PS-Nuoret vaatii Schengen-sopimuksen purkamista

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että Schengen-sopimus puretaan ja Euroopan kansallisvaltiot saavat ottaa rajatarkastukset käyttöön.

Kotimaa to 04.05.2017 06:53

Ruotsi ilmoitti, että se lopettaa rajatarkastukset Tanskan vastaisella rajallaan ja EU:n komissio vaatii samaa kaikilta jäsenmailta marraskuun loppuun mennessä, kertoo Verkkouutiset.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä komissiolla ei ole oikeutta puuttua itsenäisten kansallisvaltioiden rajavalvontaan.

"Schengen on Suomen ja koko Euroopan kannalta kestämätön. Mitkään merkit eivät viittaa siihen, että kansainvaellukset Eurooppaan tulevat loppumaan. Kansallisvaltion tehtävä on suojella ja varjella rajojaan sekä kansalaisiaan. Hallitsemattomat muuttoliikkeet tuovat turvattomuutta ja pahimmillaan terrorismia. Rajat ovat rakkautta", julistaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila Verkkouutisten artikkelissa.

PS-Nuoret on huolissaan, että vuoden 2015 kaltainen siirtolaisvyöry Suomeen toistuu.

"Tämän vuoksi rajatarkastukset Euroopan sisällä ovat välttämättömiä. Perussuomalaisten Nuorten mielestä ylikansalliset instituutiot ovat epäonnistuneet suojelemaan peruskansalaisiaan. Tämän vuoksi tarvitaan kansallisia ratkaisuja turvallisuuden lisäämiseksi", Voutila sanoo.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä Euroopan unionilla ei ole oikeutta puuttua siihen, miten itsenäiset valtiot tahtovat siirtolaiskriisin edessä turvata kansalaisiaan.

 

Euroopan unionin komissio on vaatinut kaikkien EU-maiden lopettavan sisäiset rajatarkastukset tänä vuonna.

Schengen-sääntöjen mukaan rajatarkastuksia saisi tehdä vain poikkeustapauksissa. Siirtolaistulvan vuoksi schengen-maista Ruotsi, Tanska, Saksa, Itävalta ja Norja ovat suorittaneet poikkeusluvalla rajatarkastuksia. Rajatarkastuslupa on myönnetty puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Komission mukaan Euroopan unionin yhteinen rajavartiosto täytyy saada käyttöön elokuuhun mennessä. Kreikka antaa oman raporttinsa 12.5. rajavalvontansa tilanteesta ja mikäli siinä on puutteita, tilapäisiä lupia sisäisiin rajatarkastuksiin jatketaan 6 kuukaudesta kahteen vuoteen.

Jukka Rahkonen to 04.05. 06:53

Kommentit: 1

Juha. to 04.05.2017 15:03 0

Shengen on se pesusoikko johon kansallisvaltioiden jalat ovat valetut sementtiin. Brysselin gansterit kyllä pitävät huolen siitä, että asiaomaiset pärskähtävät satama-altaaseen. Kun iso pyörä pyörii ei siinä vikinät auta. Kaiketi PS-nuorten kannanotto on ilahduttava poikkeus, mutta sitä haalistaa Persujen wanhojen partojen sanojensa ahmiminen ja kiinnostus takkiensa kuosiin. Voidaan paljon puhua "oikeuksista" puuttua, mutta EU on tunnettu juuri siitä, että kaikki käsitteellinen periaatteellisuus ei paina sen yhden asian vertaa kun globalistit ja viinin maistelijat saavat jotain päähänsä. Mm. Jean-Claude Juncker on antanut syvällisen ja paljon punnitun päätelmän siitä, mitä hän tekee Euroopan maiden kansanäänestyksen tuloksilla. Tuo Kataisen idoli nimittäin kertoi pyyhkivänsä ahterinsa (kaunisteltu versio) kaiken maailman "kansanäänestyksillä". Ja jos joku luulee, että tuo on vain pahaa juorua, saa pettyä sillä tämä Luxenburgilainen "herrasmies" on peräti vulgääri tapaus. Joskus muinoin vielä poliitikkojen täytyi punnita sanansa ja pitää yllä arvovaltaansa aseman vaatimalla tavalla. Se mitä he sitten yksityisoloissa suustaan laukoivat oli kaikki pöytäkirjan ulkopuolella lausuttua vapaa-aikaa. Mutta tuolloin sekin riitti.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvallat eroaa YK:n ihmisoikeusneuvostosta

Klo 08:54.

Timo Vihavainen

Demokratian variantteja

ti 19.06. 13:13

Professorin Ajatuksia

Ei syytä huoleen

ti 19.06. 13:13

Reijo Tossavainen

Bagdadissa on turvallisempaa kuin paikoitellen Ruotsissa

ti 19.06. 09:04

Arto Luukkanen

Hallitus sai neljät "ehdot"

ma 18.06. 13:22

videot