 23.09.2017 10:38

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09.2017 14:02