Blogi: Olli Pusa, ma 22.05.2017 10:54

Uutta turvapaikanhakija -aaltoa valmistellaan?

Sisäministeri Paula Riskikko antoi haastattelun Maaseudun Tulevaisuus lehdelle. Siinä hän varoitti, että pakolaistilanne Euroopassa ei ole ohi. Vuonna 2015 Eurooppa oli sekaisin, kun valtavat joukot tulijoita marssivat Euroopan halki siihen maahan, jonne ihmissalakuljettajat olivat myyneet heille liput.

Risikko väittää tilanteen Suomessa olevan ohi, mutta väite ei varmaankaan pidä täysin paikkaansa. Toki nykyään ei vuosittain tule maahan yli 30.000 turvapaikanhakijaa vuodessa, mutta yli 5000 tuhatta on varsin realistinen arvio. Siihen suhteutettuna sen, kun hallituspuolueet ovat riitelevinään turvapaikkakiintiöiden nostamisesta muutamalla sadalla, voi nähdä kansalaisten harhauttamisyrityksenä.

Pääasialliset reitit Eurooppaan ovat kulkeneet Turkin / Kreikan ja Italian kautta. Turkki on kiristänyt Eurooppaa lähettämällä turvapaikanhakijoita Kreikan kautta. Nyt asiasta on tehty jonkinlainen ”sopimus”, jonka pohjalta Eurooppa maksaa suuret summat kiristystä harjoittavalle Turkille. Sopimus ei suinkaan lopeta kansainvaellusta Turkista. Sitä eivät selvästikään eurooppalaiset päättäjät halua, vaikka tulijat eivät juuri työllisty, elävät pääasiassa sosiaaliturvalla, luovat paljon rikollisuutta ja helpottavat terroristien toimintaa Euroopassa. Heidät poimitaan Turkin leireiltä. Siis selvästi joku määrää ottamaan Eurooppaan paljon tulijoita.

Toinen pääasiallinen tuloreitti on Italia. Sinne tulijat tuodaan laivoilla. Salakuljettajat jättävät ”asiakkaansa” kumilautoissa Libyan rannikolle ja sieltä ne hakee joko pelastusjärjestöjen alukset tai EU:n alukset. Italian viranomaisten mukaan pelastusjärjestöt toimivat suoraan yhteistoiminnassa ihmissalakuljettajien kanssa. EU:n (ja Suomen) alukset toimivat myös ihmissalakuljettajien logistisen ketjun osana ja kummallisesti EU:n ja Suomen päättäjät asian hyväksyvät.

Italiassa salakuljetetut sijoitetaan vastaanottokeskuksiin, joista merkittävä osa on paljastunut mafian ylläpitämiksi. Niiden avulla mafia lypsää avustusrahaa ja käyttää niitä myös rahanpesussa. Tuon joukon jumittuminen Italiaan on mafialle ongelmallista. Kun tulijoiden määrä Italiassa kasvaa, kasvavat erilaiset kielteiset lieveilmiöt ja poliittinen paine. Siksi mafialle ja Italialle olisi tärkeää saada tulijat jaettua eteenpäin EU:ssa, jolloin voitaisiin tuoda enemmän uusia tulijoita ja bisnes kukoistaisi.

Sisäministeri Paula Riskikon lausunto Maaseudun Tulevaisuudessa osuu juuri tähän asiaan. Pitää keksiä keinot, joilla kaikki maat saadaan ottamaan vastaan noita tulijoita. Esimerkiksi useat Itä-Euroopan maat ovat kieltäytyneet ottamasta tulijoita vastaan. Rajoilla on muureja ja vartiointia, joten marssimalla ei tuota väkeä saada helpolla EU:n alueelle, vaikka EU:n johtajat sitä haluavat. Siis pitää siirtyä kuljetuksissa rajamuodollisuudet ohittaviin viranomaiskuljetuksiin.

Risikon paljastama tavoite kertoo kyllä muutakin. Yhä enemmän käy ilmi, kuinka ihmissalakuljetus Välimeren yli on mafian ja muiden rikollisten bisnestä, jota EU:n viranomaiset auttavat. Paine siihen, että tuollainen avoin toiminta pitää lopettaa, kasvaa koko ajan. Silloin joudutaan miettimään, miten nuo EU:n (ja Suomen) johdon haluamat tulijat saadaan Eurooppaan?

Ratkaisu varmaankin tulee olemaan se, että EU perustaa Afrikan rannikolle suuria vastaanottokeskuksia, joista tulijoita toimitetaan Eurooppaan. Puheet siitä, että kyseessä on turvapaikanhakijat, on jo nyt varsin pilkallisen kommentoinnin kohde. Vain pieni osa tulijoista todellisuudessa on turvapaikan tarpeessa ja heistäkin suuri osa ilmeisesti siksi, että he pakoilevat aikaisempia rikoksiaan. Luvassa on siis muutos politiikkaan. Siitäkin löytyy Riskikon puheesta viitteet. Hän puhuu, että Pohjois-Afrikasta alkaa tulla kriisi- ja ilmastopakolaisia. Siis ei enää edes teeskennellä kyseessä olevan perinteisten pakolaisten. Toki mitään ongelmiahan tällä ei oikeasti ratkaista, koska valtava väestönkasvu ja surkea korruptoitunut hallinto takaavat, että ongelmat Afrikassa jatkuvat loputtomiin.

Herää vain kysymys, miksi Eurooppa noita haluaa? He eivät Euroopan taloutta tule parantamaan, mutta kyllä heikentämään turvallisuustilannetta. Olen aikaisemmin arvellut, että taustalla on Euroopan yritysjohtajien ryhmän (ERT) linjaus, että Euroopan maiden kansallisia identiteettejä yritetään hävittää suurten väestönsiirtojen avulla EU:n liittovaltion tieltä. Kyseisen elimen tavoitteita voisi parhaiten selittää sen toiminnassa noiden linjausten teon aikaan ilmeisestikin olleet suomalaiset yritysjohtajat Antti Herlin ja Jorma Ollila. Toistaiseksi eivät ole asiasta sanoneet mitään.

Jotta kokoomuslaiset ministerit tuollaiseen kiistatta Suomen etujen vastaiseen politiikkaan lähtevät, sen käskytyksen pitää tulla korkealta elinkeinoelämän suunnalta. Silloin kokoomuksen ministerit ajavat mitä tahansa. Kuinka moni vielä muistaa, kun kokoomuksen nimi oli ”Kansallinen kokoomus”?

Olli Pusa ma 22.05. 10:54

Kommentit: 3

Winston Smith ma 22.05.2017 14:52 1

Katselin hiukan tilastoja. Karkeasti: Afrikasta löytyy isoja maita joiden väkiluku on kymmenkertaistunut 1900-luvun alusta. Ja isoja kaupunkeja joiden väkiluku on satakertaistunut. Sama kehitys jatkuu. Suomeen ja Helsinkiin nykyhetki skaalattuna: 30 miljoonaa suomalaista ja 10 miljoonaa helsinkiläistä. EI tarvi mielikuvitusta siihen minkälainen bisnes tämä olisi: kerrostaloja, hissejä, tunneleita, siltoja, ostoskeskuksia ... Tokihan meillä olisi sotaa, nälkää, kurjuutta ja köyhyyttä mutta so what koska eliitti olisi upporikastunut. Päästötkin voidaan unohtaa. Suomen talouseliitti Haavisto, Herlin ja Horn ajoi aikanaan Ahti Karjalaista presidentiksi samasta syystä: Neuvostoliitossa odottivat isot työmaat.

Olli Pusa ma 22.05.2017 15:16 1

Ennusteiden mukaan Afrikan väkiluku nousee nykyisestä miljardista 3-4 miljardiin vuosisadan loppuun mennessä. Sitä ei voi hallita minkäänlaisella muuttoliikkeellä.

Lännen toiminta on lähinnä kehitysapua, josta suuri osa päätyy korruption kautta alueiden hallitsijoille. Humanitaarisesti pidetään huolta mahdollisimman pienestä kuolevuudesta, jolloin tulevaisuudessa yhä suurempi väestö on kärsimässä kurjuudesta.

Minkäänlaisesta toivoa herättävästä kehityksestä ei ole puhettakaan. Kaikki kehitys hukkuu valtavaan väestönkasvuun. Väestönkasvu on rajoitettavissa, sen kertoo Kiinan esimerkki.

Juha. ma 22.05.2017 16:29 1

Antti Herlin ja Jorma Ollila. Toistaiseksi eivät ole asiasta sanoneet mitään. He ovat globalisteja ja Bilderberg -ryhmään kuuluvia suomalaisa, kuten poliitikkomme hallitusta myöten aina Martti Ahtisaareen. Kokoomuslaiset ovat hyljänneet "Kodin, isänmaan ja uskonnon" v. 1987 hallitukseen päästessään. Kokoomuslaiset ovat talousliberalisteja ja "thatcherläisiä" yltiö kapitalisteja, joiden mielestä on lähtökohtaisesti paha asia, että valtio omistaa jotain yritystoimintaa. Niinpä kokoomuslaiset ministerit ovan myyneet Suomen kansallisuus-omaisuutta kenkki-hintaan ylikansallisille veroparatiisiyhtiöille. Viimeisimpinä Suomen ruonkosähköverkko Carunalle, puhumattakaan kaivostoiminnan luovuttaminen vastiikettomasti ulkomaisille kaivosyhtiöille. Näistä "kaupoista" on hyvin todennäköisesti saatu ns. "välirahaa" tai suoria lahjuksia. Seuraavana liipaimisella on Suomen metsät ja pohjavesi luonnonvaroista, sen esteenä ei ole enää kuin Suomen kansa ellei sitten puliveivari Sipilän hallitus saa asioita suhmuroitua salassa yön tunteina eduskunnassa. Kepun Sveitsin juutalainen Anne Berner jo yritti yksityistää Suomen tieverkot, jotka ovat verovaroin rakennetut ja joskus mielenhäiriössä korjatut. Todennäköisesti seuraava märkä uni on VR:n kenkkääminen jollekin mafiaporukalle.

Mitä tulee matuinvaasioon. Seuraava heinäsirkkaparvi onkin sitten afrikkalaisia raakalaisia, joista meille tulee uusi elätettävien joukko. Jos nuo ylikansoitetut ja länsimaisilla avustus viljasäkeillä, joita lennätettiin kuin Berliinin saarron v. 1948 aikana minuutti aikataululla Herkules koneilla ilman, että miesten tarvisi laittaa tikkua ristiin ruuan hankkimiseksi. Suomen wanhakansa tunsi sanonnan: "Ei ole vaivatonta viljaa." Mutta sanonpa rasistisesti, että heilläpä sitä oli. Eräskin toimittaja kysyi afrikkalaiselta mieheltä, että mikäs nyt neuvoksi? Hän vastasi: "Kyllä Länsi auttaa!" Jos seuraava aalto olivat he mitä hyvänsä poislukien aasialaiset. Syön vanhan hattuni, jos he käyvät työn syrjään kiinniKommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Kansallinen kokoomus?

su 19.08. 14:53

Demokratia vaarassa

su 05.08. 11:59

Liike NYT

ke 01.08. 12:06

Kojamo - rahastus ja kusetus

ke 23.05. 16:40

Kommunistista oikeusteoriaa käytännössä

ti 08.05. 18:43

Euroopan suuri huijaus

ti 17.04. 09:59

Hurskastelevaa vihreää politiikkaa - kenen hyväksi?

ma 09.04. 09:50

Kuinka meitä huijataan?

ti 03.04. 10:51

Islamin vaara

pe 23.03. 15:03

Hysterian paluu

ke 21.03. 12:07

blogit

Vieraskynä

Puolustuksen puheenvuoro

ma 20.08.2018 22:44

Juha Ahvio

Kansalliskonservatiivinen Eurooppa nousee Unkarin ja Italian johdolla

la 18.08.2018 23:02

Professorin Ajatuksia

Ahneus ja kateus

ti 21.08.2018 22:25

Jukka Hankamäki

Luurangot taloustieteilijöiden kaapeissa

la 11.08.2018 22:34

Petteri Hiienkoski

Petri Jääskeläisen kirkollinen propagandatuutti

ke 22.08.2018 01:18

Tapio Holopainen

Tapparan mies

ma 13.08.2018 23:16

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Somalimies palasi maahansa ja kehottaa muitakin somaleja palaamaan

ke 15.08.2018 17:13

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mikä Tapio Puolimatkan kirjoituksessa raivostutti suvaitsevaiston?

to 09.08.2018 12:51

Arto Luukkanen

Jääskeläisen salaliittoteorioita kirkkokansan rahoilla

ti 21.08.2018 22:28

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Ett folk ett parti - Ruotsidemokraattien lopullinen kuolinisku demareille?

su 19.08.2018 10:30

Heikki Porkka

Turku - kylmien päättäjien kylä

pe 17.08.2018 22:20

Olli Pusa

Kansallinen kokoomus?

su 19.08.2018 14:53

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ylen valeet

ke 08.08.2018 19:45

Reijo Tossavainen

Pölhöpopulisti Stubb oli täysin pihalla

ti 21.08.2018 08:34

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Väärinajattelun kauhistus

ti 21.08.2018 22:26

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40