Le Pen: Macron on vain Hollanden kopio

Le Penille vyöryy tukea oikealta, vasemmalta ja keskeltä

Ulkomaat ti 02.05.2017 09:45

Debout la France -puolueen puheenjohtaja Nicolas Dupont-Aignan on vahvistanut tukevansa Le Peniä presidentiksi. Maltillista keskustaa edustava Nicolas Dupont-Aignan keräsi Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 4,7 prosenttia äänistä. Keskustalaisen suverenistin mukaan Le Pen ei edusta hänelle äärioikeistoa.

Dupont-Aignan oli mukana 1.5.2017 Pariisissa pidetyssä Le Penin kampanjatilaisuudessa ja hän on Ranskan tuleva pääministeri, mikäli Marine Le Pen voittaa vaalit.

Yhteistä Dupont-Aignanin ja Le Penin tukijoille on hallitsemattoman globalisaation vastustaminen, koska se on haitallista paitsi työpaikoille myös ympäristölle.

Le Pen on puhunut ympäristöasioista jo kampanjansa alussa, mutta sitä ei ole Suomessa noteerattu. Nyt väitetään, että ympäristöteema olisi noussut Le Penin vaaliagendalle vasta viimeisellä kampanjaviikolla.

Le Penin on mahdollista saada taakseen ranskalaisen vasemmiston ja etenkin vasemmistoradikaali Jean-Luc Mélenchonin äänestäjiä, koska Mélenchonin tavoin Le Pen vastustaa globalisaatiota. Mélenchonia äänesti ensimmäisellä kierroksella lähes 20 prosenttia ranskalaisista.

Le Penin taakse siirtyneille äärivasemmistolaisille on tärkeintä estää talousliberaalin Macronin nousu presidentiksi, koska suverenisti Le Penin talouspolitiikka on Ranskalle vähemmän tuhoisaa kuin Macronin.

Suurin osa Le Penin äänestäjistä on siirtynyt hänen taakseen oikeistosta, kuten keskusta-oikeistolaisen Fillonin joukoista. Fillon sai enemmän ääniä ensimmäisellä kierroksella kuin Mélenchon.

Pariisista kotoisin oleva nuori maanviljelijä Thibault on sitä mieltä, että perinteiset puolueet eivät ole saaneet mitään aikaan, EU ei enää toimi ja tuottajahinnat ovat laskeneet. Hän toteaa olevansa valtavan pettynyt nykymenoon.

Ennen konservatiiveja äänestänyt Manon kertoo puolestaan siirtyneensä Le Penin kannattajaksi Ranskan terrori-iskujen jälkeen. Päätöstään hän perustelee sillä, että Ranska tarvitsee vahvan ja jämptin johtajan ja uskoo Le Penin olevan sellainen.

Manonin tavoin ajattelevia saattaa olla runsaasti, joten presidentinvaalit eivät tule olemaan globalisteille läpihuutojuttu.
http://yle.fi/uutiset/3-9590373

Artikkelin toimitti Piia Kattelus.

Jukka Rahkonen ti 02.05. 09:45

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot