Vapaavuori: Suurmoskeijan torppaaminen ei ole ongelma - "meillä on kaavoitusmonopoli"

"Kaupungilla on oikeus olla luovuttamatta tonttia tai vuokraamatta sitä"

Kotimaa pe 14.04.2017 09:18
Jan Vapaavuori, kansanedustaja (kok.)

"Meillä on uskonnonvapaus, mutta sen lisäksi meillä on kaavoitusmonopoli. Kaupungilla ei ole velvoitetta kaavoittaa mitään, mitä se ei halua kaavoittaa. Sitten pitää myös muistaa, että tätä konkreettista hanketta on kaavailtu kaupungin tontille. Kaupungilla on oikeus olla luovuttamatta tonttia tai vuokraamatta sitä. Eikä sitä tarvitse sen enempää perustella, jos näin halutaan.", kertoo Jan Vapaavuori (kok.) IltaLehden haastattelussa.

"Se on monen tekijän summa. Ensinnäkin koen, että se ei ole oikeassa mittakaavassa kaupungin kokoon ja täällä olevaan islamilaisen väestön kokoon. Koen, että se saattaisi maassa, jossa on monenlaisia jännitteitä riittämiin, kärjistää tilannetta entisestään. En usko, että se edes on islamilaisen väestön etu tässä ajassa ja paikassa tällaista rakentaa. Sen lisäksi tähän liittyy merkittäviä rahoituksellisia haasteita", Vapaavuori perustelee kantaansa.

Jan Vapaavuori otti moskeijahankkeen yhdeksi vaaliteemoistaan ja vaalituloksia analysoineet poliitiikan konkarit ovat tulkinneet, että Helsinkiläiset osoittivat kuntavaaleissa vastustavansa suurmoskeijahanketta.

Suurmoskeijan haitat koko maan yleiselle turvallisuudelle ovat ilmeiset. Entinen muslimi, poliittisen islamin asiantuntija, Alan Salehzadeh on todennut, että "Kalasatamaan kaavailtu suurmoskeija on muslimiveljeskunnan ajama projekti."

Alan Salehzadeh on geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja luennoitsija. Hän toimii akateemisen Menatto-konsultointiyrityksen johtajana.

Muslimiveljeskunta on useiden Lähi-idän islamististen järjestöjen nimitys. Järjestö tukee rahallisesti useita islamistiryhmiä ympäri maailmaa, joista monet ryhmät ovat kansainvälisesti tuomittuja terroristiorganisaatiota.

Jukka Rahkonen pe 14.04. 09:18

Kommentit: 3

strix senex pe 14.04.2017 11:54 1

Hankkeen puuhahenkilöillä ja sitä ajavilla järjestöillä on huomattavia maksuhäiriöitä ja ulosottovelkoja. Minkäänlaista kokemusta suurten rakennushankkeiden läpiviennistä ei ole. Näyttöjä mittavien palvelukeskusten ylläpitämisestä ei ole. Hankkeen rahoituslupaukset ovat hyvin epämääräisellä pohjalla.

Kun nuo asiat otetaan huomioon, on käytännössä varmaa, että kustannukset lopulta kaatuisivat kaupungin veronmaksajien niskaan. Mistään tontinvuokrista ei tietysti kannattaisi edes haaveilla. Epäilemättä Vapaavuorikin nämä asiat tietää, vaikka ei niitä erityisesti esille tuonutkaan.

Juha. pe 14.04.2017 12:36 1

Moskeijan kannattajillakin on maksuhäiriöitä ja velkaa sekä hoitamattomia vastuita. Ts. myötätullta purjeissa. Toivottavasti Vapaavuoren poliittinen kantti ja miehuus kestävät, sillä Suur Moskeijan vankkureiden pyöriin keppien heitteleminen on avoi sodanjulistus täällä asuville muslimeille ja suomalaisille tärähtäneistön edustajille, jotka ovat taitureita käyttämään kaikki kunniattomat keinot asian läpiviemiseen. Tekaistuja "murhapolttoja", "polttopulloiskuja", "äärioikeiston" musliminaisten "potkimistapauksia" aina linnsinsyöjien nälkälakkoihin kameroiden edessä

Saara la 22.04.2017 06:45 0

Tämä ei ole rahoituskysymys. Toivoakseni Vapaavuori on asioista perillä ja tietää öljyrikkaiden valtioiden rahoittavan tällaisia hankkeita ympäri maailmaa eikä siis lankea siihen ansaan, että luvat heltiäisivät ulkopuolisen rahoituksen löytyessä.

Jutussa viitattu poliittisen islamin asiantuntija Alan Salehzadeh kertoo yleisistä rahoituskäytännöistä ja luettelee liudan maita, joista suurmoskeijoita ympäri maailmaa on rahoitettu.

Asiasta kertoo yhdeltä kantilta myös Saudi-Arabian vaarallisista liittolaisista kertova dokumentti (http://areena.yle.fi/1-3929355), joka kertoo saudien ympäri maailmaa rahoittamista moskeijoista.

Mutta kuten Salehzadeh kertoo, saudit eivät ole ainut taho vaan rahaa suorastaan pursuaa tällaisiin tarkoituksiin useammasta lähteestä...Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Oldies but goldies 10, Miksi Viro?

Klo 17:21.

Petteri Hiienkoski

Suomea integroidaan Euroopan yhteiseen puolustukseen millä mandaatilla?

Klo 10:51.

Professorin Ajatuksia

Bussikuskit jälleen lakossa

Klo 10:48.

Reijo Tossavainen

Matkailuautolla Malagaan, 19. päivä: Toscanan Siena on hieno kaupunki

Klo 07:31.

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09. 14:02

videot