EU-komissio: Kaikkien EU-maiden on lopetettava sisäiset rajatarkastukset tänä vuonna

EU-maiden on syytä lopettaa rajatarkastukset puolen vuoden kuluessa, ohjeisti EU:n komissio tänään. Ruotsi ilmoitti aiemmin päivällä luopuvansa rajatarkastuksista Tanskan vastaisella rajalla.

Ulkomaat ti 02.05.2017 22:01

Schengen-sääntöjen mukaan rajatarkastuksia saisi tehdä vain poikkeustapauksissa. Siirtolaistulvan vuoksi schengen-maista Ruotsi, Tanska, Saksa, Itävalta ja Norja ovat suorittaneet poikkeusluvalla rajatarkastuksia. Rajatarkastuslupa on myönnetty puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Komission mukaan EU:n yhteinen rajavartiosto täytyy saada käyttöön elokuuhun mennessä, kertoo mtv:n uutiset. Kreikka antaa oman raporttinsa 12.5. rajavalvontansa tilanteesta ja mikäli siinä on puutteita, tilapäisiä lupia sisäisiin rajatarkastuksiin jatketaan 6 kuukaudesta kahteen vuoteen.

Kesäkuussa Eurooppaneuvosto päättää, voidaanko turvapaikanhakijoita alkaa lähettää takaisin Kreikkaan Dublinin sopimuksen perusteella. Komission suunnitelman mukaan viimeistään marraskuussa kaikki EU:n ulkorajat pitäisi olla EU:n rajavalvonnan hallinnassa.

Schengen-sopimus on useiden maiden kannalta varsin ongelmallinen nyt kun laittomasti rajojen yli tulleita siirtolaisia on jo EU:n alueella arvioiden mukaan yli kaksi miljoonaa. Schengen sopimuksella voidaan käytännössä yrittää pakottaa "taakanjakoon" maita, jotka ovat toistaiseksi pystyneet pitämään huolta omista rajoistaan ja estämään laittomien siirtolaisten tunkeutumisen rajojensa yli. 

Jukka Rahkonen ti 02.05. 22:01

Kommentit: 1

Juha. ke 03.05.2017 20:04 1

Miksi puhutaan "taakanjaosta", kun kysymyksessä on kultakaivosten kaltaisista lottovoitoista Euroopalle. Meille kerrotaan, että tämä sekalainen tulimuurahaislauma munii kultamunia ja saa ohrankin kasvamaan. Euroopan idiootit kaivavat itselleen hautaa siihen malliin, että tuon kaltaiseen tyhmyyteen ei kykene mikään maailman manner. Jos vähänkin haluaa kärsiä ja lukea Euroopan historiaa. Saa huomata, että tuo looseri-porukka ei ole onnistunut missään muussa kuin toistensa tappamisessa loputtomissa kruunupäiden sodissa ties mistä Herran syystä. Mitä tapahtui esim. Kiinassa? Siellä keksittiin ruuti, ilotulitteet, silkki ja ties mitä vielä, josta Eurooppa "innovoitui" lähes 300-vuotta jälkijunassa. Espanjalaiset menivät Etelä-Amerikkaan ryöstivät kullan ja timantit sekä teurastivat intiaanit. Amerikan Yhdysvallat on syyttä suotta joutunut tapattamaan nuoria miehiään ja parasta työvoimaansa kahdessa Euroopassa riehuvassa maailmansodassa menettäen sotilaita kuolleina ja haavoittuneina -kertokoon se määrän joka sen tietää - Se houkuteltiin vastoin Yhdysvaltain omaa tahtoa korjaamaan Euroopan loosereiden aikaansaama verilöylyn kaikki kauhut. America First tai jotain sinne päin oli alkuperäinen aikomus, mutta se jäi haaveeksi ja amerikkalaisen sotilaan veri kyllästi Euroopan kautta historian määrättömän määrän valuneen maahan. Mitä tulee Suomen kohtaloon "taakanjaossa" jo valmiiksi tehtyjen "laskelmien" mukaan tänne siirretään väh. 62 miljoonaa "uutta" asukasta, jotka ovat hottentotteja ja hutsuja sekä näitä nykyisiä moniosaajia. Saamme tänne elätettäväksi sievoisen määrän ihmisiä, joiden aktiviteetit rajoittuvat ns. ihmisen perustarpeisiin. Onneksi olkoon Suomi ja Sipilä.. JEES, JEES. I See. Just 17.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Salaperäisen suomalaisen voimahahmon taustat paljastuvat

Klo 16:04.

Jukka Hankamäki

Maailma olisi parempi ilman mediaa

Klo 16:03.

Arto Luukkanen

Nuttu-elmerit, Tofudemokraatit vai Kehvelit?

Klo 16:00.

Timo Vihavainen

Vanhaa palautetaan

Klo 15:55.

Professorin Ajatuksia

Harkimon lähtö herätti ajatuksia

Klo 15:54.

Heikki Porkka

Yleisradion toimittaja johti katsojia harhaan A-studiossa

Klo 14:03.

videot