Tänään Ranska valitsee presidentin: nouseeko valtaan populisti Macron vai todellista muutosta tarjoava Le Pen?

Ranska on tänään tienristeyksessä. Edessä on kaksi hyvin erilaista ehdokasta ja tulevaisuutta.

Ulkomaat su 07.05.2017 10:47

Emmanuel Macron on globalisti, maailman eliitin ja valtamedian suosikki, Hollanden kopio ja hänen tavoitteenaan on jatkaa Ranskan oman kulttuurin ja kansallisuuden tuhoamista. Macron federalistina ajaa Eurooppalaista yhä tiukempaa liittovaltiokehitystä, johon kuuluisivat Euroopan unionin yhteinen budjetti ja puolustusvoimat.

Macronin puheet ja ilmeisen hätäisesti kuusi viikkoa ennen vaaleja laadittu vaaliohjelma ovat olleet alusta lähtien populistista tyhjää retoriikkaa, josta on puuttunut konkretia lähes täysin.

"Emmanuel Macron julkaisi ohjelmansa vain kuusi viikkoa ennen vaalin ensimmäistä kierrosta. Se vaikuttaa hätäisesti laaditulta, eikä hänen puheissaan ole konkretiaa vaan pelkkää hyminää 'eurooppalaisista arvoista'. Tähän viittaa pölinä 'sosiaalisen ja ekologisen liikkuvuuden' (mobilité sociale et écologique) vauhdittamisesta ja kymmenien miljardien lisäämisestä valtion 'ekologisiin transitioihin' (transition écologique), joiden tarkoitus on edistää 'planeettamme pelastamista'", analysoi filosofian tohtori Jukka Hankamäki.

Hankamäki jatkaa: "Hymypoika Macron on susi lampaan vaatteissa. Hän on EU-eliitin sisäpiiriläinen ajaessaan väitettyä ”yleiseurooppalaista” etua (eli Eurooppaan tunkeutuvien vieraiden kansakuntien ja kansainvälisen kapitalismin etua) ranskalaisten omia intressejä vastaan."

"Alkuvuodesta Macron julisti Le Figaron mukaan, että ”ranskalaista kulttuuria ei ole olemassa” ja että hän ”ei ole koskaan nähnyt” ranskalaista taidetta. Ranskalaiseen kulttuuriin kohdistuvan lyttäyksen jälkeen Le Monde puolestaan kirjoitti, että Macron tukee uusien moskeijoiden rakentamista Ranskaan samalla, kun viranomaiset ovat joutuneet sulkemaan niitä ennalta eliminoidakseen terroria", Hankamäki kirjoittaa.

Macron on ollut täysin välinpitämätön Ranskaa uhkaavaa islamilaista terrorismia kohtaan. Hän ei ole tunnustanut sitä ongelmaksi, vaan on todennut sen olevan vain osa nykyaikaa, johon ranskalaisten ja kaikkien muidenkin on sopeuduttava. Macron on ilmoittanut tukevansa uusien moskeijoiden rakentamista ja edistävänsä islamilaisen maahanmuuton jatkumista. Suuri osa ranskalaisista on tästä Macronin kyvyttömyydestä kauhuissaan.

 

Marine Le Pen on monessa suhteessa Macronin vastakohta. Le Pen tarjoaa konkreettisia todellisia muutoksia erityisesti Ranskan turvallisuuteen ja talouteen. 

Le Pen on ilmoittanut ottavansa rajavalvonnan uudelleen käyttöön ja karkottavansa kaikki suojelupoliisin tarkkailulistoilla olevat terroristikytköksistä epäillyt siirtolaiset maasta. Le Pen on myös luvannut sulkea kaikki moskeijat, joissa islamilaista ylivaltaa ja terrorismia edistetään. 

Marine Le Pen on luvannut järjestää kansanäänestyksen Raskan Frangin palauttamiseksi, jolloin Ranska pystyisi jälleen itsenäisesti tekemään valuutta- ja talouspolitiikkaansa. Oma valuutta olisi yksi merkittävä keino Ranskan kroonisen työttömyysongelman ratkaisemiseksi.

 

Le Pen presidenttinä toisi todellisia Ranskan kansalaisille tärkeitä muutoksia. Macron presidenttinä jatkaisi Hollanden ja Angela Merkelin politiikkaa, jonka negatiiviset seuraukset ovat jo nähtävissä. Ranskalaisilla on erittäin merkittävä tienristeys edessään.

 

Lue Jukka Hankamäen pidempi analyysi ehdokkaista tästä.

Jukka Rahkonen su 07.05. 10:47

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot